fbpx
Conferința Umfelder and interpretation. A Coserian perspective

Conferința Umfelder and interpretation. A Coserian perspective

Centrul de Hermeneutică „Simboluri și Texte” (CHeST) al Universității „Danubius” din Galați, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași, organizează marți, 26 octombrie 2021, la ora 17.00, Conferința Umfelder and interpretation. A Coserian perspective [Cadre și interpretare. O perspectivă coșeriană], susținută on-line de prof. univ. dr. Klaas Willems de la Universitatea din Ghent (Belgia).

În cadrul acestei manifestari stiintifice, profesorul Klaas Willems va discuta despre teoria lui Eugeniu Coșeriu referitoare la germ. „Unfelder” (sp. „entornos” [în rom. „cadre”]), așa cum este prezentată de E.C. în „Determinación y entorno. Dos problemas de una lingüistica del hablar” (1955-1956) și, ulterior, rezumată în a sa Textlinguistik (2007 [1980]).

Klaas Willems (n. 1965) este profesor dr. la Universitatea din Ghent, unde predă lingvistică generală. Este preocupat de semantică şi de interfaţa sintaxă-semantică, teoria cazurilor, teoria şi filosofia limbajului, precum şi de istoria ştiinţelor limbajului. Lista sa de lucrări publicate cuprinde cinci cărţi şi peste 80 de articole şi capitole din diverse volume. Este co-editor al prestigioasei reviste Historiographia Linguistica (Amsterdam/Philadelphia: John Benjamins).

Evenimentul va fi transmis pe pagina https://www.facebook.com/DanubiusUniversity.

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.