fbpx
COMUNICAT DE PRESĂ - 122555 SUCCES

COMUNICAT DE PRESĂ - 122555 SUCCES

header ue

 

Soluții inovatoare pentru Universități și Colegiul tehnic în vederea asigurării Competitivității procesului Educațional, corelat cu domeniile de Specializare inteligentă - SUCCES

 

UNIVERSITATEA “DANUBIUS” DIN GALAȚI, în parteneriat cu  cu Universitatea de Medicină și Farmacie T. Popa din Iași, Universitatea „Ștefan Cel Mare” din Suceava și SIVECO România SA, a implementat, începând cu luna februarie 2019, proiectul “Soluții inovatoare pentru Universități și Colegiul tehnic în vederea asigurării Competitivității procesului Educațional, corelat cu domeniile de Specializare inteligentă - SUCCES”, POCU 320/6/21/ 122555,  în Regiunile de dezvoltare Sud-Est, Nord-Est și București-Ilfov. Proiectul are o valoare totală de 5.975.962,89 lei și o valoare cofinanțare UE de 4.982.989,93 lei, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Obiectivul general al proiectului a fost  asigurarea unei instruiri axată pe domeniile inteligente de specializare din sectoarele economice cu potențial competitiv prin intermediul unei oferte educaționale actualizată și diversificată, dezvoltată în strânsă corelare cu prioritățile strategice regionale și naționale, însoțită de un pachet de măsuri de atragere a tinerilor către studiu, acompaniată de acțiuni de creștere a competențelor personalului didactic și care, împreună să contribuie la maximizarea șanselor de angajare pentru viitorii absolvenți din învățământul terțiar, universitar și non-universitar tehnic.

Proiectul a vizat formarea personalului didactic, îmbunătățirea/dezvoltarea și pilotarea ofertei educaționale, consilierea și sprijinirea financiară a persoanelor din grupuri vulnerabile – materializate în activitățile proiectului și reprezintă tot atâtea direcții prin care a fost atins obiectivul specific al programului, respectiv dezvoltarea resurselor umane prin creșterea accesului la un sistem de educație și formare profesională de calitate, stimularea ocupării, reducerea excluziunii sociale.

Scopul proiectului a fost realizat  pentru fiecare obiectiv specific al apelului de proiecte după cum urmează:

  • S. 6.7 crearea unui mediu educațional atractiv, atât cu ajutorul unor stimulente financiare direcționate către cei care au aparținut grupurilor vulnerabile, cât și prin intermediul unui progam de consiliere profesională.
  • S. 6.9, prin creșterea nivelulului de pregătire a personalului didactic inclus în grupul țintă prin îmbunătățirea competențelor profesionale specifice cu ajutorul unor cursuri de specializare profesională, respectiv un program de specializare postuniversitar, pentru dobândirea de competențe didactice în utilizarea conținutului educațional inovator și a resurselor moderne de predare, și un curs complementar care a vizat organizarea și furnizarea în medii online a cursurilor/aplicațiilor și promovarea de medii noi de învățare.
  • (S. 6.10) prin:
  • Înființarea unui colegiu tehnic cu specializarea “Administrator rețele locale și de telecomunicații” pentru care s-a dezvolta un program nou de studii ce include discipline cu conţinut inovator;
  • Furnizarea unui set de 6 cursuri complementare cu o importantă componentă aplicativă, în parteneriat cu mediul privat, adresate studenților din ultimul an de studii de la licență/master, de la profilurile și specializările din OMEN 5376/2017, în cadrul cărora s-a urmărit dezvoltarea unor competențe cheie pentru mediul profesional: protecția datelor cu caracter personal, securitate digitală, fiscalitate aplicată, aplicații ale tehnologiilor în diagnostic și tratament.

 

Conferința de închidere a proiectului se va desfășura în data de 15 iunie 2021, începând cu ora 12:00, în Sala Senatului a Universității “Danubius” din Galați.

În cadrul conferinței  vor fi prezenta  rezultatele proiectului.

 

Pentru mai multe informații privind proiectul, vă rugăm să contactați:

Universitatea “Danubius” din Galați

Manager de proiect: Conf. Univ. Dr. Corneliu Andy PUȘCĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Asistent manager: Asist.univ.drd Victoria Onofrei

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Coordonator Tehnic: Cătălin MUSTAȚĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 

 

footer

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.