fbpx
 • Luminița Maria Filip este profesor în cadrul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Danubius.

  Profesorul Luminița Filip este: „Un om normal care are propria combinație între calități și defecte, preocupat de perfecționarea continuă și de integrarea în comunitățile cărora le aparțin la diverse momente, care își definește tintele aspiraționale în raport cu calitățile personale, care gestionează cât se poate de bine pragmatismul dar care și visează la mai bine, un prieten al studenților cu care lucrează dar, așa cum spunea Grigore Moisil, care are cu studenții săi „ nu o prietenie părintească sau de frate mai mare ci una cavalerească, în care fiecare răspunde doar de faptele

  ...

  Citeste mai mult

 • Lect. univ. dr Florentina Popa – „Niciun răspuns nu este greșit, totul este perfectibil.”

  Lect. univ. dr. Florentina Popa este profesor în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, dar și în cadrul Colegiului Danubius.

  Profesorul Florentina Popa este în primul rând omul care trăiește misiunea sa în valorile cele mai înalte - să comunice, să stabilească relații și să împărtășească cu ceilalți informațiile pe care le-a acumulat. „Curiozitatea și dorința de a ști, de a corobora informațiile m-au caracterizat dintotdeauna, de aceea cred că meseria de profesor m-a ales pe mine, în copilărie era jocul preferat, apoi am avut profesori care m-au marcat de-a lungul vieții de elev, student și

  ...

  Citeste mai mult

 • Prof. Ing. Elena-Liliana Maxim este profesor la Universitatea Danubius, în cadrul Colegiului Danubius.

  Cu vocaţia de a-i învăţa pe alţii şi cu dorinţa de a transmite generaţiilor viitoare tot ce e mai bun şi mai frumos în viaţă, Elena-Liliana Maxim îmbină MATERIA ce trebuie predată cu LECŢII DE VIAŢĂ, în funcţie de situaţiile apărute la clasă. Când totul pare un JOC, se învaţă şi se reţine mult mai uşor şi cele mai complexe probleme.

  În 2001 la îndrumarea psihologului din SNG şi Inginer Mecanic şi Analist Programator la Şantierul Naval Galaţi, ajunge profesor de Mecanisme, Organe de Maşini, Desen Tehnic, AUTO-CAD şi Informatică, la Colegiul Tehnic “Traian” Galaţi.

  Concomitent cu munca la catedră, înfiinţează

  ...

  Citeste mai mult

 • Profesorul lunii aprilie

  Conf. Univ. Dr. Vasile Bogdan este profesor la Universitatea Danubius, în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, dar inainte, a activat ca Expert Cercetare Ştiinţifică Postdoctorală şi Activităţi Didactice și ca Mentor pentru Activități Didactice și de Cercetare Postdoctorală, Expert pe Bioterorism la Școala Postdoctorală din cadrul CSCBAS al Academiei Române. A ocupat funcția de șef de divizie multinațională în Teatre de Operații (TO) Irak și Afganistan, fiind veteran de război. Experiența sa în teatru de operații este completată de forme diverse ale pregătirii de specialitate, universitară, post-universitară, doctorală și postdoctorală

  Este absolvent al

  ...

  Citeste mai mult

 • Profesorul lunii martie

  Conf. univ. dr. Cătălin Angelo Ioan

   

  Conf. univ. dr. Cătălin Angelo Ioan a absolvit Facultatea de Matematică a Universității din București în anul 1985 și a devenit doctor în matematică la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași în anul 2000 cu teza “Contribuții la geometria foliațiilor semi-riemanniene” sub conducerea domnului Prof. univ. dr. Aurel Bejancu.

   

  De la absolvire și până în prezent a predat 20-30 ramuri ale matematicii sau conexe (algebră, analiză matematică reală, analiză complexă, algebră liniară, analiză numerică, geometrie analitică și diferențială, ecuații diferențiale și cu derivate parțiale, calcul

  ...

  Citeste mai mult

 • Alina Beatrice Cheșcă este Conferenţiar universitar doctor la Universitatea „Danubius” din Galaţi, titulară a Facultății de Comunicare și Relații Internaționale și predă Limba engleză la aproape toate facultățile și specializările din cadrul universității. De asemenea, este traducător și interpret pentru Departamentul Media al Universității „Danubius”.

  Alina este Doctor în ştiinţe filologice (cu distincţia Summa cum laude), titlu obținut  în decembrie 2008, la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa, cu o teză de critică literară psihanalitică.

  A publicat 7 volume de versuri, a obţinut 6 premii la concursuri naţionale de poezie, este redactor colaborator al mai multor reviste culturale, a publicat poezii în

  ...

  Citeste mai mult

 • Petra Alina Marinescu – Profesorul lunii 

  Petra Alina Marinescu este Lector univ. dr. asoc. al Facultății de Comunicare și Relații Internaționale a Universității “Danubius” din Galați, lucrând și în cadrul Departamentului PR&MEDIA, în calitate de Consultant. Ea a mai ocupat funcția de Lector în cadrul Universității și în trecut. Petra este Doctor în Sociologie (cu o teză în limba lui Shakespeare) al Universității din București unde a urmat și un masterat de Cercetare Avansată în Sociologie, în limba engleză. Ea a studiat și în străinătate, cu mai multe ocazii (Westminster University, University of Graz, Aarhus University, University of Loughborough).

  Petra ne-a spus că printre principalele

  ...

  Citeste mai mult

 • Florin Popescu – un profesionist exigent și respectuos

  Pentru conferențiar universitar doctor Florin Popescu, activitatea didactică din cadrul Universității “Danubius” reprezintă o schimbare de paradigmă în sensul că, spune acesta, “mi s-a oferit posibilitatea de a lucra alături de experți și de profesioniști care vin să împărtășească expertiza acumulată în mediul universitar”.

  Florin Popescu vede interacțiunile cu profesorii și studenții danubieni drept momente de empatie și de respect reciproc și consideră că “flexibilitatea și adaptarea metodelor de predare la nevoile studenților reprezintă punctele forte ale cadrelor didactice din universitate.”

  Expert în Comisia Europeană din anul 2020,

  ...

  Citeste mai mult

 • Ion Rusu – un om caracterizat de simțul datoriei și de modestie 

  Ion Rusu este profesor în cadrul Facultății de Drept a Universității “Danubius”, cu o pregătire academică despre care ne-a spus că a început imediat după anul 1990 când, în calitate de ofițer cu atribuții de management, dar și de cercetare penală în Poliția Română, a insistat în sensul perfecționării propriei pregătiri în domeniul juridic, precum și în sensul îndrumării corecte în pregătire a cadrelor din subordine. Acesta a urmat studii postuniversitare la Facultatea de Drept din București, devenind, ulterior, doctor al Academiei de Poliție “Al. I. Cuza” din București.

  Din anul 2009 el este cadru didactic al Universității “Danubius”

  ...

  Citeste mai mult

 • Prof. univ. dr. habil. Cristinel Munteanu

  Universitatea „Danubius” din Galați, România

  Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale

   

  REALIZĂRI ACADEMICE RECENTE

  În anul 2021 (în colaborare cu Profesorul Klaas Willems de la Universitatea din Ghent, Belgia), Cristinel Munteanu a editat cartea fundamentală Eugenio Coșeriu. Past, Present and Future, publicată la editura De Gruyter (Berlin/Boston).

  ...

  Citeste mai mult

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.