fbpx
EXTINDEREA ORIZONTULUI UNEI UNIVERSITĂȚI GLOBALE ÎN ASCENSIUNE: UNIVERSITATEA DANUBIUS,  ÎN VIZITĂ ÎN REPUBLICA ISLAMICĂ PAKISTAN

EXTINDEREA ORIZONTULUI UNEI UNIVERSITĂȚI GLOBALE ÎN ASCENSIUNE: UNIVERSITATEA DANUBIUS, ÎN VIZITĂ ÎN REPUBLICA ISLAMICĂ PAKISTAN

Picture3În spiritul propriilor cuvinte care spun, „o universitate bună este o instituție universală în măsura în care cunoașterea este universală” și viziunea de a transforma Universitatea Danubius într-o instituție globală, Dr. Steve O. Michael, Rector și CEO al Universității Danubius a călătorit în Pakistan în perioada 10-16 mai 2023 pentru a se întâlni cu liderii pakistanezi din învățământul superior. Întrebat de ce Pakistanul, dr. Michael a răspuns că „o universitate nu este o organizație politică care alege alianțe bazate pe ideologia politică. O universitate este o industrie a cunoașterii care îmbrățișează întregul glob și noi mergem acolo unde se deschide o ușă a oportunității de a învăța, de a preda, de a colabora, de a contribui și de a încheia parteneriate. Procedând astfel, transformăm lumea.”

Picture4Ușa oportunității s-a deschis când doamna Georgeta Topciu și compania ei, ICDL, au semnat un memorandum cu Universitatea Danubius pentru a îndeplini funcția de reprezentant unic în Pakistan. Doamna Topciu și fiul ei, Ștefan Vrabie au facilitat întâlniri cu oficiali pakistanezi la nivel înalt, printre care se numără și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Islamică Pakistan, Excelența Sa, domnul Nicolae Goia.

Picture5La ceremonia de semnare cu Universitatea Bahria, ambasadorul Goia a prezentat o scurtă istorie a României și a relației sale de prietenie cu poporul pakistanez. El a felicitat în mod special Universitatea Danubius și a menționat că „Universitatea Danubius este prima instituție de învățământ românească care a semnat un acord cu o instituție importantă din Pakistan”. Ambasadorul Goia promite că va sprijini inițiativa pe măsură ce continuă să extindă relația România-Pakistan.

Picture6

Delegația universității gazdă, Universitatea Bahria, a fost condusă de Rector, Contraamiralul (Cam.) Asif Khaliq HI(M) care a participat online, și de Prorectorul cu Activitatea Academica, Contraamiralul (Cam.) Muhammad Arshid Javed SI(M), care a semnat memorandumul în numele Universității. Rectorul Khaliq le-a urat ,,Bun venit,, în campusul Universității Bahria Ambasadorul Goia și Rectorul Michael și și-a exprimat regretul pentru că nu a putut să se alăture acestei vizite decât online, pentru că a trebuit să fie prezent la ceremonia de închidere a anului universitar din campusul său din Karachi și a declarat angajamentul deplin al universității sale față de memorandumul semnat și noua relație cu Universitatea Danubius.

Alți oficiali prezenți la ceremonie i-au inclus pe Dr. M Awais Mehmood, Director al Biroului Internațional, care a facilitat întâlnirea pentru semnarea memorandumului, Prof. Dr. Muhammad Naveed, Decan al Facultății de Științe ale Managementului; Dr. Usman Hameed, Decan și profesor al Facultății de Drept; Prof. Dr. Adam Saud, Decan, Facultatea de Științe Umaniste și Sociale.

 

Tradus de: Mioara Lepădatu,
Specialist PR

 

 

 

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.