fbpx
Studentul lunii ianuarie

Studentul lunii ianuarie

Sergiu Bularda – un informatician de nota 10

Sergiu-Constantin Bularda este studentul Facultății de Științe Aplicate a Universității “Danubius”. El a ales acest drum academic datorită reputației instituției, iar, după primul an de studii, mărturisește că “tot ce se spune de bine este adevărat și că profesorii sunt foarte bine pregatiți”.

Sergiu s-a implicat în proiectul cu tematică din zona astronomiei, organizat, recent, de către Universitate, și susținut de Liga Studenților. “Totul a ieșit cum trebuia și chiar am fost plăcut impresionat cunoscând și alți studenți, colegi de la specializări diferite”. Anul trecut, timp de câteva săptămâni, el a fost și voluntar în cadrul Biroului IT și ne-a spus că va mai participa și la alte proiecte: “îmi doresc acest lucru, și dacă cineva are nevoie de priceperea mea în domeniul IT, sunt deschis la orice și mă pot documenta în funcție de nevoi”.

În ceea ce privește interacțiunile sale cu grupul de cadre didactice danubiene, Sergiu spune că “este o onoare pentru mine să pot discuta cu profesori foarte pricepuți și deschiși în fața studenților. Toți sunt foarte înțelegători, iar dacă cineva dorește să învețe mult mai multe față de cele predate la nivel liceal, le recomand specializarea pe care o urmez unde materiile sunt foarte bine gândite”. Studentul este atras, în special, de Programarea Orientată pe Obiect în Java, Dezvoltarea WEB, Sisteme de operare și Programarea în C++.

Sergiu ne-a mărturist că marea lui pasiune este Informatica, fie că este software, fie că este hardware și ne-a explicat astfel: “Încerc să le dezvolt pe ambele în egală măsură. În practică le pun deseori când cineva mă contactează în legatură cu un calculator. Am făcut și câteva proiecte de programare, în principal WEB, îmi place mult să lucrez cu online-ul”.

Pe viitor își dorește sa continue pe drumul programării, eventual chiar ca programator. El a început deja și câteva cursuri private, susținute de o companie din Galați și anume de către IV Future care i-a oferit o importantă bursă lui Sergiu. Studentul ne-a vorbit laudativ la adresa IV Future, spunând că “toți sunt oameni minunați și capabili, iar principala noastră îndrumătoare este de nota 10, fiind foarte bine pregatită”.

Ce altceva face Sergiu în restul timpului? “În mare parte muncesc pentru a mă dezvolta profesional, dar nu îmi neglijez prietenii și ieșirile. Îmi place să învăț să programez diferite lucruri foarte folositoare, dar complicate. Mă straduiesc câteva zile până îmi ies, însă e o satisfacție enormă când rulezi un cod și arată mai bine decât te-ai fi așteptat”.

 

Lector univ. dr. asoc. Petra Alina Marinescu

Consultant PR&MEDIA


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.