fbpx
15 FEBRUARIE. ZI SPECIALĂ PENTRU COMUNITATEA ACADEMICĂ DANUBIUS: ANIVERSAREA FONDATORULUI PROF. UNIV. DR. BENONE PUȘCĂ ȘI CELEBRAREA UNIVERSITĂȚII ”DANUBIUS”

15 FEBRUARIE. ZI SPECIALĂ PENTRU COMUNITATEA ACADEMICĂ DANUBIUS: ANIVERSAREA FONDATORULUI PROF. UNIV. DR. BENONE PUȘCĂ ȘI CELEBRAREA UNIVERSITĂȚII ”DANUBIUS”

Ziua de 15 februarie este specială pentru întreaga comunitate academică Danubius care, de câțiva ani, a hotărât să sărbătorească, în aceeași zi, atât Universitatea ”Danubius” cât și aniversarea Fondatorului său,  Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ.

ziua universitatii

Este ziua dedicată unui om a ridicat ex nihilo o Universitate într-un loc în care, acum 28 de ani, se făcea agricultură. Clădire după clădire a schimbat imaginea porţii de intrare în Galaţi şi i-a imprimat un aer modern cu mărci culturale evidente. Pe lângă clădirile ultramoderne şi dotate cu tot ceea ce civilizaţia mileniului 3 a inventat, a reuşit o performanţă şi mai relevantă: o comunitate academică ce se revendică cu mândrie de la obârşia danubiană.

ziua univ 1

De aproape trei decenii pleacă şi vin spre Galaţi tineri şi mai puţin tineri dornici să acumuleze cunoştinţe şi competenţe care să le schimbe viaţa.

Au venit şi, uneori, au plecat generaţii de profesori, dintre primii doar Fondatorul a rămas paznic de for la edificiul de la confluenţa Dunării cu Siretul.

Cei care sunt şi cei care au fost în Danubius se revendică însă de la spiritul viu al celui care a construit o lume ce-şi merită şi o zi aniversară. De aceea, danubienii au propus ca ziua de 15 februarie să fie, deopotrivă Ziua Fondatorului şi Ziua Universităţii ”Danubius”.

Cinstim astfel un Om şi un gând care s-a înfăptuit pe deplin.

De la ceremonie nu au lipsit alumni de succes (George-Cătălin STÂNGĂ – Senator în Parlamentul României; Av. Lacramioara STAVIRE). Înconjurat de fiul său – dl. Rector Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, de oameni dragi, veniți din toate colțurile țării, de colaboratori apropiați, domnul Președinte al Universității Danubius și-a amintit  parcursul înființării acestei Universități și a mulțumit din inimă tuturor celor care s-au implicat în ceea ce a devenit astăzi această universitate.

Mâine, 15 februarie, membrii acestei comunități vor sărbători la Teatrul național de operă și operetă ”Nae Leonard” - Galați.

La mulți ani, domnule Președinte!

La mulți ani, Universitate ”Danubius”!

 

GALERIE FOTO

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.