fbpx
Profesorul lunii ianuarie

Profesorul lunii ianuarie

Petra Alina Marinescu – Profesorul lunii 

Petra Alina Marinescu este Lector univ. dr. asoc. al Facultății de Comunicare și Relații Internaționale a Universității “Danubius” din Galați, lucrând și în cadrul Departamentului PR&MEDIA, în calitate de Consultant. Ea a mai ocupat funcția de Lector în cadrul Universității și în trecut. Petra este Doctor în Sociologie (cu o teză în limba lui Shakespeare) al Universității din București unde a urmat și un masterat de Cercetare Avansată în Sociologie, în limba engleză. Ea a studiat și în străinătate, cu mai multe ocazii (Westminster University, University of Graz, Aarhus University, University of Loughborough).

Petra ne-a spus că printre principalele sale interese de cercetare se numără burnout-ul organizațional din perspectivă discursivă, engagement-ul și disengagement-ul angajaților din corporații, precum și procesele decizionale. Ea ne-a explicat, de asemenea, că este pasionată de fenomenul manipulării prin canale mediatice, nu doar pentru că are Lincența în Jurnalism, ci datorită complexității acestuia.

Despre parcursul său profesional de înainte de a accede în lumea academică, Lectorul ne-a povestit: “Imediat după absolvire, am început să pun bazele unei cariere în comunicare și marketing corporatist, lucrând ca PR Manager și Corporate Affairs Manager pentru unul dintre cele mai importante trusturi de presă din România. Printre multe altele, am coordonat lansările pe piață a diverse ziare și reviste cunoscute, dar și deschiderea birourilor editoriale ale Adevărul Holding la Bruxelles - eveniment organizat în cadrul Parlamentului European, respectiv în Chișinău”.

Petra mărturisește că, începând cu anul 2011, și-a urmat adevărata vocație, aceea de a preda, a intrat în domeniul Academic și a desfășurat activități de predare și cercetare. Prima ei carte, The Discursive Dimension of Employee Engagement and Disengagement. Accounts of Keeping and Leaving Jobs in Present-Day Bucharest Organizations (2017, Peter Lang Publishing), are scopul de a ajuta angajații și angajatorii să gestioneze procesul de dez-angajare organizațională și consecințele nefaste ale acestuia, la nivel de corporație, dar și la nivel individual. Cea de-a doua carte semnată de Petra Marinescu, Manipulation in the Disclosure of the <<Securitate>> Files (2021, Peter Lang Publishing) este centrată pe analiza modului în care conceptele de informare și manipulare au fost ilustrate în presa românească la momentul declasificării dosarelor Securității, având drept studiu de caz abordările jurnaliștilor cu privire la doamna Mona Muscă. Din segmentul de presă supus cercetării a reieșit existența unui discurs de condamnare a fostului deputat. Mesajul ajuns la cititori nu a fost unul echilibrat și obiectiv, ci unul care contrazicea deontologia profesiei de jurnalist.

În plus, Petra a publicat o suită de articole științifice în reviste BDI și a participat la diverse conferințe științifice naționale și internaționale.

Ea este și Formator, Manager de Proiect A.N.C. și a urmat programe de training acreditate în Management corporatist și Management-ul echipei.

Petra felicită familia sa Danubiană pentru toate demersurile provocatoare și proiectele deosebite, dar, mai presus de toate, pentru colectivul extraordinar: management, cadre didactice, studenți, și se simte onorată să fie parte a tuturor realizărilor acesteia.

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.