fbpx
Extinderea orizontului unei universități globale în creștere: Universitatea Danubius se consultă cu președintele Comisiei pentru Învățământ Superior din Republica Islamică Pakistan

Extinderea orizontului unei universități globale în creștere: Universitatea Danubius se consultă cu președintele Comisiei pentru Învățământ Superior din Republica Islamică Pakistan

1.png

Prof. Dr. Steve O. Michael, Rector și CEO al Universității Danubius, a avut, în cursul lunii trecute, mai multe întâlniri de lucru cu liderii din învățământul superior din Islamabad, Pakistan. Întâlnirea cu Președintele Comisiei pentru Învățământul Superior din Republica Pakistan a fost descrisă ca fiind prima de acest gen între România și această țară. Prof. Dr. Mukhtar Ahmed, Președintele Comisiei de Învățământ Superior, împreună cu înalți oficiali ai săi, inclusiv Prof. Dr. Arshad Ali, Director Executiv al Comisiei de Învățământ Superior, l-au primit pe Rectorul Michael la biroul HEC, inițiind discuții despre viitoarele parteneriate educaționale care se vor desfășura în beneficiul studenților ambelor țări. Rectorul Michael a fost însoțit de Georgeta Topciu și Stefan Vrabie de la IDLC—Reprezentantul Danubius în Republica Pakistan.

 

2.pngPrezentând o scurtă istorie a Comisiei, Prof. Ahmed a declarat că „o călătorie nouă și ambițioasă pentru reformarea cuprinzătoare a învățământului superior în Republica Pakistan a început odată cu înființarea Comisiei pentru Învățământ Superior (HEC) în 2002”. El a menționat că misiunea Comisiei este de a propulsa motorul de dezvoltare socio-economică a țării. Comisia servește ca braț executiv al guvernului pentru a coordona și gestiona afacerile învățământului terțiar.

 

Profesorul Michael a povestit despre istoria Universității Danubius și intenția noastră  de a deveni un model de instituție internațională în Europa de Est. „Cu experiența mea internațională extinsă, îmi puteam permite să mă retrag mai devreme, unde am avut posturi de conducere la nivelul cel mai înalt, în mai multe universități din America, dar am ales să vin în România, pentru a conduce Universitatea Danubius în acest moment către viziunea sa globală.” Rectorul Michael a mai menționat că vizita sa în Republica Pakistan a fost pentru a explora oportunitățile de colaborare cu instituțiile de învățământ superior și liderii din domeniul educației.

 

„Sunt interesat și de modul în care țările își organizează sistemele de învățământ superior și mai ales de modul în care acestea răspund la un mediu din ce în ce mai globalizat”, a declarat rectorul Michael. El a spus că toate călătoriile sale în întreaga lume îi oferă oportunități de a învăța de la liderii din învățământul superior. Profesorul Ahmed a remarcat că sistemul de învățământ superior din Republica Pakistan se extinde rapid. „De exemplu, aveam 59 de universități care aveau un număr de 276.274 de studenți în 2002, iar până în 2014-2015, numărul instituțiilor de învățămînt superior a crescut la 178, cu înscrieri de 1,3 milioane de studenți”, a mai spus profesorul Ahmed.

Întâlnirea s-a încheiat cu angajamentul profesorului Ahmed de a ajuta Danubius să se conecteze cu universitățile  din Republica Pakistan, pentru a dezvolta împreună programe și proiecte pentru studenții din ambele țări.


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.