fbpx
Studentul lunii octombrie

Studentul lunii octombrie

Daria-Elena Iftode – “Puștoaica Atotștiutoare”

Jovială și sociabilă, Daria-Elena Iftode este studentă, în anul al II-lea, la specializarea “Psihologie”, a Facultății de Comunicare și Relații Internaționale din cadrul Universității “Danubius” din Galați. Tânara a ales să urmeze cursurile “diamantului de pe Dunăre” datorită colectivului profesoral tânăr și a bazei materiale vaste pe care instituția o oferă, fiind motivată și de succesul absolvenților universității.

Daria nu a pierdut timpul și, boboacă fiind, a decis să se înscrie în Liga Studenților. Această calitate i-a oferit deja posibilitatea de a face parte dintr-o serie de proiecte danubiene deosebite. Astfel, Daria a fost voluntar în cadrul “Festivalului iubirii”, manifestare organizată, anual, de către Universitatea “Danubius”, dar a fost și parte a unui workshop de dezvoltare personală, util pentru viitoarea sa carieră de psiholog. Însă, cel mai important proiect în care tânăra studentă s-a implicat până acum este conferința academică internațională TDST-"Two Democratic Societies in Transition: Exploring the Dynamics of a Post-Covid World". Cu această ocazie a făcut parte din echipa de organizare, având onoarea de a fi numită Student Advisor to the Rector. “Am avut oportunitatea de a schimba idei despre educație, politică, economie și sănătate cu studenții americani: Hortensia, Lee și Josi, care, între timp, mi-au devenit și buni prieteni”, ne-a spus, încântată, Daria.       

În ceea ce privește activitatea ei în cadrul Facultății de Comunicare, studenta este atrasă, în special, de materii precum “Psihologia vârstelor” sau “Psihologia socială”, fiind pasionată de studiul comportamentelor indivizilor. Ca viitor psiholog, Daria are în vedere să se specializeze în domeniul psihologiei familiei și în cel al terapiei de cuplu.

În paralel cu studiile danubiene, Daria mai urmează și alte două facultăți: cea de Drept, din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dar și cursurile Facultății de Medicină și Farmacie, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați. Nici nu este de mirare că prietenii săi i-au oferit porecla “Puștoaica Atotștiutoare”. Daria ne-a explicat că îi place să învețe constant lucruri noi și că încearcă mereu să se documenteze.

Dar preocupările Dariei nu se limitează la spațiul academic. Ea adoră să călătorească, este pasionată de pluralitatea culturilor, precum și de limbile străine. În plus, tânăra se autocaracterizează ca fiind “avidă de istorie”. Poate nu o să vă vină să credeți, dar Daria își găsește și timp pentru relaxare: “Îmi plac serile de jocuri de societate, cu ceai cald, prieteni dragi și multă voie bună”.

Ne mândrim cu tine, Daria! Felicitări pentru reușita de a fi selectată Studentul Lunii! Meriți, din plin, această distincție!


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.