fbpx
Absolventul lunii februarie

Absolventul lunii februarie

Florin Stoian – Un consilier juridic în slujba comunității

Absolvent al Facultății de Drept, cu un masterat în Dreptul Uniunii Europene, Florin Stoian ne-a mărturisit că: “Universitatea <<Danubius>> din Galați este, în mod cert, o instituție de top care asigură studenților un mediu academic la cel mai înalt nivel, atât național, cât și internațional. Mulți dintre studenții care au urmat cursurile facultății mele sunt acum foarte buni consilieri juridici, avocați, procurori și judecători cu o carieră deosebită”.

Florin recomandă bobocilor danubieni să apeleze, cu încredere și curaj, la cadrele didactice care “în mod sigur, cu experiența dânșilor de buni practicieni, dar și de buni pedagogi, le vor asigura un demers de succes pe toată perioada studenției”.

El ne-a spus că interacțiunea cu profesorii, discuțiile purtate cu aceștia și poveștile de succes ale absolvenților, l-au îndrumat și inspirat în alegerea unei cariere în domeniul juridic.

De asemenea, a accentuat faptul că, pe toată perioada studiilor, s-a bucurat de o comunicare excepțională cu profesorii și colegii săi, având, în același timp, acces la o bibliotecă de excepție care poate concura ușor cu cea a Universității de Drept din București.

Fostul student este, din anul 2018, Consilier Juridic în cadrul Asociației “Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă”, Brăila. Membrii Asociației sunt 34 de Primarii din acest județ, la care se adaugă Consiliul Județean, coloratura politică fiind diversă. “În cadrul Asociației, scriem proiecte europene pe parte de economie socială, pentru start-up-uri, de exemplu. De asemenea, organizăm și cursuri de pregatire profesională. Sunt mândru de faptul că am reușit să atragem peste 20 000 de euro în zona rurală”, ne-a spus Florin.

În încheiere, el ne-a vorbit despre unul dintre proiectele Asociației, și anume “Europe Direct”, care are în vedere promovarea Uniunii Europene, la nivel județean, prin interacțiuni repetate cu licee, școli, universități, dar și prin organizare de evenimente precum conferințele sau asigurarea de consultanță.


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.