fbpx
Ce trebuie să știm despre HIV?

Ce trebuie să știm despre HIV?

Pe data de 20 Octombrie, ora 12.00, asociațiile SSMGalați, Liga Studenților Danubius și SIMBIO vă așteaptă în număr cât mai mare, să participați la o sesiune de informare asupra virusului HIV. Evenimentul va avea loc la Universitatea Danubius în Amfiteatrul 1.

 

Ce trebuie să știm despre HIV?

HIV este prescurtarea dată de medici denumirii mai lungi a virusului imunodeficienței umane.  În cazul HIV cercetătorii au aflat că este un virus foarte abil, care odată intrat în organism știe să se ascundă în anumite locuri strategice, cum ar fi sistemul nervos, organele genitale și alte celule speciale și că acolo își stabilește adevărate cartiere generale (rezervoare și sanctuare de virus). Aceste rezervoare se creează înainte să apară semne de îmbolnăvire și  de obicei nu pot fi distruse nici de corpul însuși, nici de medicamente.

Între anii 1983-1985 au fost două grupuri de oameni de știință care au făcut primele investigații care au dus la descoperirea acestui virus – un grup francez și unul american. Fiecare a contribuit în felul său, însă de-abia în 1990 o comisie a stabilit că grupul francez condus de Luc Montagnier a descoperit primul virusul. Pentru această realizare cercetătorul a primit în anul 2008 premiul Nobel pentru Medicină.

SNEP HIV - Săptămâna Națională a Educației pentru Prevenire HIV este un eveniment educațional GRATUIT organizat în perioada 17-21 octombrie 2022 de Asociația Semper Musica în parteneriat cu Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România prin departamentul de sănătate sexuală și reproductivă - SCORA și Asociația Română Anti-SIDA. Evenimentul este finanțat de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România și susținut de GSK, mișcarea persoanelor care trăiesc cu HIV “Iubește Viața” și Asociația Pacienților din Galați.

În 2022, evenimentul beneficiază de sprijin din partea Mercury Phoenix Trust, o organizație dezvoltată de membrii trupei Queen în memoria legendarului FREDDIE MERCURY.

 

La finalul evenimentului tinerii au pregătit un Quizz Game cu premii!

Vă așteptăm!

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.