fbpx

Burse

Pe pagina Agenției de Credite și Burse de Studii apar periodic oportunități. Pentru consultarea lor, vă rugăm să accesați aici.

Agenția de Credite și Burse de Studii asigură accesul diferitelor categorii de beneficiari la bursele oferite de Ministerul Educației Naționale, precum și managementul sistemului de creditare pentru studenți. Oferte educaționale găsiți aici.

În atenția cadrelor didactice cu titlul științific de doctor, titulare în învățământul preuniversitar sau universitar, care vor să devină evaluatori ai Agenției de Credite și Burse de Studii: informații găsiți aici.

 

Slovacia - Comunicat de presă pentru oportunitate de burse – Termen limită de aplicare: 30 aprilie 2021

 

BURSE DE STUDII LA WU EXECUTIVE ACADEMY

Termen limită de aplicare: 30 iunie 2021.

WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena anunță deschiderea sesiunii de burse de studii în valoare totală de 200.000 de euro, adresate studenților români, cu sublinierea că „anul trecut la programul Executive MBA Bucharest s-au înscris un record de studenți, mai exact 33 de manageri și antreprenori români și străini”.

Sesiunea începe în noiembrie. Cursurile se desfășoară în regim part-time, pe parcursul a 16 luni, cu întâlniri periodice o dată la șase săptămâni. Programul cuprinde 14 module care acoperă o paletă largă de cursuri, de la management, HR, finanțe, la inovații, change management și business analytics și se încheie cu un proiect final, „Capstone Project”, care constă în realizarea unui proiect antreprenorial. Cursanţii vor lucra cu 14 profesori care provin de la Universitatea de Economie și Afaceri din Viena (WU) și de la alte universități prestigioase din lume, precum IE (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) și Carlson School of Management (SUA).

Mai multe informții sunt disponibile aici.

 

Bursă IED Barcelona

Termen limită: 31 martie 2021, 23:59 CET.

ED Barcelona invită talente din toată lumea să participe la concursul de burse pentru anul universitar 2021-2022, având astfel șansa să câștige o bursă care acoperă 100% taxa pentru anul universitar 2021-2022.

Cine poate candida:

- persoane de orice naționalitate, cu vârsta de cel puțin 16 ani;

- care dețin o diplomă de bacalaureat sau o diplomă de absolvire a liceului sau care finalizează aceste studii sau echivalentul în cursul anului universitar 2020/21;

Pentru a participa, candidații trebuie să dezvolte un proiect legat de tema „O lume post-apocaliptică - Proiectarea ca motor pentru reînnoirea planetei”.

Lucrarea trimisă trebuie să fie originală și nepublicată, nu trebuie să fi primit premii în cadrul unor concursuri pentru burse sau altor concursuri și trebuie creată în mod expres pentru participarea la concursul de burse.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

 

NN susține tinerii să urmeze un master în Olanda prin bursele Future Matters

NN Group oferă burse de studiu pentru un master în Olanda tinerilor cu performanțe bune, primii din familia lor care au absolvit facultatea, și sesiuni de mentorat pentru o adaptare ușoară la viața de student din străinătate și pregătirea viitoarei cariere. 

Bursele Future Matters sunt deschise tuturor studenților din România care sunt primii absolvenți de studii universitare din familia lor și care visează la un masterat în Olanda, dar au nevoie de susținere pentru a-și urma visul. Tinerii pot aplica aici, până pe 2 aprilie, având oportunitatea să beneficieze de suport financiar în valoare 5.000 de euro și de consiliere din partea specialiștilor NN pe tot parcursul programului de studii.

Mai multe infiemații sunt aici.

 

Apel de înscriere 2021 pentru Programe internaționale de scurtă durată la Școala Naţională de Administraţie (ENA)

Data limită de trimitere a candidaturilor este 28 martie 2021.

Ambasada Franței lansează un apel de înscrieri pentru agenți publici români din administrația centrală sau din teritoriu care doresc să beneficieze de o bursă a guvernului francez pentru a urma stagii de perfecționare la Școala Națională de Administrație de la Paris (ENA).

