fbpx
Absolventa lunii aprilie

Absolventa lunii aprilie

Simona Mușală – absolventa de succes a Universității Danubius

„Fă ce îți place și nu vei simți că muncești nicio zi din viața ta”

 

Simona Mușală ne-a spus că a optat pentru cursurile Universității Danubius pentru că: „la acel moment, și nu știu să se fi schimbat ceva, profilul de Comunicare și Relații Publice putea fi regăsit doar în cadrul acesteia. Fun fact, era și foarte aproape de locul meu de muncă, chestie care a fost foarte utilă pentru mine.”

Simona ne-a povestit cu plăcere despre viața ei de studentă, o viață plină de provocări, oportunități academice și mereu în mijlocul unui parteneriat real între studenți și profesori: „ Am găsit acolo mentori și prieteni, deschidere și colaborare, un mix inedit între formal și informal. Nu știu cum este în alte părți, nu am termen de comparație, pentru mine perioada de studenție a fost plină de bucuria descoperirilor, veselia specifică vârstei și de sentimentul de apartenență la un grup cu valori comune. Și cafeneaua de pe acoperiș…mai este? Cea mai bună salată de varză acolo o mâncam 😊)). ”Da, cafeneaua este. Si amintirile. Si poate putina nostalgie, dupa studentie...

Fosta studentă a Facultății de Comunicare și Relații Internaționale vede profesia de comunicator ca o formare academică, un soi de vocație, care nu vine mănușă chiar în orice domeniu. ,,Am luat baza teoretică în cadrul Universității, am și aplicat o bună parte din ea în cadrul voluntariatului în cadrul Biroului de Relații Publice al Universității Danubius, ce amintiri frumoase am și de acolo, și pot spune cu certitudine că au fost cel puțin două momente în doi ani când m-am întors către cursurile de Comunicare de criză. Cred că am ales locul potrivit pentru mine, profilul meu de comunicator și am rămas cu o experiență concretă și cu amintirea unei perioade trăite cu toată inima,,, ne-a marturisit Simona.

Cât despre realizările pe care le-a avut pe plan profesional după absolvire, Simona Musala ne-a spus: „Am fost specialist de comunicare cu bebelușul meu. Sunt manager de comunicare în Fundația Comunitară Galați, un ONG cu o vechime de aproape 7 ani, care face parte dintr-o rețea națională de fundații comunitare. Fundația Comunitară Galați nu este o activitate de la 8 la 17, este genul de loc pe care îl duci cu tine peste tot, mai tot timpul. Aici duc o corespondență între valorile personale și cele organizaționale, cu accent pe oameni, conexiuni, și bine dat mai departe, din și către comunitate. E o realizare să fi ales să studiez în acel domeniu care mă reprezintă și mă bucură.”

De asemenea, Simona vede voluntariatul ca o formă de civilizare a unei societăți care merită practicat și sprijinit, citând vorbele lui Marjorie Moore (conducătoare a multor organizații de voluntari) : „Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democrație. Votăm la alegeri, dar când te oferi voluntar, votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care vrei să trăiești.”

Când un om face voluntariat, știi că el crede cu adevărat în ceea ce face, și ce e mai frumos decât să vezi oameni care cred cu totul în ceva, orice? Participarea la activități de voluntariat va contribui la dezvoltarea personală a voluntarilor. Mai exact, prin voluntariat se pot dezvolta abilități și competențe sociale precum solidaritatea, încrederea, spiritul civic și responsabilitatea sociala. Conform legii voluntariatului activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite, astfel că tinerii care au desfășurat astfel de activități ar putea avea un avantaj la angajare. Pe lângă faptul că voluntariatul va fi considerat experiență profesională, această activitate poate aduce și satisfacții personale. Poți întâlni foarte mulți oameni, din diferite categorii sociale, împreună cu care poți învăța să lucrezi în echipă (o cerință din ce în ce mai căutată în firmele mari), pentru atingerea unui țel propus. Pe lângă relația profesională cu siguranță în urma acestor interacțiuni se pot lega prietenii.”

Tânăra absolventă este în acest an coordonator de comunicare și project manager la SEMIMARATON GALAȚI  și am profitat de această ocazie întrebând-o ce înseamnă acest eveniment pentru ea. Emotiile si-au spus cuvantul: „A doua dragoste. Organizarea de evenimente este cea de-a doua chemare a mea. Îmi place să pun și să creez energie bună, zâmbete și satisfacție. Semimaraton Galați este cel mai mare eveniment filantropic cu caracter sportiv din județul Galați. Am onoarea și bucuria ca anul acesta să vin mai aproape de miezul lui, sunt project managerul celei de-a noua ediții și mărturisesc că, și aici mă ajută ceea ce am studiat în facultate. Este o zi în an, care are vreo șase luni de muncă în spate, care este despre comunitatea gălățeană, despre cum prin alergare, mișcare și voie bună  ne luăm angajamentul, an de an, că sprijinim și căutăm soluții pentru nevoi și probleme din comunitate, atât în mediul urban cât și în cel rural.”

La întrebarea „Ce sfat ai pentru proaspeții absolvenți ai Facultății de Comunicare și Relații Internaționale în alegerea viitoarei profesii?,  indemnul Simonei Musala a fost: „E un clișeu, dar eu altă experiență nu am a mărturisi: Fă ce îți place și nu vei simți că muncești nicio zi din viața ta!”

În încheiere, Simona le-a transmis viitorilor studenți un mesaj: „Vreau să știți că, dacă ești student Danubius, 1 mai nu este ziua muncii, nu se merge la Kudos sau la grătar, 1 mai este ziua domnului Președinte Andy Pușcă și trebuie sărbătorită ca atare – când eram eu studentă, cu petrecere surpriză în Clubul Seniorilor.” Anul acesta, surpriza! Vom anunta din timp toti studentii unde ne vedem! Pentru ca ne vom vedea, negresit!

 

Mioara Lepădatu,

PR Specialist


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.