fbpx
Workshop Evoluție biologică și pedagogică

Workshop Evoluție biologică și pedagogică

Joi, 16 iunie, ora 13.00 - WORKSHOP  Evoluție biologica si pedagogica

 
Cu toţii ştim- sau bănuim – rolul fundamental pe care ştiinţa îl joacă în viaţa noastră: suntem înconjuraţi de tehnologii diverse, avem acces la mijloace medicale care ne prelungesc şi ne ameliorează vieţile, avem acces la informaţie de calitate şi, nu în ultimul rând, am dobândit o înţelegere mai profundă şi mai relevantă a lumii. Dar care este potenţialul axiologic, formator al ştiinţei? Cum anume ar trebui ştiinţa să ne construiască şi să ne transforme de-a lungul anilor de şcoală? Ce ne spun genetica şi evoluţia despre felul în care trăiesc, se comport şi învaţă fiinţele umane? Cum aducem cercetările tot mai specializate si mai exclusiviste în atenţia publicului larg şi de ce are nevoie publicul larg de asta?

Despre acestea şi despre multe altele vom vorbi joi, de la ora 13 la sediul Universităţii Danubius din Galaţi (Sala Senatului) cu cercetătorul Mircea Iliescu, moderatorul întâlnirii fiind profesorul de stiinte socioumane, Doru Căstăian.

Mircea Iliescu este doctor în genetică umană și evoluție (Universitatea Cambridge, Marea Britanie, 2016). Este afiliat Universității din Cambridge, unde predă cursuri de evoluție și genetică la Institutul de educație continuă (ICE, Universitatea Cambridge). Este pasionat de diversitatea oamenilor din toate colțurile planetei, astfel că cercetarea lui se concentrează în prezent, alături de colegi de la Cambridge, din India și din Romania, pe evoluția genetică a diversității oamenilor în populații cu o istorie evolutivă complexă.

Evenimentul este deschis tuturor celor interesati si pasionati de stiinta!
Intrarea este libera

Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.