Programele internaționale de scurtă durată (PIC) sunt sesiuni de perfecționare intensivă cu o durată cuprinsă între patru și zece zile, organizate la Paris.

Cursurile, predate în limba franceză sau engleză, se adresează funcționarilor publici și înalţilor funcționari care doresc să se perfecționeze pe teme legate de administrația publică sau de guvernanță. Totodată, obiectivul acestor formări tematice și specializate este de a confrunta experienţele participanţilor şi de a beneficia de o perspectivă comparată a viziunilor franceze, europene şi internaţionale.

Programele vor fi propuse online pe durata primului semestru al anului 2021 și în format fizic din semestrul al doilea, sub rezerva evoluției situației sanitare. Programul exact al acestor formări este disponibil pe site-ul ENA.

Data limită de trimitere a candidaturilor este 28 martie 2021.

Pentru informații suplimentare, consultați apelul de înscrieri.

 

Programul de bursă pentru tineri profesioniști 2021 din Maldive

Termen limită: 20 februarie 2021

Programul MAPS pentru tineri profesioniști este un program finanțat integral pentru toate cheltuielile pentru studenții internaționali din întreaga lume. Participanții cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani pot aplica din orice mediu academic.

Durata programului MAPS Global Young Exchange este de 1 săptămână Un total de 50 de participanți vor participa la acest program. 15 finanțate integral și 35 autofinanțate. Nu aveți nevoie de viză. Programul anterior pentru tineri profesioniști a avut loc în Turcia și apoi în Uzbekistan. IELTS / TOEFL nu este obligatoriu.

Programul va evidenția schimbul intercultural, prietenia globală, autoexplorarea, dezvoltarea leadershipului și abilitarea tinerilor. Participanții din toate țările sunt încurajați să aplice și să beneficiezei de șansa de a explora Maldivele în martie 2021.

Informații detaliate complete despre programul de tineri profesioniști sunt prezentate aici.

 

Program de burse al Guvernului Francez 2021-2022 - Master și Doctorat

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România au lansat în luna decembrie programul de burse al Guvernului Francez, ediţia 2021-2022, pentru master și doctorat. Termenul limită de trimitere a candidaturilor este 1 martie 2021.

Bursele sunt o oportunitate și se adresează atât tinerilor români francofoni cât şi celor care doresc să urmeze un program în limba engleză.

Toate informațiile legate de criteriile de selecție, cuantumul bursei, avantaje, documente necesare pentru dosarul de candidatură sunt disponibile pe site-ul Institutului Francez din România . 

 

Burse pentru asistenți de cercetare la Adunarea Parlamentară OSCE

Termen limită: 31 Decembrie 2020

Programul Asistent de cercetare al Adunării Parlamentare OSCE se adresează absolvenților de studii universitare și celor care au absolvit recent studii universitare în domeniile științe politice, drept, relații internaționale sau alte domenii conexe, din statele participante OSCE și partenere de cooperare OSCE.

Asistenții de cercetare își dezvoltă cunoștințele despre afaceri internaționale politico-militare, economice și de mediu și în domeniul drepturilor omului, precum și competențele profesionale în domenii legate de activitatea Adunării Parlamentare de la Copenhaga sau Viena.

Profil candidat:

- Cetățeni ai unuia dintre statele participante OSCE sau statele partenere de cooperare, cu vârsta de până la 28 de ani;

- Masterat (sau echivalentul) în științe politice, relații internaționale, drept sau în domenii conexe. Solicitanții pot să candideze înainte de obținerea diplomei dacă toate celelalte cerințe pentru master au fost îndeplinite;

- Excelente abilităţi de scriere şi vorbire în limba engleză. Cunoașterea altor limbi oficiale ale OSCE (franceză, germană, italiană, rusă sau spaniolă) reprezintă un atu;

- Excelente abilități analitice și de scriere;

- Să prezinte interes pentru problemele de securitate internațională și diplomație parlamentară;

- Este de dorit să aibă experiență de muncă într-o organizație internațională sau în cadrul unui parlament;

