fbpx
Atașatul cultural al Ambasadei SUA la București, însoțit de profesori americani Fulbright a vizitat Universitatea Danubius

Atașatul cultural al Ambasadei SUA la București, însoțit de profesori americani Fulbright a vizitat Universitatea Danubius

Universitatea Danubius, reprezentată de Conf. Univ. Dr. Andy Puşcă, președintele UDG şi  prof. univ. dr. William B. Harvey, rector al UDG, impreuna cu reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, însoțiți de profesori americani Fulbright a deschis expozitia de fotografie THEN AND NOW, care conține un număr de 55 de fotografii prin care sunt prezentate imagini ale vieții în regimul comunist, în antiteză cu viața din epoca postdecembristă, expoziție inițiată de Ambasada SUA la București.

La vernisajul acestei expoziții au participat reprezentanți ai managementului Universității Danubius, dar și reprezentanți ai autorităților locale din Galați și Brăila: preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, dl. Costel Fotea, viceprimarul gălăţean Lucian-Valeriu Andrei, primarul municipiului Brăilei, dl. Marian Dragomir, viceprimarul brăilean Alexandru Jantea Crican, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, dl. Ciprian Ionuţ Dobre și dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului de Istorie „Carol I” din Brăila.

Președintele Universității Danubius, Conf. Univ. Dr. Andy Pușcă a mărturisit faptul că: suntem onorți și mândri, în același timp, să găzduim această expoziție în cadrul universității noastre și ne dorim să fie un număr cât mai mare de vizitatori, să se bucure de oportunitatea de a vedea istoria așa cum este ea ilustrată prin ochii acestor artiști ai imaginii,,.

Atașatul cultural al Ambasadei SUA la București, si reprezentant al Secţiei de Diplomaţie Publică a Ambasadei, William J. O´Connor, prezent la acest eveniment,  a  mărturisit faptul că „O imagine valorează cât o mie de cuvinte”.

Expoziția a fost dezvoltată inițial de Ambasada SUA la București pentru a afișa fotografii care surprind epoca comunistă și le juxtapune cu cea de astăzi. Ea pune în lumină beneficiile libertății și democrației pentru toți românii și are drept scop să reamintească tuturor, în special generațiilor născute după 1989, cum arăta comunismul și opresiunea, frica și nedreptatea care l-au definit. În istorie, regăsim poate mai multe informații decât în alte domenii. Bogăţia sa este cea care probabil ne atrage cel mai tare, ideea că din tot acest cufăr de vechituri am putea afla câte ceva despre noi, despre cum a fost atunci și cum este acum.

Evenimentul nu a putut începe fără membri Filialei Galaţi a Asociaţiei Culturale Tomis (ACT), care au dat la început onorul oaspeţilor, în uniforme de epocă.

„Este responsabilitatea noastră să-i ajutăm pe oameni să înțeleagă mai bine ce s-a întamplat în trecut, pentru a afla cum pot salva viitorul”, a spus rectorul Universității Danubius, Prof. William B. Harvey.

Acest eveniment a dat startul, în același timp și concursului național de eseuri pentru liceeni, concurs care va avea aceiași temă ,,Gânduri și păreri despre atunci și acum,,. Elevii  vor trimite un eseu da maximum două pagini care vor prezenta opinia lor despre tematica expoziției. Vor fi două categorii de înscrieri, reale și virtuale, în funcție de felul în care elevii au acces la exponate, unii vor vizita fizic această expoziție, iar alții vor putea vedea fotografiile pe site-ul www.univ-danubius.ro, organizat și sponsorizat de Universitatea Danubius.

 Elevii care doresc să participe vor vedea mai întâi expoziția fotografică istorică, care este în prezent expusă pe holurile universității. De asemenea, ca recunoaștere a faptului că 2022 este cea de-a treizecea aniversare de la înființarea Universității Danubius, vor exista premii în bani pentru cele mai bune trei lucrări în cursul fiecărei luni: 200 de lei pentru primul loc; 150 lei pentru locul II și 100 lei pentru locul trei. În plus, vor fi selectate șapte mențiuni de onoare, iar autorii eseurilor vor primi un certificat de merit și un tricou cu sloganul Universității Danubius: „Young, Smart and Beautiful”.

Așadar, după cum susține și rectorul Universității Danubius, Prof. Univ. Dr. William B. Harvey: „Put your ideas on the paper and do it right now! The more you think about it, the more your ideas will come to you, the more you be able you capture the ideas on paper - the better essay is gonna be.”

 

Oana Draganescu,

PR&MEDIA Director


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.