fbpx
Image

Internațional

Stimați colegi,

Departamentul de Relații Internaționale prin intermediul Biroului Erasmus+ al Universității Danubius vă informează că selecția membrilor comunității academice Danubius care vor beneficia de burse Erasmus+ de Predare si Formare în universitățile din țările membre Programului Erasmus+ continuă.

Prin intermediul programului Erasmus+, participanții selectați pot preda sau desfășura mobilități de formare la acele universități din țările Programului Erasmus+ care acceptă participarea acestora.

Avem plăcerea de a vă informa că în cadrul proiectului cu numărul 2021-1-RO01-KA131-HED-000007971 sunt în continuare disponibile aproximativ 65 de locuri de mobilitate, după cum urmează: 35 locuri pentru predare și 30 de locuri pentru formare.

Beneficiile unei experiențe Erasmus+:

Experiența dobândită facilitează dezvoltarea carierei, oferă posibilitatea aprofundării și a învățării unei limbi străine, stimulează dobândirea unor competențe interculturale și acumularea de informații de specialitate, permite contactul cu un nou mediu academic, cu profesorii și cu studenții din universitatea-gazdă cât și descoperirea unui nou spațiu cultural.


Membrii comunității academice Danubius au posibilitatea de a fi ambasadori ai universității și țării lor, de a dobândi experiență academică și de a face schimb de bune practici cu membrii unei instituții din străinătate.

 

Cine poate aplica?
-mobilități de predare: cadrele didactice care desfășoară activități de predare, seminar sau laborator;
-mobilități de formare: cadrele didactice si personalul didactic auxiliar şi administrativ, membri ai comunității academice Danubius.

Înainte de mobilitate

Etapele selecției beneficiarilor sunt următoarele:

  1. Depunerea dosarelor de candidatură: pentru a putea cuantifica mobilitățile asumate în cadrul proiectului nr. 2021-1-RO01-KA131-HED-000007971 , această activitate se va desfășura în intervalul: 03.2023 – 24.03.2023 (3 săptămâni, în conformitate cu prevederile procedurii PO-54) - detalii despre modalitatea de depunere mai jos.
  2. Selecția candidaților (27.03.2023 – 28.03.2023).
  3. Anunțarea rezultatelor (29.03.2023)
  4. Organizarea Activității de mobilitate

Criteriile în funcție de care se va realiza selecția candidaţilor pentru derularea de mobilităţi de predare şi de formare sunt următoarele (maximum 100 de puncte):

CV: maximum 20 puncte (se vor urmări pentru acordarea punctajului maxim următoarele elemente: pregătirea de specialitate, distincții/premii, apartenența la organizații profesionale organizaţii/societăţi profesionale/ştiinţifice etc.);

Teaching/Training Agreement: maximum 70 puncte (se va urmări pentru acordarea punctajului maxim relevanța următoarelor aspecte: obiectivele mobilității, rezultatele așteptate, activitățile propuse a se derula în cadrul mobilității, beneficiile mobilității pentru candidat și universitate).

10 puncte se vor acorda persoanelor care s-au implicat și au oferit sprijin în derularea activităților de formare și/sau predare ale studenților și personalului INCOMING în anul universitar anterior.

 

Ținând cont de faptul că locurile disponibile sunt suficiente pentru întreaga comunitate academică Danubius, selecția va ține seama de respectarea termenelor de depunere a aplicației și ordinea depunerii candidaturilor. Au prioritate candidații care nu au mai participat la mobilități Erasmus+ până la acest moment.

 

Dosarele de candidatură se vor depune prin intermediul următorului formular de înscriere in intervalul 06.03.2023 – 24.03.2023:

Formularul de Aplicație Online

Documentele pe care candidații trebuie să le depună la dosar sunt următoarele:
• CV-ul (în limba engleză, PDF, format Europass).
• Teaching/Training Program, pentru mobilitățile de predare/formare, document care trebuie să conțină un plan al activităților propuse de către candidat pentru a fi desfășurate pe perioada mobilității.

Modelul de formular Teaching/Training Agreement poate fi descarcat accesând link-ul următor: https://drive.google.com/drive/folders/1OqkI_ARxHF-CSb7-I2ScSoSvjE2Tlkwg?usp=sharing

Vă rugăm să descărcați documentele și să le editați offline, nu direct în Drive, pentru a nu afecta modelul inițial.

După stabilirea beneficiarilor mobilităților de formare și de predare, vor fi derulate următoarele etape în vederea organizării mobilității:

Biroul Erasmus+ (BE+) va anunța universitatea/instituția gazdă de rezultatele selecției și va solicita o confirmare privind acceptarea participantului (care poate lua și forma unei scrisori de acceptare).

BE+ va invita participantul pentru semnarea Contractului Financiar în baza căruia va primi grantul alocat mobilității de predare sau de formare (Teaching/Training) obținute în urma selecției.

 

Activitatea de mobilitate

Participantul la mobilitate are obligația să își organizeze activitatea (transportul, cazarea, asigurarea de sănătate etc). În măsura în care participantul consideră că nu este suficient pregătit sau are neclarități cu privire la organizarea logistică a activității de mobilitate, este rugat să se adreseze Departamentului de Relații Internaționale/Coordonatorului instituțional Erasmus+ pentru minimizarea oricăror riscuri cu privire la organizarea logistică a activității de mobilitate.