- Reprezintă un atu cunoașterea problemelor legate de alegeri, drepturile omului, controlul armelor, amenințările transnaționale, migrația, lupta împotriva terorismului, buna guvernare, schimbările climatice, afacerile mass-media, gestionarea și finanțarea conferințelor;

- Competențe digitale, inclusiv procesare texte și instrumente de căutare.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

 

Burse internaționale IED 2020 - 2021

Termen limită de aplicare: 13 Decembrie 2020

Institutul European de Design (Institutul Europeo di Design - IED) a lansat un apel pentru 40 de burse de studiu care acoperă 50% din taxele de școlarizare pentru cursurile de licență organizate la Milano, Barcelona, Madrid, Florența, Roma, Torino și „Accademia di Belle Arti Aldo Galli” - Como exclusiv pentru studenți internaționali.

Eligibilitate

Concursul se adresează tinerilor studenți internaționali cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani, la 31 decembrie 2021, care au obținut o diplomă de bacalaureat înainte de septembrie 2021.

Candidații trebuie să aibă minimum nivelul B2 de competențe lingvistice pentru limba în care se desfășoară cursul.

Toate detaliile sunt disponibile aici.

 

Programul Fulbright-Schuman 2021 – 2022

Termen limită: 1 decembrie 2020

Programul oferă granturi cetățenilor UE pentru studiu, cercetare sau susținerea de prelegeri în Statele Unite, cu accent pe afacerile europene, integrarea europeană sau relațiile SUA-UE.

Programul este administrat de Comisia Fulbright din Belgia și este finanțat în comun de către Departamentul de Stat al SUA și DG EAC – Comisia Europeană.

Există patru tipuri de granturi disponibile:

- Granturi pentru cercetare postdoctorală și prelegeri („bursieri”)

- Granturi pentru cercetare predoctorală („studenți”)

- Granturi pentru profesori universitari

- Granturi pentru inovare

Beneficii

- alocație lunară (echivalent în dolari SUA a 2000 de euro pentru studenți și 3000 de euro pentru bursieri și profesori universitari) utilizată pentru a acoperi taxa de școlarizarea, costurile de trai etc.

- alocație unică pentru călătorie echivalentul în dolari SUA a 2000 de euro, destinată să acopere costurile asociate călătoriei/relocării

- asigurare de sănătate și accidente pentru beneficiarul de grant (nu pentru persoanele aflate în întreținere)

  • sponsorizarea vizei J pentru beneficiarul de grant și persoanele aflate în întreținere care îl însoțesc
  • programe în țară (de exemplu, Orientări Gateway, seminare Fulbright Enrichment)
  • apartenența la rețele active de absolvenți Fulbright din Statele Unite și Europa

Detalii sunt disponibile aici.

 

Bursa pentru un master în Europa 2019/2020

Termen limită: 13 aprilie 2020

Education.com acordă o bursă postuniversitară de până la 5000 de euro studenților din întreaga lume care vor să urmeze un curs de master în străinătate, la o universitate europeană sau o școală superioară europeană pentru semestrul din toamna anului 2020.

Candidați eligibili:

- trebuie să se fi înscris (sau se vor înscrie) la o universitate sau școală superioară din Europa;

- trebuie să se fi înscris (sau se vor înscrie) pentru cursuri de master începând cu semestrul din toamna anului 2020;

- programul universitar trebuie să se desfășoare în Europa (nu online sau în altă țară);

- trebuie să dețină o diplomă valabilă de licență;

- trebuie să dețină sau să fie eligibili pentru a solicita o viză de studiu (dacă este cazul);

- trebuie să studieze în străinătate, în altă țară decât cea în care s-au născut sau în care locuiesc în prezent (cu excepția cazului în care studiază în prezent).

Detalii găsești aici.

 

Programul de Burse din partea Guvernului Francez (BGF)

Termenul limită de trimitere a solicitărilor de burse este 2 martie 2020.

A fost lansat noul program de Burse al Guvernului Francez (BGF) pentru Master și Doctorat în co-tutelă 2020-2021.

