fbpx
 ÎNSCRIERI LA FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR

ÎNSCRIERI LA FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor este o facultate de primă alegere pentru studenții care vor deveni specialiști în economie, într-o societate a cunoașterii și a interconectării globale, bazată pe profesionalism, pe aptitudini și competențe.

În cadrul facultății veți găsi un mediu universitar colaborativ și stimulativ, adaptiv și durabil, orientat spre nevoile părților interesate - studenți, cadre universitare, reprezentanții economiei reale, fie că sunt IMM-uri, corporații sau societăți financiar-bancare, prin armonizarea activității didactice, de cercetare, a relațiilor interpersonale și cu mediul extern în vederea asigurării unei individualități distincte și de calitate.

O facultate trebuie să creeze valoare adăugată prin crearea de cunoaștere. Această cunoaștere trebuie diseminată plecând de la know-how-ul, experiența și expertiza celor care o diseminează, a cadrelor didactice, a colaboratorilor și partenerilor cu experiență concretă, practică. Studenții şi masteranzii sunt implicați direct în acet proces, inclusiv prin participarea la manifestările științifice organizate anual în cadrul Universităţii, dar şi în alte centre universitare.

Misiunea Facultăţii de Ştiinţe Economice este de a forma specialişti în economie, cu o temeinică pregătire profesională, capabili de a se integra ușor şi de a răspunde cerințelor locurilor de muncă unde se vor angaja pe piaţa internă şi internaţională, de a dezvolta studenţilor atitudini de creativitate şi competitivitate, în concordanţă cu cerinţele societăţii bazate pe cunoaştere.

 

Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor are 3 specializări: finanțe și bănci, economia comerțului turismului și serviciilor și contabilitate și informatică de gestiune.

Domeniul de studiu: Finanțe

Forma de învățământ: Licență, învățământ cu frecvență sau la distanță

Finanțe și bănci - Discipline fundamentale (generale) și de domeniu: Finanțe, Antreprenoriat, Matematică aplicată în economie, Management, Dreptul afacerilor, Marketing, Informatică economică, Bazele contabilității, Dreptul afacerilor, Fiscalitate, Econometrie, Contabilitate financiară, Economie europeană, Politologie.

Absolvenții programului de studii Finanțe și bănci vor putea ocupa funcția de expert financiar-bancar, inspector financiar-bancar, comisar principal, consilier financiar-bancar, inspector asigurări, economist în bancă, analist investiţii, ofiţer bancar, analist bancar, consultant fiscal, ofiţer antifraudă financiar-bancara, broker servicii de investiţii financiare, funcţionar ANAF.

 

Domeniul de studiu: Administrarea Afacerilor

Forma de învățământ: Licență, învățământ cu frecvență sau la distanță

Economia comerţului, turismului şi a serviciilor - Discipline fundamentale (generale) și de domeniu: Microeconomie, Statistică economică, Macroeconomie, Finanțe, Economie în servicii, Comportamentul consumatorului, Marketing internațional, Antreprenoriat, Economie în turism, Economie comercială, Tehnica negocierilor în afaceri, Dreptul muncii, Design și estetica mărfurilor, Pedagogie.

Absolvenții programului de studii Economia comerţului, turismului şi a serviciilor vor putea ocupa funcții în domeniul comercial (magazine, distribuție, platforme logistice), în turism (hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, agenții de turism) și în servicii atât publice, cât și private. De asemenea, pot ocupa și funcții ca organizator activitate turism, specialist marketing, agent de turism tour-operator, agent de transport internaţional, şef de recepţie hotel, consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală.

 

Domeniul de studiu: Contabilitate

Forma de învățământ: Licență, învățământ cu frecvență sau frecvență redusă

Contabilitatea și informatică de gestiune - Discipline fundamentale (generale) și de domeniu: Doctrina și deontologia profesiei contabile, Baze de date, Marketing, Finanțe, Microeconomie, Management, Dreptul afacerilor, Economie monetară, Economie europeană, Gestiune financiară a unei firmă, Politologie.

Absolvenții programului de studii Contabilitatea și informatică de gestiune vor putea ocupa funcția de expert contabil-verificator, referent de specialitate financiar-contabilitate, controlor tezaur, asistent de cercetare în gestiune, contabilitate, control financiar, revizor contabil, consultant bugetar, analist financiar.

 

Practică de specialitate:

Stagiul de practică va avea durata 84 de ore pentru studenții anului II studii universitare de licență și se desfășoară pe parcursul semestrului II al anului universitar/ o zi pe săptămână a 6 ore.

Practica de specialitate se desfășoară în entități publice și private, sub îndrumarea directă a personalului didactic responsabil și a tutorilor din entitățile în care se derulează stagiul de practică, conform convențiilor încheiate de către universitate în acest sens.

Studenții care își doresc o experiență diferită de practică sunt invitați să viziteze site-ul de Mobilități ERASMUS. Aici vor găsi o parte dintre destinațiile disponibile precum și tipurile de posturi deschise. Detalii suplimentare va pot fi oferite de Echipa ERASMUS.

Admiterea se realizează în baza concursului de dosare.

Pentru a afla mai multe detalii despre înscriere accesați: https://admitere.univ-danubius.ro/programe-de-studii/licenta

 

Contact

Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor

Mobil: +40 775 278 617

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.