fbpx
Directorul DIDFR Danubius, participare la Academia Liderilor în Educație Digitală din Europa

Directorul DIDFR Danubius, participare la Academia Liderilor în Educație Digitală din Europa

Directorul Departamentului pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă (DIDFR), doamna Prof. univ. dr. Alina Cristina Nuță a participat în perioada 29 noiembrie-1 decembrie la Academia Liderilor în Educație Digitală din Europa (DELA) organizată de către European Distance and e-Learning Network (EDEN). Participanți din 11 țări europene s-au alăturat activităților evenimentului găzduit de Universitat Oberta de Catalunya (UOC) din Barcelona.

Provocările transformării digitale a învățământului universitar contemporan au reprezentat punctul focal al dezbaterilor liderilor europeni din domeniul educației la distanță. Instrumentele digitale care asigură suportul în cadrul învățământului modern la distanță sunt o realitate strategică pentru universitățile europene în epoca actuală marcată de transformări și diverse crize globale.

În cadrul atelierelor de lucru cuprinse în programul evenimentului, au fost abordate teme esențiale pentru dezvoltarea continuă a învățământului modern, cum ar fi: planificarea strategică a transformării digitale, soluții și instrumente de digitalizare a învățământului superior, factori de succes în educația universitară din era digitală, educația digitală bazată pe cercetare științifică, potențialul de dezvoltare a educației digitale, ș.a. Speakerii au prezentat cazuri și scenarii care au fost supuse dezbaterii în cadrul activităților.

Participarea doamnei Prof. univ. dr. Alina Cristina Nuță și colaborarea sa cu lideri din cadrul rețelei plasează universitatea noastră într-o poziție privilegiată în cadrul strategic european al educației digitale.


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.