fbpx
Dunărea Polis, prima metropolă românească de tip Smart City

Dunărea Polis, prima metropolă românească de tip Smart City

Universitatea Danubius a găzduit cea de-a VIII-a ediție a Conferinței DUNĂREA POLIS, la care au participat mai mulți reprezentanți din domeniul administrației publice, cultură, educație, mediul de business din Brăila și Galați, elevi și studenți din ambele orașe, dar și invitați de la SNSPA București și din administrația guvernamentală a statului Texas, SUA.

Ideea principală în jurul căreia s-au axat temele de discuție a fost importanța constituirii primei metropole românești sub forma unui Smart City, având în vedere faptul că tot mai mulți specialiști în acest domeniu sunt preocupați de găsirea de noi oportunități de colaborare pentru a dezvolta acest concept.

În viziunea iniţiatorilor acestui proiect unic în țară, "Dunărea Polis" prefigurează orașul viitorului, incluzând o constelație urbană: oraș de business, oraș universitar, oraș medical, oraș turistic și de agrement, oraș sportiv, oraș rezidențial. Proiectul "Dunărea Polis" și-a propus să devină un real motor de dezvoltare, de regenerare creativă și de rebranduire a zonei prin: valorificarea, prin strategii adecvate, a oportunităților oferite de terenul dintre Brăila și Galați; conturarea unei noi identități metropolitane la Dunărea de Jos; stimularea competitivității, eficientizarea și facilitarea dezvoltării regionale; realizarea de parteneriate naționale și internaționale de cooperare economico-socială; accesarea de proiecte de investiții specifice unui smart city, generator de dezvoltarea durabilă; dezvoltare comunitară, noi standarde de calitate a vieții.

Dezbaterea s-a concentrat pe dezvoltarea de strategii concrete care să includă un plan de acțiune în ceea ce privește activitățile care sunt prevăzute să se desfățoare în viitor. Cea mai importantă activitate în acest moment este cea de comunicare și informare pe o scară cât mai largă despre obiectivele proiectului.

Mesajul final a fost transmis de rectorul Universitatii Danubius, Prof. univ. dr.  Steve Michael: ,,Universitatea Danubius, ca o instituție internațională în creștere îmbrățișează toate viziunile exprimate astăzi. Vreau ca toți tinerii să știe că cele mai bune universități din SUA sunt private pentru că suntem antreprenori, orientați spre afaceri și practici. Ne dorim să dezvoltăm toate aceste talente la tinerii din regiune. Dorim să devenim motorul economic al acestei regiuni și vă invit să va alăturati noua pentru a vedea cum mințile mari transformă un oraș geamăn într-un hub internațional de excelență și o destinație turistică. Sper să va revad pe toți curând. Și mulțumesc tuturor organizatorilor și liderilor prezenti la evenimentul nostru. Fie ca visele noastre să devină realitate,,.


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.