fbpx
Călin Rangu, o nouă participare notabilă la un eveniment academic

Călin Rangu, o nouă participare notabilă la un eveniment academic

Lector univ. dr. Călin Rangu, decanul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, Universitatea “Danubius”, va susține o prezentare în cadrul celei de-a 23-a ediții a “RSEP International Economics, Finance & Business Conference” care se va desfășura în zilele de 25 și 26 noiembrie.

Prezentarea cu titlul “Considerations on Digital Financial Ecosystem” are la bază un articol științific omonim, despre care Călin Rangu ne-a transmis următoarele informații:     

“Scopurile acestei lucrări sunt, în prima etapă, acelea de a prezenta componentele unui ecosistem financiar digital, în a doua etapă, de a prezenta unele modele de afaceri și servicii, iar, în a treia etapă, de a discuta factorii de evoluție și riscurile. 

Prin urmare, studiul nostru încearcă să identifice domenii de îmbunătățire a cadrului existent și să formuleze propuneri de adaptare la noile tehnologii. 

Instrumentul de cercetare este un chestionar complex folosit tocmai pentru a reflecta opiniile respondenților cu privire la tema de cercetare.

Ecosistemul financiar digital a generat un nou concept, cel de lichiditate digital, și are rolul de a sprijini mediul de afaceri în ceea ce privește menținerea stabilității financiare, integrarea sistemelor financiare și remodelarea conceptului de beneficii economice pe unitatea de timp. Modelele de afaceri dezvoltate de partenerii interconectați sunt necesare ca răspuns la nevoile utilizatorilor. Furnizorii, băncile, asigurătorii, fondurile de investiții sau de pensii, instituțiile licențiate sau fără licență ar trebui să își creeze si distribuie produsele și serviciile în format digital. Pentru ca produsele și serviciile să ajungă la beneficiari, sunt necesare infrastructuri, reglementări și politici specifice pentru a asigura accesibilitatea la prețuri rezonabile. Un ecosistem digital trebuie să faciliteze interacțiunea într-un mediu de înaltă securitate”. 

 

Lector univ. dr. Petra Alina Marinescu

Consultant PR&MEDIA


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.