fbpx
Discursul Rectorului Universitatii Danubius la Ceremonia pentru Deschiderea Anului Universitar 2023-2024

Discursul Rectorului Universitatii Danubius la Ceremonia pentru Deschiderea Anului Universitar 2023-2024

Buna dimineaţa! Sper ca sunteti bine! Mă bucur să vă văd pe toți aici!

 

Numele meu este Dr. Steve O. Michael și am plăcerea să fiu Rector și CEO al Universității Danubius. Este cea mai mare bucurie pentru mine să urez bun venit tuturor studenților noi, precum și tuturor studenților care se întorc în noul an universitar care începe astăzi. Noilor noștri studenți, vă mulțumesc pentru că ați ales Universitatea Danubius ca loc pentru a vă desăvârși educația și studenților noștri care se întorc la studii, vă mulțumesc că v-ați întors pentru a finaliza călătoria pe care ați început-o cu noi.

Ceremonia de deschidere are două scopuri. În primul rând, ne organizăm pentru a-i primi pe noii noștri studenți și studenții care revin în campus, astfel încât să începem anul universitar, iar în al doilea rând, noi - membrii administrației universității - vă transmitem angajamentele și promisiunile noastre. Ca parte a acestei primiri, vă veți angaja într-o orientare extinsă care ar trebui să vă faciliteze o tranziție lină. Alăturându-vă acestei universități, v-ați pus încrederea în noi pentru a vă ajuta să vă îndepliniți așteptările, care includ realizarea visului vostru, dezvoltarea personală, avansarea profesională, educația de calitate, pregătirea pentru leadership și, de asemenea, distracția și plăcerea de a fi student. Ca american care a condus mai multe universități foarte mari înainte de a veni la Danubius, am ținut acest discurs în fața a mii de studenți americani în trecut și mă bucur să vă țin același discurs. În calitate de rector, iau foarte în serios încrederea voastră și mă angajez să fac tot ce îmi stă în putință să conduc echipa pentru a mă asigura că așteptările dumneavoastră sunt îndeplinite și, sperăm, depășite.

Prioritatea noastră la Universitatea Danubius este și trebuie să fie succesul studenților. Ca instituție privată, avem privilegiul de a face lucrurile mai bine, iar acestea includ să răspundem prompt nevoilor voastre, să vă verificăm dacă lipsiti la mai multe cursuri, să vă sfătuim dacă rămâneți în urmă cu notele, oferindu-vă oportunități de a vă angaja în scurte studii în străinătate și oferindu-vă oportunități pentru a vă exercita talentele de leadership. Într-o universitate mică nu sunteti doar un număr. Vrem să vă cunoaștem. Vrem să auzim povestea voastră. Vrem să vă îndrumăm și să fim alături de voi atunci când aveți nevoie de noi. Nu sunteti o minte goală care așteaptă să fie umplută de profesori oarecum nepăsători. Sunteti ființe umane, cu toate calitatile cu care v-a înzestrat bunul Dumnezeu. La Danubius, dorim să sporim aceste calitati, să avem grijă de creșterea si evolutia voastră, să vă sărbătorim realizările și să continuăm să facem acest lucru chiar și după absolvire.

Pentru a ne atinge obiectivele comune, trebuie să vă faceți partea voastră. Vreau să știti că succesul academic are o formulă. Formula începe cu o hotărâre puternică de a reuși și urmează acțiunea de a vă înscrie la cursuri, de a citi materialele care vi se oferă, de a nu pierde nicio oră, de a interacționa cu profesorii voștri, de a petrece timp studiind, de a vă finaliza temele la timp, de a pune întrebări la cursuri și, dacă aveți ore online, porniți camerele și participați activ. Din experiența mea, studenții care își pornesc camerele și participă activ tind să fie cei care ajung să obțină notele cele mai mari. Dacă vă faceti partea, succesul vostru este garantat. Ca universitate, ne vom face partea.

În cele din urmă, a fi student inseamna plăcere și distracție. Vreau să văd câteva dintre lucrurile pe care le facem în Statele Unite aici, la Universitatea Danubius. Studentii organizează evenimente sociale, fiti cel care le inițiază. Studentii organizează evenimente în folosul comunității, fiti cei care le organizează. Unii dintre cei mai buni prieteni din viața noastră sunt oamenii pe care i-am întâlnit în studenție. În curând, vom avea studenți internaționali la Danubius, fiți cei care îi vor integra. Vă încurajez să vă distrați. Știu că unii dintre voi aveți familie și copii și poate și locuri de muncă cu normă întreagă, dar trebuie să găsiți o modalitate de a vă extinde viața dincolo de treburile zilnice. Apropo, aș vrea să va provoc. Eu joc ping pong sau tenis de masă și dacă vreun student dorește să mă provoace, vă voi plăti în dolari și cu un tricou dacă mă învingeți. De fiecare dată când mă veti învinge, veti primi un dolar și un tricou pe care scrie: „L-am învins pe rectorul Michael de la Universitatea Danubius”. Veniti în campus, vreau să va văd aici.

După cum vă puteți da seama din accentul meu atunci când vorbesc limba română, eu nu sunt de aici. Sunt un american care încearcă să fiu român, așa că va invit să imi fiți profesori. De câte ori mă vedeți, vă rog să mă învățati să spun ceva în limba română.

Bine ați venit în anul universitar 2023-2024 și permiteți-ne să facem din acest an un an al distracției și unul al succesului!

 

Vă mulțumesc si Dumnezeu să vă binecuvânteze studiile!

Dr. Steve O. Michael, Profesor, Rector și CEO


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.