fbpx
WALTER BLOCK : CONFERINȚA CU TEMA The Pandemic Interventionism

WALTER BLOCK : CONFERINȚA CU TEMA The Pandemic Interventionism

Centrul de Documentare Europeană EuroInfoGhid din cadrul Universității ”Danubius” din Galați, coordonat de doamna Conf. univ. dr. Gabriela MARCHIS,  are deosebita plăcere de a vă invita să participați online, pe data de 18.11.2020, la ora 18.00,  la conferinta cu tema 𝗧𝗛𝗘 𝗣𝗔𝗡𝗗𝗘𝗠𝗜𝗖 𝗜𝗡𝗧𝗘𝗥𝗩𝗘𝗡𝗧𝗜𝗢𝗡𝗜𝗦𝗠, eveniment sustinut de către renumitul economist libertarian Walter Block.

 

Teme abordate

The economics of lockdown

The welfare state

Market Failure

Protectionism

Economic inequalities


Walter Block este una dintre cele mai puternice voci economice ale liberalismului autentic aparator al pietelor libere si libertarianismului si cel mai prolific dintre economistii „austrieci” contemporani. Block este profesor emerit de economie in cadrul A. Butt School of Business la Loyola University New Orleans si membru al al Institutului Mises din Alabama SUA . Anul acesta s-a alaturat ca membru in boardul Asociatiei Academeya.

A obtinut doctoratul în economie la Columbia University în 1972. A predat la Rutgers, SUNY Stony Brook, Baruch CUNY, Holy Cross si la Universitatea din Arkansas Central. Este autor a peste 500 de articole în reviste stiintifice, zeci de cărti în mii de editii. Tine prelegeri ca profesor invitat in universitati, sustine seminarii în întreaga lume si apare în mod regulat la emisiuni de televiziune si radio.

„In aceasta epoca a ingineriei sociale pseudo-stiintifice, pseudo-culturale si pseudo-spirituale desantate, a agresiunii etatiste generalizate impotriva persoanei si a oricarei forme de comuniune interpersonala autentica, iesita din deplina libertate a fiecarui ins, profesorul Block se numara, asemenea mentorului sau Murray N. Rothbard, titanul american al Scolii austriece de drept si economie, printre cei care nu inteleg sa cedeze nici un pas in batalia de la Termopilele libertatii." (Dan Cristian Comanescu)

Lucrarile sale au fost traduse in cadrul Institutul Ludwig von Mises – România, inclusiv cea mai faimoasa dintre ele În apărarea indezirabililor despre care laureatul Nobel Friedrich A. Von Hayek remarca:

"Looking through Defending the Undefendable made me feel that I was once more exposed to the shock therapy by which, more than fifty years ago, the late Ludwig von Mises converted me to a consistent free market position. ... Some may find it too strong a medicine, but it will still do them good even if they hate it. A real understanding of economics demands that one disabuses oneself of many dear prejudices and illusions. Popular fallacies in economics frequently express themselves in unfounded prejudices against other occupations, and showing the falsity of these stereotypes you are doing a real services, although you will not make yourself more popular with the majority.”

The Pandemic Interventionism este un eveniment organizat de Academeya în parteneriat cu Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE, Universitatea Romano-Americana, Institutul de Economie Mondială al Academiei Române si Juridice.ro. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook a Academeya si a partenerilor.

 

 

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactati:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.