fbpx

Consiliere pentru orientare în carieră

Consilierea în carieră constă în asistarea gratuită specializată a studenţilor și absolvenților în vederea planificării carierei, a autocunoaşterii şi dezvoltării personale în vederea luării propriilor decizii educaționale sau profesionale. Se poate realiza atât în perioada derulării studiilor cât și după finalizarea acestora.

Activităţile propuse pentru consilierea în carieră sunt:

-consilierea educațională acordată elevilor, studenților, absolvenților;

-consilierea carierei pentru sprijin acordat tinerilor să își clarifice propriile scopuri și aspirații, să ia cele mai bune decizii informate (privind programe educaționale și de formare, oportunități de învățare, informații despre diferite ocupații, oportunități de pe piața muncii) să își managerieze cariera și tranziția de la școală la piața muncii, de la un loc de muncă la altul, să fie responsabili pentru propriile acțiuni și să se dezvolte profesional;

-consiliere pentru realizarea CV-ului, a scrisorii de intenţie, prezentarea la interviu;

-consilierea la angajare este oferită tinerilor în vederea clarificării propriilor interese privind angajarea, să înțeleagă ce presupune un job și să îl acceseze, să își dezvolte abilități necesare pentru a căuta și obține un loc de muncă;

-evaluarea psihologică în vederea orientării profesionale (personalitate, aptitudini, abilităţi);

-elaborarea traseului educaţional şi profesional;

-elaborarea strategiilor de promovare personală.

Poți beneficia gratuit de serviciul de consiliere și orientare în carieră, dacă ești elev sau student/absolvent al Universității "Danubius" din Galați și ți se potrivesc cel puțin unul din cazurile enumerate mai jos:

-nu ești hotărât ce să faci mai departe,

-doreşti să te angajezi pentru prima oară şi nu ştii ce job este potrivit pentru tine,

-nu ai fost luat în considerare când ai aplicat pentru un job și nu știi de ce,

-întâmpini dificultăţi în alcătuirea CV-ului,

-ai emoții pentru prezentarea la interviu,

-ai o problemă de discutat referitor la situația ta educațională, sesiune, teme, orare, prieteni, colegi,

-ai nevoie de un prieten care să te asculte și să te sprijine.

Consiliere şi Orientare în Carieră invită studenţii la consiliere privind realizarea/citirea CV-urilor, a scrisorii de intenţie, modalitatea de prezentare la un interviu, sfaturi.

Ne putem întâlni în Biblioteca Universităţii „Danubius”, în perioada marți - joi, intervalul orar 11:00-15:00 sau la sediul CCOC din B17, pe bază de programare la adresa de email: antonetaglod@univ-danubius.ro

Vă aştept cu drag!

Consiliere psihologică

Consilierea psihologică individuală oferă un mediu confortabil ce favorizează deschiderea către un dialog verbal şi nonverbal în condiţii de confidenţialitate şi siguranţă.

Consilierea psihologică te ajută să îți dai seama de ceea ce simți, să întelegi anumite probleme, să îți regăsești echilibrul, liniștea și bucuria de a trai. De asemenea, vei putea dezvolta noi strategii, atât de relaționare, cât și de rezolvare a anumitor probleme. Un proces necesar am putea spune obligatoriu chiar, mai ales atunci când apar întrebările:

  • Cine sunt eu?
  • Care este rolul si locul meu în lume?
  • Încotro mă îndrept?
  • Ce aș putea să fac cu pasiune și bucurie (referitor la profesie/carieră)?
  • Obiectivul fundamental al oricărui demers în consilierea psihologică constă în descoperirea și dezvoltarea personalității clientului, activarea și dezvoltarea resurselor personale ale acestuia.

Gratuit pentrustudenții și masteranzii danubieni

Dezvoltare personală
Dezvoltarea personală și emoțională reprezintă una dintre componentele esențiale ale adaptării. Ea este necesară pentru menținerea stării de sănatate fizică, emoțională, mentală și influențează dezvoltarea și menținerea relațiilor sociale.  
Dezvoltarea personală înseamnă a munci cu tine însuți, a te dezvolta pe tine, a te crește într-un mod armonios, a fi în echilibru cu: ”A Avea”, ”A Face”, ”A Fi”.

Să îți oferi timp pentru fiecare dintre cei trei A, cum ar fi:

  • A avea timp, bani, resurse și tot ce îți este necesar pentru a-ți împlini visele,
  • A face ceva concret pentru a-ți împlini visele
  • A fi îl aduci în manifestare atuci când îți oferi timp pentru activitățile care te încarcă pozitiv (plimbări în aer liber, meditatie, mindfulness, rugaciune, meditatie, practica recunoștintei, etc), care îți dau energie, puterea de a te bucura de lucrurile simple, echilibru, te ajută să îți descoperi propria lume interioară, orice altceva îți aduce bucurie și liniște în suflet.

Alegerea de a face dezvoltare personală vine cu un beneficiu extraordinar: Curajul de a Acționa! Alege să fii cea mai bună variant a ta!

Programări

Telefon: 0746 624 807

psiholog@univ-danubius.ro

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.