fbpx
Dr. Gabriela Mustata Wilson, despre puterea colaborarii in cercetare

Dr. Gabriela Mustata Wilson, despre puterea colaborarii in cercetare

Gabriela Mustata Wilson, dr., MSc, FHIMSS, SNAI, FIAHSI, Codirector al Centrului Multi-Interprofesional de Informatică în Sănătate și Director al Centrului de Informatică în Sănătate și Informatică în Sănătate Publică, Profesor in domeniul Kinesiologie, Colegiul de Nursing și Inovare în Sănătate, Universitatea Texas din Arlington a tinut o prelegere in cadrul Universitatii Danubius despre importanta colaborarii in proiectele de cercetare. Dr. Wilson a pus accentul pe realizarea de proiecte in pareneriat cu alte institutii de invatamant superior, companii din mediul privat, ong-uri si institutii de stat, care, impreuna, sa realizeze proiecte valoroase pentru comunitatile implicate si pentru lumea intreaga, exemplele de bune practici oferite fiind convingatoare. 

În peisajul dinamic al informaticii biomedicale și al informaticii in sănătate publică, colaborarea a apărut ca o forță transformatoare care alimentează inovația, accelerează cercetarea și stimulează dezvoltarea forței de muncă. Această prezentare analizează „puterea colaborării”, explorând sinergiile dintre aceste două domenii critice. Inițiativele de cercetare și dezvoltare a forței de muncă în informatica sănătății publice, informatica biomedicală și știința datelor vor fi furnizate pentru a demonstra modul în care colaborarea a devenit actorul cheie pentru avansarea cunoștințelor, îmbunătățirea rezultatelor în domeniul sănătății și pregătirea unei forțe de muncă pregătite pentru viitor.

Dr. Gabriela Mustata Wilson este un expert în informatica medicală recunoscut la nivel internațional, pasionat de valorificarea puterii cercetării și de a o traduce în acțiuni comunitare. Cu o experiență vastă atât în industrie, cât și în mediul academic, dr. Wilson este în prezent profesor și co-director fondator al Centrului Multi-Interprofesional de Informatică în Sănătate (MICHI) de la Universitatea Texas din Arlington și director al Sănătății și Sănătății Publice al MICHI, divizia de informatică. Având o experiență în inginerie chimică, farmacoinformatică, informatică a sănătății și informatică a sănătății publice, cele mai recente activități ale Dr. Wilson se concentrează pe dezvoltarea forței de muncă în informatica sănătății publice, informatica biomedicală și biotehnologie, inclusiv cercetare și educație pentru a aborda injustiția rasială și inechitatea în sănătate. Este membru corespondent al Societății de Informații și Sisteme de Management pentru Sănătate (HIMSS) și al Academiei Internaționale de Informatică pentru Științe ale Sănătății, membru senior al Academiei Naționale a Inventorilor și membru al Academiei de Arte și Științe Americano-Române. Pentru contribuțiile sale la domeniul informaticii sanitare și angajamentul continuu de a conduce schimbări transformaționale și de a conduce la rezultate îmbunătățite în materie de sănătate prin promovarea celei mai bune utilizări a informațiilor și tehnologiei, dr. Gabriela Wilson a primit prestigiosul 2023 HIMSS Changemaker in Health, Most Influential Women in Premiul Health IT.


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.