Programul, dezvoltat de Ambasada Franței și Institutul Francez din România, încă din 1990, oferă tinerilor români oportunitatea de a studia în Franța. Limba franceză nu este obligatorie, chiar dacă reprezintă un avantaj, în noul program existând oportunităţi de a urma o filieră si în limba engleză!

Toate informațiile legate de criteriile de selecție, cuantumul bursei și documentele necesare pentru dosarul de candidatură sunt disponibile aici.

Adresa de contact: bourses.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr

 

Burse pentru master IED 2019/20

Istituto Europeo di Design (IED) a lansat un apel pentru 14 burse care acoperă 50% din taxele pentru cursurile de master în design, modă, arte vizuale și comunicare, organizate la Milano, Florența, Roma, Torino și Veneția.

Eligibilitate:

- Concursul se adresează tuturor studenților străini cu vârsta de peste 18 ani în momentul trimiterii candidaturii, care dețin o diplomă de licență sau o calificare echivalentă sau care au experiență de muncă în domeniul respectiv.

- Absolvenții sunt eligibili daca obțin diploma universitară în termen de 30 de zile înainte de discutarea tezei proiectului cursului de master.

- Candidații trebuie să cunoască limba în care se desfășoară cursul cel puțin la nivelul B2.

- Candidații, italieni sau străini, nu trebuie să fie rezidenți în Italia.

Cum candidezi

Pentru a candida pentru bursă, alegi cursul pentru pe care dorești să îl urmezi și te înregistrezi folosind formularul.

Participanții trebuie să dezvolte un concept legat de domeniul de interes, în conformitate cu recomandările indicate în fiecare Briefing.

Termene limită:

- 20 iunie 2019, 23:59 CET, pentru cursuri care încep în noiembrie și ianuarie,

- 19 septembrie 2019, 23:59 CET, pentru cursuri care încep în februarie și martie.

Mai multe informații găsești aici.

 

BURSE DAAD România 2019-2020!

Apelul la candidaturi pentru programele de finanțare DAAD 2019-2020 este online!

Puteți candida pentru:

- cursuri de vară (cursuri intensive de limbă)

- burse masterale integrale

- stagii de cercetare (doctoranzi, tineri cercetători, cadre didactice)

- studii doctorale în cotutelă / cu dublă coordonare (NOU!)- programe de reinvitare (Alumni DAAD)

- calatorii de studiu (grupuri de studenți)

și multe alte programe interesante!

Lista completă este aici.

 

Program de burse la KDI School of Public Policy and Management din Korea, anul universitar 2019-2020

Comisia de admitere a KDI School of Public Policy and Management din Korea anunţă deschiderea apelului pentru depunerea dosarelor în vederea obținerii burselor de studii pentru anul universitar 2019-2020.

Burse de studii sunt oferite studenților ce au finalizat Ciclul I, Licență, și doresc să-și continuie studiile la Ciclul II, studii de master și/sau Ciclul III, studii de doctorat.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor online este 24 octombrie 2018.

Pentru informații adiționale privind condițiile și procedura de aplicare vă rugăm să accesați adresa webhttps://www.kdischool.ac.kr/#/admissions/cp/international/application_guideline sau la următoarele link-uri:

1. Application Guideline

2. KDI School Leaflet

3. KDI School Brochure

În vederea obținerii asistenței sau dacă aveți întrebări adiționale puteți expedia mesaj la următoarea adresă electornică mailto:be_suong@kdischool.ac.kr

Bursa Parlamentară Internaţională pentru absolvenți

Bundestagul german împreună cu: Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin vă invită să candidaţi pentru o Bursă Parlamentară Internaţională (IPS) de cinci luni, între 1 martie 2019 și 31 iulie 2019.

IPS se adresează unor persoane tinere cu înaltă calificare, interesate din punct de vedere politic şi care vor ca după terminarea programului să se întoarcă în ţara lor şi să contribuie activ şi cu sentimentul responsabilităţii la organizarea unui viitor democratic al acesteia.

Bundestagul german, parlamentul Germaniei, oferă unor persoane tinere prilejul ca în decurs de 13 săptămâni de activitate pe lângă un membru al Bundestagului să facă cunoştiinţă cu sistemul parlamentar german ca şi cu procesele de decizii politice şi să acumuleze experienţă în practica muncii parlamentare.

