fbpx
"Dreptul de acces la Internet", tema centrală a Conferinței Internaționale „Virtual Communities in the Age of General Data Protection”

"Dreptul de acces la Internet", tema centrală a Conferinței Internaționale „Virtual Communities in the Age of General Data Protection”

În era digitală, comunitățile virtuale au devenit un aspect fundamental al vieții cotidiene, oferind o platformă pentru interacțiune, schimb de idei și construirea conexiunilor între oameni cu interese comune. Cu toate acestea, o atenție deosebită trebuie acordată aspectelor legate de protecția datelor cu caracter personal, în special în contextul Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR).

Subiectul central al discuției, "Dreptul de acces la Internet" a fost dezbătut în cadrul Conferinței Internaționale „Virtual Communities in the Age of General Data Protection” ajunsă la cea de-a VII-a ediție.

Dreptul de acces la internet este considerat în zilele noastre, un instrument esențial pentru comunicare, informare și dezvoltare personală. Însă, în umbra beneficiilor aduse de conectivitatea globală, asistăm la o creștere alarmantă a fenomenului de exercitare abuzivă a dreptului de acces la internet, transformându-l într-un mijloc perfid de săvârșire a unor infracțiuni grave împotriva persoanei.

Hărțuirea online, stalking-ul digital, amenințările virtuale și alte forme de violență cibernetică sunt doar câteva exemple ale modalităților în care infractorii utilizează abuzul dreptului de acces la internet pentru a-și atinge obiectivele  nefaste. Aceștia pot profita de anonimatul și augmentarea impactului pe care mediul online îl oferă, afectând profund integritatea și securitatea persoanelor vulnerabile. Aceste idei au fost desprinse din discursul Decanului Facultății de Drept, Conf. univ. dr. Ana Alina Ionescu Dumitrache.

Conferința a fost moderată de Prof. dr. Daniel-Mihail Șandru, Conf. dr. Nicolae Ploeșteanu și Conf. univ. dr. Ana Alina Ionescu Dumitrache.

 

 

Mioara Lepădatu,

Specialist PR


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.