fbpx
ÎNSCRIERI LA FACULTATEA DE DREPT

ÎNSCRIERI LA FACULTATEA DE DREPT

O facultate călăuzită de viziunea devenirii sale a unui lider cu recunoaștere internațională în domeniul educației superioare juridice.

Facultatea de Drept își asumă misiunea de a pregăti viitoarele generații de juriști într-un mediu de învățare și de formare ancorat realității și dinamicii pieței muncii, deschis provocărilor noilor profesii juridice, un mediu permanent conectat metodelor moderne de educație și noilor tehnologii.

Facultatea de Drept are un program de licență în domeniul Drept.

Domeniul de studiu: Drept

Forma de învățământ: Licență, învățământ cu frecvență, frecvență redusă sau la distanță

Câteva din disciplinele studiate în cadrul acestui program sunt: drept constituţional şi instituţii politice, drept civil. persoanele, drept administrativ, informatică juridică, drept internaţional public, retorică, criminologie, psihologie judiciară, organizarea sistemului judiciar, criminalistică, drept comercial, dreptul muncii şi securităţii sociale, protecţia internaţională a drepturilor omului, clinică judiciară.

Absolvenții programului de licenţă Drept pot desfășura profesii precum: jurist, judecător, procuror, avocat, notar, executor judecătoresc, consilier juridic, lichidator, mediator, grefier, referent de specialitate asigurări, agent consular, ofițer de legătură vamală, consilier de proprietate industrială autorizat, consilier de probațiune, expert vamal, registrator de carte funciară etc.

 

Facultatea dispune de laboratoare de specialitate proprii (laboratoare de informatică, multimedia, criminalistică), cu dotarea corespunzătoare pentru toate disciplinele care au prevăzute activităţi de acest gen, cu licenţă pentru toate soft-urile necesare şi permit desfăşurarea orelor aferente disciplinelor din planul de învăţământ în condiţii optime.

Laboratorul de Criminalistică este principala atracție a viitorilor experți criminaliști, oferă posibilitatea de a utiliza echipamente de ultimă generație pentru a putea experimenta cum este să investighezi locul unei crime. Punctul forte al acestui laborator este manechinul realizat dintr-un material special care le permite elevilor sa efectueze investigația prin manevre succesive care presupun lovire, tăiere, smulgere, în vederea determinării obiectelor care duc la vătămare corporală. În cadrul acestui laborator, studenții desfășoară alături de specialiștii în domeniul serviciilor criminale diferite activități practice.

 

Practică de specialitate:

Stagiul de practică pentru studenții Facultății de Drept va avea loc în anul IV de studii, semestrul II.

Practica reprezintă o disciplină obligatorie, a cărei durată este reglementată prin planul de învăţământ, cu respectarea reglementărilor în vigoare, a cărei desfăşurare se realizează în baza convenţiilor de practică încheiate cu instanţe judecătoreşti, parchete, cabinete de avocatură, notariate, autorităţi ale administraţiei publice locale.

Studenții care își doresc o experiență diferită de practică sunt invitați să viziteze site-ul de Mobilități ERASMUS. Aici vor găsi o parte dintre destinațiile disponibile precum și tipurile de posturi deschise. Detalii suplimentare va pot fi oferite de Echipa ERASMUS.

 

Admiterea se realizează în baza concursului de dosare.

Pentru a afla mai multe detalii despre înscriere accesați: https://admitere.univ-danubius.ro/programe-de-studii/licenta

 

Contact

Facultatea de Drept

Mobil: +40 775 278 617

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.