fbpx
Studenții și profesorii americani proclamă România, „Cea mai buna experiență traită vreodată”

Studenții și profesorii americani proclamă România, „Cea mai buna experiență traită vreodată”

Un grup de studenți și de profesori americani a fost impresionat de prima vizită în România, când au participat la o conferință internațională care a avut loc la Universitatea Danubius din Galați în perioada 13-15 septembrie. Tema conferinței a fost: „Două societăți democratice în tranziție: explorarea lumii post-covide”, și a fost programată sărbătorirea a zecea aniversare a semnării Declarației comune privind acordul de parteneriat strategic între România și Statele Unite.

Universitatea Danubius a arătat întotdeauna interes și implicare atât în ​​comunitățile globale, cât și în cele locale și a incurajat în mod regulat dezbaterile și evenimentele științifice în care au fost implicate personalități de înaltă calitate academică și profesională.

Acest eveniment internațional special, care a fost co-organizat cu parteneri prestigioși din SUA, precum „Bryan College”, „Bryan University”, „Dynamic Experiential Learning”, „California State University, San Bernardino”, „St. Mary's College of Maryland: National Public Honours College ”,„ University of California MERCED ”,„ University of Illinois Urbana-Champaign ”,„ University of Maryland Eastern Shore ”și„ University of Richmond ” s-a bucurat de prezența mai mulțor personalități din diverse domenii de cercetare, cum ar fi: educatia si comunicarea, medicina, tehnologiile viitorului si informatica, drept si problematici juridice, discrimare rasiala si de gen, intelligence si stiinte politice.

Prima sesiune axată pe rolul învățământului superior în facilitarea progresului social în societățile democratice a fost o oportunitate foarte importantă pentru dr. Ronald Crutcher (președinte și profesor universitar emerit, Universitatea din Richmond și președinte al Consiliul american pentru educație) să prezinte modul în care accesul la învățământul universitar poate schimba destinele tinerilor care sunt liderii de mâine în țările lor, tinerii care își urmează visurile și idealurile în construirea unei cariere înfloritoare.

În cadrul conferinței, publicul a avut ocazia să afle ultimele rezultate ale cercetătorilor Dr. William Darity (Universitatea Duke), Dr. Leonardo Badea (Banca Națională a României), Dr. Ioan Crăciun (Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică) ), Dr. Louis M. Hebert (Laboratorul MIT Lincoln), Dr. Gloria Thomas (președinte al serviciilor de resurse pentru învățământul superior, Universitatea din Carolina de Nord), Dr. Walter Allen (Allan Murray Cartter Profesor de învățământ superior, profesor distins in Educație, sociologie și studii americane afro-americane, UCLA Graduate School of Education and Information Studies) și altele.

În timpul uneia dintre sesiunile conferinței, care a fost moderată de Rectorul Universității Danubius, Dr. William B. Harvey, studenții din universitățile americane au fost implicați cu studenții danubieni într-o discuție foarte intensă despre relațiile internaționale și posibilitățile viitoare. Echipa studențească a fost formată din Josi M. Barscz (Universitatea din Indiana de Sud), Bogdan Gotu (Universitatea Danubius), Hortensia Amanza Guizado (Universitatea din Indiana din Sud), Daria Iftode (Universitatea Danubius), Cynthia Duncan Joseph (Universitatea din Carolina de Sud) și Lee A. Moore (Universitatea din Indiana de Sud).

La un moment dat în cadrul acestei sesiuni, Lee Moore a declarat că experiența din România a fost uimitoare, plină de momente de bucurie și s-a simțit foarte binevenit și în compania tuturor cărturarilor și studenților români. Simțul legăturii cu colegii săi a fost principalul beneficiu al tuturor întâlnirilor lor, iar sloganul acestei echipe a fost „Locurile leagă oamenii sau oamenii leagă locurile”.

Experiența conferinței a fost menționată de dr. Gabriela Mustata-Wilson, profesor din America care s-a născut în România, la un interviu pentru un post de televiziune local, unde a avut ocazia să împărtășească informații foarte interesante despre valoroasa contribuție științifică pe care a adus-o in cadrul acestui eveniment. Dr. Wilson a spus că „Universitatea Danubius a fost prima instituție academică din România care a organizat un eveniment științific atât de important cu prezență fizica, iar rectorul, prof. William B. Harvey, profesor și cercetător american, a dat posibilitatea tuturor profesorilor americani să ia parte la aceasta conferinta de inalta tinuta academica, care va face parte din următoarele proiecte de cercetare ale Universității Danubius și ale tuturor universităților care au fost co-organizatoarele acestui eveniment major în scena vieții academice din Romania.

Conferința româno-americană a primit multe comentarii favorabile din partea studenților și cercetatorilor participanți, cum ar fi: „Acest eveniment a îndeplinit și mi-a depășit așteptările.”, „Aplaud Universitatea Danubius pentru găzduirea acestei conferințe excelente”.

Toate lucrările științifice prezentate la Conferința Internațională TDST pot fi studiate pe site-ul revistelor Universității Danubius - https://dj.univ-danubius.ro/ .

Galerie Media

President of Danubius University,

Dr. Andy PUSCA

Rector of the Danubius University,

Dr. William Harvey

Dr. Gabriela Mustata - Wilson,

University of Texas, Arlington, SUA

Dr. Gabriela Mustata - Wilson,

University of Texas, Arlington, SUA

Dr. Ronald Crutcher,

President Emeritus and University Professor, University of Richmond and Board Chair, American Council on Education

Dr. Oana Armeanu,

University of Southern Indiana

Fotografii


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.