fbpx
A 17-A EDIȚIE A CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE „EUROPEAN INTEGRATION. REALITIES AND PERSPECTIVES” – EIRP 2022

A 17-A EDIȚIE A CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE „EUROPEAN INTEGRATION. REALITIES AND PERSPECTIVES” – EIRP 2022

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 12-14 mai în cadrul Universitatea Danubius din Galați, România, alături de  partenerii săi co-organizatori ai evenimentului, Universitatea din Camerino, Italia, Universitatea din Ruse "Angel Kanchev", Bulgaria, Universitatea Aleksander Moisiu din Durres, Albania, Universitatea din Tirana, Albania, Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Astfel, în data de 12 mai a avut loc Sesiunea plenară 1 (fizic în Sala Senatului). Tot în data de 12 mai, după amiază, a avut loc prima secţiune tematică, care s-a desfăşurat online (Zoom). Ziua a doua a conferinţei a fost deschisă de Sesiunea plenară 2, desfăşurată online (Zoom) şi a continuat cu secţiunile tematice online (Zoom), conform programului. Ziua a treia a continuat cu secţiunile tematice programate, conferinţa finalizându-se la ora 12:00.

Doi dintre speakerii principali ai evenimentului au fost Dr. Muhammad Shahbaz și Profesor Dr. Steve O. Michael, care au oimpartasit audientei cele mai recente studii din domeniile lor de cercetare, ale caror rezultate sunt importante pentru intreaga lume, mai ales in aceasta perioada in care omenirea este nevoita sa treaca prin schimbari majore de mentalitate in ceea ce priveste economia mediului, dar si evolutia sistemelor de educatie.

Dr. Muhammad Shahbaz este profesor de Economie la Institutul de Tehnologie din Beijing, China și Visiting Research Fellow la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie. Și-a luat doctoratul în Economie la Colegiul Național de Administrare a Afacerilor și Economie, Lahore, Pakistan. Cercetările sale se concentrează pe economia dezvoltării, energiei, mediului și turismului.

Profesor Dr. Steve O. Michael este vicepreședinte executiv de doctorat pentru Afaceri Academice și Rector al Universităţii de Medicină şi Ştiinţă “Charles R. Drew” din Los Angeles, California. De asemenea, este Președinte al Asociației pentru Progresul Global al Universităților și Colegiilor (AGAUC) și Director executiv interimar al Association of Chief Academic Officers (ACAO) — o Asociație Națională pentru preoți și vicepreședinți pentru afaceri academice.

Managerul general al acestui eveniment stiintific, conf. univ. dr. Florian Nuță, prorector pentru activitatea de cercetare si asigurarea calitatii, in cadrul Universitatii Danubius, ne-a declarat că:

,,Conferinţa internaţională EIRP2022 s-a desfăşurat pe durata a trei zile (12-14 mai) în sistem hibrid. Am avut în acest an 5 universităţi partenere din străinătate şi un număr de 173 participanţi, cu un număr de 105 comunicări. Ediţia din acest an a beneficiat de participarea în calitate de keynote speaker a profesorului Muhammad Shahbaz, unui cercetător foarte cunoscut şi apreciat la nivel internaţional. O altă realizare importantă a acestei ediţii a fost numărul mare de lucrări înscrise de studenţii noştrii, în secţiunea dedicată comunicărilor studenţeşti. Acest fapt ne bucură pentru că atragerea studenţilor în activitatea de cercetare este un obiectiv strategic al nostru, care înregistrează deja rezultate palpabile,,.

 

Mioara Lepădatu

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.