fbpx
ÎNSCRIERI LA COLEGIUL DANUBIUS PENTRU CAMERAMAN-FOTOREPORTER, ANALIST PROGRAMATOR SI ADMINISTRATOR REȚELE LOCALE ȘI DE COMUNICAȚII

ÎNSCRIERI LA COLEGIUL DANUBIUS PENTRU CAMERAMAN-FOTOREPORTER, ANALIST PROGRAMATOR SI ADMINISTRATOR REȚELE LOCALE ȘI DE COMUNICAȚII

Absolvenții care nu au reușit să obțină o medie de trecere la Bacalaureat nu trebuie să-și piardă speranța. Mai au o șansă să urmeze un sistem de învățământ superior chiar și fără diploma de Bacalaureat.

E vorba despre învățământul terțiar non-universitar care se organizează la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate.

Mai exact, prin terţiar înţelegem învăţământ de tip: şcoală – liceu - şcoală postliceală sau colegiu.

 

Colegiul Danubius este o structură terțiar non-universitară, în curs de acreditare, cu 3 specializări: cameraman-fotoreporter, analist programator si administrator rețele locale și de comunicații.

 

Ce cuprinde acest sistem educațional

- Învăţământul în cadrul Colegiului Danubius se desfăşoară în Universitatea Danubius, iar domeniile sunt acreditate și se adresează absolvenţilor de liceu care au sau nu diplomă de bacalaureat.

- În cadrul Colegiului Danubius oferă, cursuri pentru învăţământul de nivel terţiar non-universitar evaluat periodic în condiţiile legii, de către ARACIP.

Studiile se încheie cu examenul de certificare a competențelor profesionale pentru obținerea diplomei de studii ISCED 5. Diplomele obținute sunt recunoscute în toată Europa.

 

Cameraman fotoreporter (2 ani) - Discipline fundamentale (generale) și de domeniu: Comunicare profesională în limba modernă, Tehnologia informatiilor si comunicatiei aplicata, Comunicare profesională, Arta imaginii – concepte de bază, Arta fotografică, Comunicare vizuală, Optica foto-cine-TV, Tehnica foto, Fotografia digitală , Tehnica video

Absolventul calificării Cameraman fotoreporter va avea abilități legate de: utilizarea camerelor de filmat profesionale si broadcast, atât pe platou, cât şi pe teren, în producţii înregistrate sau în direct; cunoaşterea tehnicilor şi tehnologiilor ce concură la realizarea producţiilor tv; dobândirea calităţilor necesare lucrului în echipa şi asumarea responsabilităţilor în relaţia: Regie – Imagine – Scenografie.

 

Analist programator (1,5 ani) - Discipline fundamentale (generale) și de domeniu: Comunicare profesionala, Managementul calitatii, Sisteme de calcul si retele de calculatoare, Proiectarea algoritmilor, Limbaje de programare, Programare modulara, Metode si tehnici clasice de programare, Programare orientata obiect, Conceperea produselor multimedia, Crearea site-urilor Web, Baze de date, Conceperea produselor multimedia.

Absolventul calificării Analist programator va fi capabil să utilizeze tehnologiile informatice şi ale comunicării pentru conceperea, proiectarea, elaborarea, testarea, implementarea şi dezvoltarea sistemelor informatice, a programelor şi a documentaţiei tehnice aferente.

 

Administrator reţele locale şi de comunicaţii (1,5 ani) - Discipline fundamentale (generale) și de domeniu: Comunicare profesionala in limba moderna, Comunicare profesionala, Managementul calitatii, Componente, concepte și tehnologii de rețele de calculatoare, Modele de referință OSI și TCP/IP, Protocoale TCP/IP, Adresare IP, Comunicare într-o rețea locală (LAN), Funcționare rețele globale (WAN), Conectarea calculatoarelor la rețea, Instalarea unui sistem de operare de rețea, Securizarea retelelor, Întreținerea echipamentelor de rețea, Managementul proiectelor

Absolventul calificării Administrator reţele locale şi de comunicaţii va fi capabil să utilizeze echipamentele reţelelor de calculatoare, să cunoască şi să utilizeze protocoale şi terminologii de reţea, să cunoască şi aplice topologii de reţele locale (LAN) şi reţele globale (WAN), modele de referinţă OSI (Open System Interconnection), să utilizeze cabluri, unelte pentru cablarea structurată, router-e în conformitate cu standardele în vigoare şi să instaleze şi să configureze sisteme de operare de reţea.

 

Practica este susținută de către specialiști și se desfășoară, în funcție de calificare, în studioul TV al Universității Danubius, la televiziunile partenere, în laboratoare IT, dotate cu aparatură de ultimă generație, în cadrul companiilor IT partenere (Compania de software IV Future).

Admiterea pentru aceste calificări se realizează în baza concursului de dosare.

Pentru a afla mai multe detalii despre înscriere accesați: https://admitere.univ-danubius.ro/programe-de-studii/colegiu

Colegiul Danubius vă așteaptă cu nerăbdare la cursuri!

 

Contact

Colegiul “Danubius” din Galaţi

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mobil: +40 745 232 776


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.