Pe perioada deplasării, fiecare participant se va asigura de continuitatea activității didactice/profesionale în bune condiții, respectiv o persoană care să-i preia atribuțiile didactice sau administrative. În cazul personalului didactic auxiliar și administrativ stabilirea perioadei de mobilitate se va face de comun acord structurile manageriale ale departamentului de care aparține, pentru asigurarea continuității activității.

La întoarcerea din mobilitate beneficiarul trebuie să depună la BE+ din cadrul DRI documentele care atestă efectuarea mobilității, respectiv Certificate of Attendance (modelul general corespunzător de Certificate of Attendance, agreat cu partenerii instituționali se găsește accesând link-ul:

https://drive.google.com/drive/folders/1OqkI_ARxHF-CSb7-I2ScSoSvjE2Tlkwg?usp=sharing ) –

Vă rugăm nu editați online formularul, pentru a nu afecta modelul inițial.

Biroul Erasmus+ va elibera draft-ul de Certificat pentru fiecare mobilitate în parte, completat cu datele universității partenere corespunzătoare, urmând ca participantul să revină cu el semnat de universitatea gazda la finele activității.

Este responsabilitatea participantului ca la finalul activității de mobilitate să preia acest document semnat de la universitatea gazdă și să îl depună personal la Biroul Erasmus+ din cadrul Universității Danubius.

Raportul final se va completa electronic, fiecare beneficiar va primi pe adresa de e-mail oferită de acesta în documentele de aplicare, două mail-uri distincte de unde va putea accesa formularele de raportare obligatorii:

  1. Participant Report Form transmis automat din instrumentul online de raportare și gestionare al Erasmus+;
  2. formularul de raportare standardizat transmis de Biroul Erasmus+.

Subliniem faptul ca este obligatorie completarea acestora integrala si cu responsabilitate, întrucât studiile și evaluările realizate pe acestea pot îmbunătăți calitatea serviciilor oferite și experiențele viitoare în cadrul activităților de acest fel. Răspunsurile dumneavoastră sunt valoroase atât la nivelul Universității Danubius, cât și la nivelul Agenției Naționale și Comisiei Europene, care gestionează Programul Erasmus+, întrucât aceste rapoarte fac obiectul evaluărilor și raportărilor realizate la finele fiecărui proiect în parte.

Pentru mai multe detalii va rugam să contactați echipa Erasmus+ a Universității Danubius la: compartimentul Erasmus+, sala A3, program luni-vineri 08:00 - 16:00.
Tel: +40757 028 428
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Succes tuturor candidaților!
Echipa Erasmus+

 

Destinații Posibile

Această listă nu este exhaustivă, întrucât noi acorduri sunt semnate în permanență. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să vă adresați Coordonatorului instituțional Erasmus+ și să urmăriți site-ul Universității.

 

Bulgaria

Angel Kanchev University in Ruse

Cod Erasmus: BG ROUSSE01

University Of National And World Economy

Cod Erasmus: BG SOFIA03

 

Macedonia de Nord

Goce Delchev University

Cod Erasmus: MK STIP01

 

Cehia

Mendel University In Brno

Cod Erasmus: CZ BRNO02

 

Slovacia

Slovenska Technicka Univerzita v Bratislave

Cod Erasmus: SK BRATISL01

Univerzita Komenskeho v Bratislave

Cod Erasmus: SK BRATISL02

 

Turcia

Zonguldak Bulent Ecevit University

Cod Erasmus: TR ZONGULD01

Karabuk University

Cod Erasmus: TR KARABUK01

Alanya Alaaddin Keykubat University

Cod Erasmus: TR ANTALYA03
Selcuk Universitesi

Cod Erasmus: TR KONYA01

Istanbul Medeniyet University - Faculty of Political Science

Cod Erasmus: TR ISTANBU48
Cankiri Karatekin University

Cod Erasmus: TR CANKIRI01

Yeditepe University

Cod Erasmus: TR ISTANBU21

Istinye University

Cod Erasmus: TR ISTANBU61

Fatih University

Cod Erasmus: TR ISTANBU13

Kadir Has University

Cod Erasmus: TR ISTANBU16

 

Grecia

University of Piraeus Research Center - School of Economics, Business Administration

Cod Erasmus: G PIREAS01

 

Polonia

Politechnika Czestochowska

Cod Erasmus: PL CZESTOC01

Opole University

Cod Erasmus: PL OPOLE01

 

Croatia

Sveuciliste u Zagrebu

Cod Erasmus:  HR ZAGREB01

 

Italia

Universita degli Studi di Salerno

Cod Erasmus: I SALERNO01

University of Macerata

Cod Erasmus: I  MACERAT01     

University of Cassino and Southern Lazio

Cod Erasmus: I CASSINO01

Universita Degli Studi Di Messina

Cod Erasmus: I MESSINA01

 

Portugalia

Polytechnic Institute of Viseu

Cod Erasmus: P VISEU01


© 2024 Danubius International University. All Rights Reserved.