Bursierii vor fi aleşi de către o Comisie de selecţionare independentă a Bundestagului german.

Condiţii:

- cetăţenie română,

- studii universitare încheiate,

- cunoştiinţe foarte bune ale limbii germane,

- cunoştiinte ale politicii, societăţii şi istoriei germane,

- sub 30 ani la începerea stagiului de bursă.

Bursa este de 500 EURO lunar. Se asigură cazare gratuită și acoperirea cheltuielilor de asigurare şi de călătorie.

Informaţii suplimentare la Ambasada Republicii Federale Germania sau aici.

Alte informații găsești aici.

 

Burse DAAD pentru anul universitar 2017-2018

Ești interesat de informații privind oportunități care te pot ajuta în dezvoltarea educațională și profesională?

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea “Danubius” îți propune să iei în considere oferta academică lansată de DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst / Serviciul German de Schimb Academic) pentru anul 2017-2018 - este vorba de cca 100 de burse individuale pentru studenti, absolventi, doctoranzi si cercetatori.

DAAD finanțează programe cu predare în limba engleză, cursuri de limbă, cursuri de limbaj de specialitate și civilizație germană, programe de masterat, stagii de cercetare în cadrul programelor de doctorat făcute în Germania.

Descrierea detaliată a ofertei de burse pentru anul universitar 2017-2018 poate fi vizualizata în broșura on-line Burse DAAD Romania 2017/2018.

Accesând Burse DAAD 2017/2018 - Imagine sinoptică poți descărca o imagine sinoptică a celor mai importante programe de burse DAAD.

Nu pierde termenele de aplicare pentru o finantare în anul universitar 2017-2018.

Succes!

 

Competiția anuală Fulbright Student Award, ediția 2018-2019

Termen limită: 7 mai 2017

Comisia Româno-Americană Fulbright anunță deschiderea competiției anuale Fulbright Student Award, ediția 2018-2019, pentru studii sau cercetare la universități din Statele Unite ale Americii.

La această competiție pot aplica studenții aflați în ultimul an de studiu sau absolvenții de la studii de licență, master sau doctorat din cadrul universităților de stat sau private acreditate.

Câștigătorii vor beneficia de următoarele facilități: transport gratuit, plata taxelor de studiu în limita bugetului stabilit, cărți și alte materiale, asigurare medicală și o bursă pentru un an academic.

Programul are o durată de un an academic (9 luni, începând cu luna august a anului 2018)

Mai multe informații găsiți aici.

 

Bursă pentru literatură de călătorie 2017

Termen limită: 21 martie 2017

Scrie un eseu de călătorie de 2500 de caractere privind una dintre următoarele teme: "o întâlnire locală neașteptată", "în afara zonei mele de confort" sau "un loc pe care nu îl voi uita niciodată". Trei scriitori aspiranți vor fi selectați.

Programul va acoperi:

- biletul de avion tur-retur din țara de reședință la Dubrovnik, Croația, unde vei fi transferat la Herceg Novi, Muntenegru;

- un curs de scriere pentru literatură de călătorie avându-l ca mentor pe Tim Neville, colaborator al revistelor New York Times si Outside;

- o excursie de 10 zile cu 1000 de euro bani de buzunar și o vizită gratuită;

- îmbrăcăminte de călătorie și de aventură în valoare de 500 de dolari;

- un abonament de tren;

- o asigurare de călătorie pe durata excursiei.

Mai multe informații găsiți aici.

Anunț important!

Prin Agenția de Credite și Burse de Studii, în baza documentului de colaborare bilaterală dintre Guvernul României și Guvernul Statelor Unite Mexicane, diseminăm oferta de 3 burse pentru realizarea de studii și cercetări la nivel de specializare, master și doctorat, precum și în programe de mobilitate studențească la nivel de licență și postuniversitar.

Dată limită pentru depunerea dosarului de candidatură: 28 iulie 2016.

Pentru informații utile vă rugăm să accesați aici.

