fbpx
DUNĂREA POLIS 2022 - CONFERINȚELE ASOCIAȚIEI EUROPENE "DUNĂREA"

DUNĂREA POLIS 2022 - CONFERINȚELE ASOCIAȚIEI EUROPENE "DUNĂREA"

În fiecare an, începând din anul 2004, la 29 iunie se sărbătorește ZIUA INTERNAȚIOANLĂ A DUNĂRII de către statele situate în bazinul Dunării.

Cu acest prilej, Muzeul Brăilei „Carol I” are programate următoarele manifestări culturale:

  • la sediul din Piața Traian, nr. 3, miercuri, 29 iunie, ora 12.30, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria”, DUNĂREA POLIS - Conferințele Asociației Europene „Dunărea”, activitate organizată în colaborare cu Universitatea „Danubius” Galați; parteneri media: Agerpres și Radoi România Actualități; evenimentul este susținut de Uniunea Generală a Industriașilor din România și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila;
  • la sediul din Piața Traian, nr. 3, miercuri, 29 iunie, ora 14.30, vizionarea filmului ”Taming the Garden”/ Pădurea domestică, regizat de Salomé Jashi. Prezintă: Anca Andrei, biolog, Insula Mare a Brăilei; eveniment organizat de Asociația Culturală CineFeel Brăila;
  • la Casa Memorială „D. P. Perpessicius” (strada Cetății, nr. 70), miercuri, 29 iunie, ora 10, o activitate interactivă cu tema Dunărea, fluviul imperiilor, realizată în colaborare cu un grup de elevi ai clasei a IX-a de la Liceului Tehnologic „Edmond Nicolau” Brăila; coordonatori: Liliana Șerban, muzeograf, Secția „Memoriale” și Cornelia Miler, profesor.

Bazinul hidrografic al Dunării joacă un rol important în contextul politic, social, economic și cultural, pentru dezvoltarea Europei Centrale și de Sud-Est.


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.