fbpx
Articol de presă cu prilejul finalizării Activității A6 - 122555 SUCCES

Articol de presă cu prilejul finalizării Activității A6 - 122555 SUCCES

header ue

 

„Solutii inovatoare pentru universitati si colegiul tehnic in vederea asigurării competitivitatii procesului educational, corelat cu domeniile de specializare inteligenta-S U C C E S”

POCU/320/6/21/122555

 

Articol de presă cu prilejul finalizării Activității A6

Sprijinirea participării studenților din categoriile defavorizate la învățământul terțiar universitar, respectiv a cursanților la învățământul terțiar non-universitar tehnic prin oferirea de pachete integrate de măsuri de asistență educațională și sprijin financiar

 dedicată grupului țintă  format din studenții din ciclul de studii licență/master și cursanții colegiului tehnic selectați în grupul țintă

 

În cadrul proiectului 122555 SUCCES Partenerii și Universitatea „Danubius” din Galați au organizat programe de consiliere  profesională pentru persoanele din grupul țintă selectat, care aparțin grupurilor sociale defavorizate cum ar fi cei din zone rurale, persoanele de etnie romă, studenții/cursanții netradiționali sau CES.  În urma alegerii, fiind respectate criteriile prevăzute în metodologia de selecție, 62 persoane din grupul țintă vulnerabil au beneficiat de  consiliere profesională. Aceștia au fost selectați din grupul țintă studenți și cursanți care au participat la pilotarea celor 6 cursuri complementare de la forma de învățământ terțiar universitar și colegiul tehnic universitar.  S-au organizat întâlniri de grup și individuale în care studenții și cursanții au fost îndrumați de responsabilii măsuri asistență educațională și consiliere cu expertiza în domeniul orientării profesionale.

De asemenea, în cadrul aceleiași activități, cele 62 persoane din grupul țintă vulnerabil au beneficiat de  un sprijin financiar în valoare de 2700 pentru participarea, pe o perioadă de 9 luni, la activitățile pentru care au fost selectați.

Implementat de Universitatea „ Danubius” din Galați, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie T. Popa din Iași, Universitatea „Ștefan Cel Mare” din Suceava și SIVECO România SA, Proiectul „Soluții inovatoare pentru Universități și Colegiul tehnic în vederea asigurării Competitivității procesului Educațional, corelat cu domeniile de Specializare inteligentă - SUCCES” POCU 320/6/21/122555, se derulează în perioada 5 februarie 2019 – 4 august 2021, și are o valoare totală de 5.975.962,89 lei și o valoare cofinanțare UE de 4.982.989,93 lei, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

 

 

footer

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.