fbpx
PRIMA EDIȚIE RO DANUBE INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL 2022

PRIMA EDIȚIE RO DANUBE INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL 2022

#RODANUBEINTERNATIONALJAZZFESTIVAL2022

 

Ro Danube International Jazz Festival este eveniment aflat la prima ediţie (15-18 septembrie), cu finanţarea Primăriei Municipiului Galați, în parteneriat cu Universitatea "Danubius" şi Consiliul Judeţului Galați, care a adus în oraşul nostru muzicieni şi banduri renumite atât pe plan național cât și internațional.

Prima ediţie de feestival îşi merită pe deplin numele de "internaţional". Din opt trupe prezente, şapte au fost europene, din Ungaria, Austria, Germania, Portugalia, Franţa, Israel şi Polonia. Mai mult decât atât, publicul prezent a avut ocazia să asculte, gratis, banduri cunoscute de muzică jazz, artiștii fiind aleşi meticulos de directorul de festival, regizorul Lucian Sabados, director al Teatrului "Maria Filotti" din Brăila, organizator de festivaluri în mai multe oraşe.

Muzica ne-a unit cu mic cu mare, în cele 4 zile de festival stârnind emoție și voie bună.

În prima zi de festival, Grădina Botanică din Galați a răsunat pe ritmuri de jazz, blues, funk și soul. Cei care au spart gheața au fost PLATONIC BAND, alături de gălățeanul Nicu Patoi. Supergrupul PLATONIC BAND a abordat diverse teme, toate încărcate de energie pozitivă, virtuozitate și aplomb. Ei au creat intersecții stilistice între blues, rock, jazz și funk, păstrând esența calității muzicale într-un ansamblu unitar care dizolvă granițele artificiale dintre genuri.

Seara a fost încheiată de un Trio dinamic, Raphael Wressing (Austria), „cel mai tare maestru Hammond în prezent”, un dinam plin de efervescență, un muzician cu o delicatețe surprinzătoare și cu auto-reflexie care ne-a oferit cea mai plăcută experiență de ascultare a blues-ului și jazz-ului.

Festivalul a continuat zilele următoare în Aula Magna a Univertății Danubius. Scena a fost plină de artiști cunoscuți atât pe plan național, cât și internațional: pianistul plin de sensibilitate Mário Laginha -TRIO (Portugalia), trompetistul Jean Loup Longnon – Quintet (Franța), tânărul compozitor, Omri Mor – Quartet (Israel) trompetistul nominalizat la premiile Grammy, Joo Kraus (Quartet), DJABE (Ungaria), una dintre cele mai bune trupe de jazz-rock la nivel internaţional, și nu numai european și fermecătoarea, Beata Przybytek - Quintet (Polonia).

„Prin urmare, putem spune cu mâna pe inimă că Ro Danube International Jazz Festival a fost un eveniment care a aliniat Galaţiul la cel mai înalt nivel european de jazz, un eveniment cu instrumentiști de top, repertoriu variat (din toate genurile şi sferele culturale main stream sau underground), sonorizare impecabilă și locație intimă.” sursa : Viața Liberă

 

Videoclipul celor 4 zile RO DANUBE INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL 2022 poate fi vizionat accesând link-ul:

https://drive.google.com/file/d/1QC1k--yesc491xlbpFk4AS4kPHE5Mvmb/view?usp=drivesdk

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.