 

Postgraduate studies at the European University Institute (EUI)

Dată limită: 31.01.2017

The European University Institute provides advanced academic training to PhD students. The EUI carries out research in a European perspective (fundamental research, comparative research and Community research).

Doctoral programmes are offered in the following Departments:

- the Department of History and Civilisation,

- the Department of Economics,

- the Department of Law,

- the Department of Political and Social Sciences.

Research students can study for periods from one to three years. Three years for the Institute's doctorate; one year's study in comparative, European and international law (the Ll.M.); or in exceptional cases, one or two years' doctoral training at the Institute before defending a thesis in the home university of the student.

Candidates should have an adequate knowledge of two official languages of the European Union. They should propose a specific thesis project that should be within the research areas covered by the Institute. Guidelines on how to set out the research proposal can be found on the (reverse side) of the application form.

More informations here.

 

Burse internaționale de cercetare doctorală în Noua Zeelanda

Termen limită: 2016-07-15

Pentru a fi eligibili, studenții trebuie:

- să fie studenți internaționali,

- să aibă calificativul A sau echivalentul acestuia, pe perioada studiilor,

- să îndeplinească criteriile pentru a putea urma cursuri doctorale la o universitate din Noua Zeelanda (asta înseamnă inclusiv un certificat care atestă cunoștințele foarte bune de limba engleză),

- să pună la dispoziție un certificat de atestare a studiilor,

- să pună la dispoziție dovada ca au fost în legatură cu departamentul de specialitate din cadrul instituției alese de ei, că au discutat cu cei de acolo despre proiectul de cercetare și despre existenta profesorilor potriviti pentru a coordona lucrarea,

- să aibă un punctaj corespunzator la testul de limba engleză, obținut cu cel mult 2 ani în urmă.

Toate informațiile necesare sunt disponibile aici.

 

Burse de cercetare “Spiru Haret”

Termen limită: 24.06.2016

Bugetul alocat acestei competiții pentru anul 2016 este de maximum 520.000 lei.

Obiective:

- Formarea unor generații de cercetători deschise către studiul problemelor asociate migrației, politicilor publice referitoare la migrație, modului în care sunt valorificate rețelele migranților, remitentele și capitalul antreprenorial al migrantilor;

- Creșterea numărului de burse de cercetare acordate pe bază de competiție, pentru tineri doctoranzi postdoctoranzi romani, prin cofinanțarea programelor de burse deja existente, care vizează studiul diasporei românești și migrației.

Procent finanțare:

În Ghidul solicitantului de finantare nu se precizează în mod expres procentul de finanțare. Prin urmare, acesta ar putea ajunge și la 100%.

Mai multe informații găsiți aici.

 

Burse de cercetare Ştefan Odobleja

Scopul:

Stimularea performanţelor în activitatea de cercetare a tinerilor doctoranzi şi postdoctoranzi români. Formarea unor generaţii deschise către mediul ştiinţific european şi internaţional.

Durata:

Durata unei burse individuale de cercetare acordată prin acest instrument de finanţare este de max.10 luni (perioada anului academic).

Buget proiect:

Sprijinul financiar acordat pentru un program de acest tip, pentru fiecare bursă, este de max. 12.500 euro, echivalent lei, la cursul de referință al BNR din momentul semnării contractului.

Bugetul competiţiei: 575.000 lei.

Cererile de finantare se depun prin intermediul platformei on-line www.uefiscdi-direct.ro, nefiind necesară depunerea și în format tiparit;

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 24 iunie 2016, ora 16:00;

Mai multe informații găsiți aici.

Ofertă pentru 7 burse internaționale în sprijinul formării profesionale adresate judecătorilor și procurorilor români

Reţeaua Europeană de Formare Judiciară - European Judicial Training Network (EJTN) oferă fiecărei instituţii de formare 7 burse constând în rambursarea cheltuielilor ocazionate de participare (transport, diurnă pentru cazare şi masă), participanţii urmând să avanseze toate cheltuielile de deplasare, arată INM.

Mai multe informații găsiți aici.

© 2024 Danubius International University. All Rights Reserved.