fbpx
Conf. univ. dr. Gabriela Marchis, invitat special online la Universitatea “Claflin” din S.U.A.

Conf. univ. dr. Gabriela Marchis, invitat special online la Universitatea “Claflin” din S.U.A.

Gabriela Marchis, conferențiar universitar doctor al Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor și coordonator al Centrului de Documentare Europeană “EuroInfoGhid”, din cadrul Universității “Danubius din Galați”, a fost recent invitat special în cadrul cursului online „Political Science Globalization” al Doctorului Cynthia Duncan Joseph (Universitatea “Claflin”, Carolina de Sud, Statele Unite).

Bazele colaborării au fost realizate cu prilejul conferinței internaționale “Two Democratic Societies in Transition: The Dynamics of a Post-COVID World”, organizată de către Universitatea “Danubius din Galați”, în perioada 13-15 septembrie 2021. Cu această ocazie, Dr. Duncan Joseph i-a adresat colegei noastre, conf.univ.dr. Gabriela Marchis, invitația de a interacționa cu studenții americani cu scopul de a le împărtăși cunoștințele sale din domeniul politicilor europene, în general, și cele despre poziția Uniunii Europene într-o societate globalizată, în particular, în cadrul unei întâlniri aferente cursului de „Political Science Globalization”. 

Conf. univ. dr. Gabriela Marchis a pregătit o antrenantă prezentare științifică, pe tema “Global Dynamics and Regional Transformation”, pentru studenții de la Universitatea “Claflin”, majoritatea dintre ei fiind de la specializările de licență „Sociologie” și „Științe politice”. La finalul prelegerii, tinerii participanți au fost îndemnați să scrie câteva testimoniale despre această experiență deosebită (două dintre acestea pot fi citite mai jos). Tot cu acest prilej, conf.univ.dr. Gabriela Marchis le-a oferit în dar studenților americani, din partea Centrului de Documentare Europeană “EuroInfoGhid” – cartea “The European Union – What it is and what it does”, gest pe care studenții l-au apreciat foarte mult.     

“Prezentarea conf. univ. dr. Gabriela Marchis pe tema << Global Dynamics and Regional Transformation>> a fost plină de informații și provocatoare. Ca studentă la Științe Politice, cu planuri de a lucra în Africa pentru a îmbunătăți viața oamenilor de pe acel continent, a învăța mai multe despre Uniunea Europeană și despre eforturile depuse de către statele membre în scopul transformării, a fost uimitor. De altfel, găsesc surprinzător modul în care membrii U.E. recurg la compromisuri și cooperează pentru un viitor mai bun. Nu este ceva ce poți vedea în America, așa că, având posibilitatea de a învăța mai multe despre beneficiile de care se bucură membrii U.E. în urma cooperării și comparând această abordare cu cea americană a fost interesant. Mi-aș dori să văd că și America adoptă politici similare Uniunii Europene pe viitor. Îi sunt recunoascătoare Conf. univ. dr. Marchis pentru timpul pe care ni l-a dedicat. Abia aștept să folosesc mesajul ei, precum și cadoul transmis, pentru a-mi atinge țintele profesionale în Africa” (Oghenehoke Johnson, “Claflin” University).

“Mi-a plăcut mult prezentarea deoarece a fost foarte angajantă și plină de informații. Colegii mei și cu mine am putut să îi adresăm întrebări Conf. univ. dr. Marchis și să vorbim cu ea. Mi s-a părut interesant să avem un invitat din altă țară. Ceva nou ce am învățat este faptul că U.E. este o organizație internațională și suprastatală. De asemenea, U.E. funcționează de peste 70 de ani. În plus, am obținut, de la Gabriela Marchis, o nouă viziune asupra globalizării și a celor care se petrec în jurul lumii (Nya Grantham, “Claflin” University).

 

Lector univ. dr. asoc. Petra Alina Marinescu

Consultant PR&MEDIA


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.