fbpx
Centrul de Documentare EuroInfoGhid anunta deschiderea aplicației pentru Premiile pentru Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra 2024 până la 13 octombrie 2023

Centrul de Documentare EuroInfoGhid anunta deschiderea aplicației pentru Premiile pentru Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra 2024 până la 13 octombrie 2023

Premiile pentru patrimoniul european / Premiile Europa Nostra 2024 sunt deschise pentru depunere!

Cei mai inspirați arhitecți, meșteri, experți în patrimoniul cultural, profesioniști, voluntari, instituții publice și private, precum și comunități locale din Europa au acum o nouă șansă de a fi recunoscuți pentru realizările lor!

Premiile identifică și promovează cele mai bune practici în conservarea și îmbunătățirea patrimoniului cultural material și imaterial, stimulează schimbul transfrontalier de cunoștințe în întreaga Europă, sporesc gradul de conștientizare și apreciere a publicului față de moștenirea culturală a Europei și încurajează noi inițiative excelente prin puterea exemplului.

Aplicațiile vizează următoarele cinci categorii de înscriere:
● Conservare și reutilizare adaptivă
● Cercetare
● Educație, formare și abilități
● Implicarea și creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor
● Campionii patrimoniului

Vor fi premiate până la 30 de realizări remarcabile de patrimoniu din toată Europa. Dintre aceștia, până la 5 câștigători vor primi un Grand Prix cu un premiu în bani de 10.000 EUR. Un câștigător va primi, de asemenea, Premiul pentru Alegerea Publică, cu un premiu în bani de 10.000 EUR, în urma unui vot online efectuat de Europa Nostra, Vocea Europeană a Societății Civile Angajată în Patrimoniul Cultural.

Premiile pentru Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra au fost lansate în 2002 de Comisia Europeană și de atunci sunt conduse de Europa Nostra. Sunt sprijiniți prin programul Europa Creativă a Uniunii Europene.

Premiile au adus beneficii majore câștigătorilor, cum ar fi o expunere (inter)națională mai mare, un număr crescut de vizitatori și finanțare ulterioară.

Trimiteți cererea și împărtășiți poveștile dvs. de succes în toată Europa!

Pentru mai multe informații și trimiteri online: www.europeanheritageawards.eu

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 13 octombrie 2023

Europa Nostra va găzdui două seminarii web „Cum să pregătiți o cerere pentru Premiile pentru Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra 2024” (pe același subiect și cu același conținut) la următoarele date:

- Miercuri, 30 august 2023, între orele 17:00 - 18:00 CEST. Înregistrează-te aici.
- Vineri, 15 septembrie 2023, între orele 10:00 - 11:00 CEST. Înregistrează-te aici.

Seminariile web sunt gratuite, dar înregistrarea este obligatorie.

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.