fbpx

Biblioteca Universitară „Benone Pușcă”

Universitatea Danubius

Biblioteca Universitară „Benone Pușcă”, parte fundamentală a ofertei academice, satisface prin dotare şi ambient nevoia de cunoaștere şi de formare profesională a viitorilor specialiști ai economiei naționale şi europene. Cu o colecție de peste 45 000 de volume alcătuită din cărți, colecții de reviste cu profil științific, cărți de patrimoniu, biblioteca este un adjuvant prețios pentru viitorii specialiști în științe juridice, economie, relații internaționale administrație şi comunicare, inclusiv cadrele didactice îşi află aici sursa principală de informare științifică de ultima oră.

 

Oferta bibliotecii nu se limitează doar la profilele specializărilor existente, achiziția de carte şi publicații vizând şi un demers enciclopedic. Dicționare, enciclopedii, istorii şi alte lucrări cu caracter general sunt puse la dispoziția membrilor comunităţii academice tocmai pentru a evita un act formativ limitat la domeniul de studiu. Deschiderea actului formativ spre domeniilor conexe disciplinelor şi spre cultura generală pune mai bine în valoare personalitatea specialistului, fie el student sau cadru didactic. Cele 8 ore de program zilnic sunt parte esențială a actului formativ din oferta academică.

 

Avand la baza principiul "non-profit", Universitatea "Danubius" din Galati functioneaza in consens cu Constitutia si legile ce guverneaza invatamantul superior romanesc, propunandu-si sa pregateasca specialisti la nivelul de cunoastere si de performanta contemporane, sa promoveze forme si metode de educatie in concordanta cu progresele societatii omenesti actuale, dar si cu drepturile si libertatile omului.

Modernitatea a impus o organizare a fondului de carte cu accent deosebit pus pe achizițiile de ultimă oră din fiecare domeniu al științelor studiate prin demersul curricular. Nu lipsesc din oferta cărțile profesorilor de la Danubius, cursurile aferente disciplinelor studiate, titlurile de referință din fiecare domeniu, inclusiv un fond vechi de carte provenită din donații, totul accesibil prin sistemul informatic online, astfel ca nicio întrebare nu rămâne fără răspuns, când un cititor trece pragul bibliotecii noastre.


Biblioteca oferă acces și la baze de date românești și străine. Prin baza de date legislativă Sintact, utilizatorii bibliotecii sunt conectați la cele mai noi modificări legislative, jurisprudență și doctrină. De asemenea, oferă acces și la 14 reviste online în domeniile drept și economie.


Acordul de aderare la Anelis Plus din 2012, în vigoare încă, aduce un beneficiu inestimabil bibliotecii și întregii universități. Prin accesul la bazele de date străine, ProQuest Central și Cambridge Journals, biblioteca și-a îmbogățit resursele cu peste 22690 de materiale disponibile online, periodice, dizertații, ziare, rapoarte, documente, clipuri video din varii domenii, accesibile pe bază de ip instituțional. Dintre acestea, au fost selectate și listate 7060 de reviste de specialitate de interes pentru domeniile studiate în cadrul universității noastre. Resursele sunt atât în limbă străină, în special în limba engleză, cât și în română.

Pentru detalii accesați link-ul de mai jos:

Reviste românești și străine cu acces online prin acordul Anelis Plus

Sistemul informatic online (Tinread) oferă posibilitatea accesării informațiilor privind resursele bibliotecii. La accesarea link-ului se va schimba opțiunea Căutare cu Căutare avansată, având posibilitatea căutării volumelor în funcție de titlu, autor, subiecte, anul apariției, etc. După selectarea unei anumite lucrări apar informații precum titlu, autor, detalii publicare, ISBN, cotă (prin selectarea opțiunii Profesional) precum și disponibilitatea lor în bibliotecă. Totodată, cititorii au posibilitatea de a intra în dialog online cu bibliotecarii și de a primi informații suplimentare.


Căutarea se va face folosind diacritice. Mai multe informații sunt disponibile pe catalogul online.

Bazele de date prin acordul Anelis

Accesul se face pe bază de IP instituțional

Image
Image
Image
banner_enformation_955x173

Echipa

Image

Bibliotecar

Mirela Tarbă

Tel: +40.372.361.145

mirelatarba@univ-danubius.ro

Image

Bibliotecar

Ana Maria Hohotă

Tel: +40.372.361.145

anamaria.hohota@univ-danubius.ro

 

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.