fbpx
FINTECH, program de master unic in Romania

FINTECH, program de master unic in Romania

Universitatea Danubius lansează în luna iulie 2022 un nou program de master, unic în mediul universitar din România FINTECH (Finanțe și Tehnologie Digitală) susținut de Asociația Română de Fintech.

Inovația tehnologică în domeniul  financiar, cunoscută astăzi sub  denumirea de FINTECH, se referă la  noi produse si servicii financiare, la  noi modele și procese de afaceri,  prin utilizarea de software și alte  tehnologii avansate. Fie că este  vorba de un transfer de bani,  acordarea creditelor, asigurări,  tehnologii de plăți sau monede  virtuale, retail banking sau investiții,  companiile FinTech folosesc  tehnologii de inteligenta artificiala,  blockchain, BigData, robotică,  senzori, chatboti, care furnizează  noi experiențe pentru clienți și  avantaje competitive sustenabile  pentru companii, pentru a rămâne  relevante într-o lume care devine  din ce în ce mai digitalizată.

Cursurile se vor desfășura prin adoptarea de metode  eficiente de predare: cursuri sub formă de dezbateri,  cursuri axate pe prezentarea unor cazuri concrete,  bogate în exemplificări, invitarea unor specialiști cu  experiență în activitatea economică și financiară.

De asemenea, un beneficiu în plus pentru masteranzi va  fi organizarea și derularea stagiului de practică de  specialitate.

Absolvenții programului de master Fintech vor beneficia de următoarele avantaje:

  • Cunoștințe și aptitudini de specialitate, noțiuni teoretice și practice, metodele și instrumentele financiare și bancare, cu utilizarea lor în practica economică;
  • Capacitatea de integrare și management al schimbărilor/adaptare cu succes in situații survenite în activitatea socială și economică în general și specific entităților economice;
  • Cunoștințe si aptitudini în managementul riscurilor, în gestiunea perioadelor de criză;
  • Adaptarea cunoștințelor și abilităților absolvenților la cerințele de angajare sau de dezvoltare a carierei;
  • Identificarea tendințelor și a oportunităților viitorului.

Programul de master este coordonat de un Comitet  Consultativ format din personalități și experți în  domeniu, modulele având guest-speakeri cu multă  experiență practică.

Asociația Română de Fintech – RoFin.Tech a fost fondată în ianuarie 2020 și reunește în prezent, 18 membri ce reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiilor financiare (fintech). Aceasta are două obiective fundamentate încă de la fondarea ei: conectarea asociației la autoritățile financiare naționale și europene ce pot impacta industria fintech, dar și crearea și facilitarea cât mai multor oportunități de dezvoltare pentru membrii asociației.

 

CALENDAR ADMITERE 2022

 

PREÎNSCRIERI

1 mai - 30 iunie

2 august - 31 august

 

ÎNSCRIERI

1 - 29 iulie

1 - 23 septembrie

 

ADMITERE

1 - 5 august

26 - 30 septembrie

 

admitere.univ-danubius.ro

Bd. Galaţi nr.3, 800654, România, Galaţi

Universitatea Danubius

 

Call Center

0372 361 250 sau 0372 361 251

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

ADMITEREA CONSTĂ ÎN CONCURS DE DOSARE (Diplomă de Licență)

Acte necesare: admitere.univ-danubius.ro/acte

leaflet fintech

leaflet fintech


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.