fbpx
Absolventul lunii decembrie

Absolventul lunii decembrie

Andrei Lupu – un avocat de elită

 Andrei Lupu este absolvent al Facultății de Drept a Universității “Danubius” din Galați. Acesta consideră că anii de studenție au fost determinanți în alegerea carierei sale din domeniul juridic. Andrei ne-a explicat că “în timpul anilor de studiu, cadrele didactice nu au încercat doar sa ne învețe noțiunile juridice fundamentale, ci, au reușit să ne transmită și pasiunea dumnealor - o condiție esențială pentru a reuși”.

Pe parcursul celor patru ani de studiu, Andrei a făcut parte din Liga Studenților danubieni și a participat la ședințele organizate de Consiliul Facultății de Drept. “Nu am stat departe nici de sesiunile științifice organizate de Universitate și mi-am arătat interesul participând și obținând premii în cadrul proiectelor de procese simulate, organizate de către ELSA, în colaborare cu alte universități din țară”. Ulterior, a urmat cursurile de perfecționare din cadrul Institutului Național pentru Pregătire a Avocaților.

După absolvire, acesta a realizat că poate deveni “o voce pentru oamenii care și-au pierdut-o din cauza problemelor întâmpinate în viață” și că poate folosi cunoștințele solide de drept dobândite astfel încât sa vină în întâmpinarea celor în nevoie pentru a-i ajuta.

Viitorilor studenți ai Facultății de Drept, Andrei Lupu le dorește “Mult succes și forță de muncă!” și le exlică faptul că “Această facultate nu este una ușoară, astfel că trebuie să vă așteptați să aveți de învățat foarte mult. Vă încurajez să studiați temeinic la fiecare disciplină, dar să nu uitați și de activitățile extracuriculare. Să vă înscrieți în asociațiile studențești, să participați la concursuri de procese simulate, la cercurile științifice organizate de către Universitate, să candidați pentru bursele de studiu și de practică, deoarece, ulterior, toate aceste activități își vor lăsa o amprentă în dezvoltarea voastră ca oameni și ca viitori juriști”.

 

Lector univ. dr. asoc. Petra Alina Marinescu

PR&MEDIA Consultant


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.