fbpx
Profesorul lunii decembrie

Profesorul lunii decembrie

Florin Popescu – un profesionist exigent și respectuos

Pentru conferențiar universitar doctor Florin Popescu, activitatea didactică din cadrul Universității “Danubius” reprezintă o schimbare de paradigmă în sensul că, spune acesta, “mi s-a oferit posibilitatea de a lucra alături de experți și de profesioniști care vin să împărtășească expertiza acumulată în mediul universitar”.

Florin Popescu vede interacțiunile cu profesorii și studenții danubieni drept momente de empatie și de respect reciproc și consideră că “flexibilitatea și adaptarea metodelor de predare la nevoile studenților reprezintă punctele forte ale cadrelor didactice din universitate.”

Expert în Comisia Europeană din anul 2020, acesta are ca principal obiectiv, în următorii ani, integrarea, alături de experți din zona IT&C, în cât mai multe proiecte europene din zona academică și de cercetare, una dintre acestea fiind  - The European Open Science Cloud (EOSC) - an environment for hosting and processing research data to support EU science, unde este și membru permanent al EOSC Future User Group to co-design EOSC Future services and solutions.

Florin Popescu are în curriculum o bogată activitate de cercetare, rezultatele acesteia fiind publicate de edituri internaționale de prestigiu care lucrează îndeaproape cu cercetători experți și profesioniști din instituții de top, inclusiv Massachusetts Institute of Technology (MIT), Universitatea Harvard sau Universitatea Stanford. Numai în ultimul an, a semnat cinci articole indexate WOS, două dintre acestea fiind preluate de către Organizația Mondială a Sănătății.

Autocaracterizându-se drept un profesionist exigent și, în același timp, empatic și respectuos, Florin Popescu îi îndeamnă pe cei din comunitatea danubiană să fie cât mai buni. “Sunteți la un click distanță de orice posibilitate de afirmare profesională!”, susține acesta.

 

Lector univ. dr. asoc. Petra Alina Marinescu

Consultant PR&MEDIA


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.