fbpx
Au început înscrierile la a doua ediție a concursului online de programare DigitalNerds!

Au început înscrierile la a doua ediție a concursului online de programare DigitalNerds!

Asociația „SUPORT REGIUNEA CENTRU”, în parteneriat cu Academia Europeană a Regiunilor (AER), Universitatea Transilvania Brașov, Universitatea Danubius Galați, Universitatea Româno-Americană, anunță deschiderea înscrierilor la a II-a ediție a concursului de programare DigitalNerds (www.DigitalNerdsContest.ro).

 

Evenimentul, integral online, s-a dovedit o provocare pentru cei 93 de elevi și studenți care s-au înscris cu lucrări în concurs la ediția anterioară, din România și alte patru țări din Europa, desfășurată pe durata a 12 zile, din care 4 dedicate unei serii de conferințe deschise publicului larg, pe teme precum: inteligență artificială, robotică, mecatronică, managementul datelor, agricultură asistată de tehnologie, meseriile viitorului, hardware, alfabetizare digitală, ca și e-sănătate ori cyber-bullying (intimidarea/agresiunea în spațiul online).

 

Anul acesta este vorba despre RESURSE (umane, materiale, financiare, informaționale) - duse la economia circulară - fiind un proiect educațional - la toate nivelurile.

Ediția din acest an va fi deschisă în 4 aprilie de un ciclu de conferințe susținute timp de patru zile de experți din mediul academic și companii de tehnologie partenere, concomitent cu depunerea lucrărilor în concurs, urmate de 7 zile în care juriul, alcătuit din profesori și specialiști de profil nominalizați de către sponsorii și partenerii evenimentului, va analiza lucrările depuse.

 

Agenda completă a evenimentului:

  • 4 aprilie 2022 – Deschiderea înscrierilor. Lansarea temei pentru categoriile Blocks
  • Masters și Robotics Kids
  • 4 – 7 aprilie 2022 – Conferințe pe teme IT
  • 8 aprilie 2022 – Lansarea temei pentru categoriile Software Dev si Embedded Systems (Hackathon)
  • 10 aprilie 2022, 23:59 – Termenul limită pentru încărcarea proiectelor.

 

Concursul este deschis tuturor tinerilor cu abilități și cunoștințe de programare (cuprinși sau nu în sistemul de învățământ), cu vârsta cuprinsă între 7 și 23 de ani, din România și din străinătate.

 

Partenerii evenimentului:

Academia Europeană a Regiunilor (AER)

Universitatea Transilvania Brașov

Universitatea Danubius Galați

Universitatea Româno-Americană

Lexdata

Jurnalul de mâine

Cartier Hub Coresi

RoboHUB

Forum IT – Italks

Asociatia STII

MediaUno

 

Formular de înregistrare: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeIFilP8TenWg7LC9ICgrPzjUHY5H8XKXmtLZDV5FEcOfrUQA/viewform


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.