fbpx
ROMANIAN CONFERENCE FOR EDUCATION AND RESEARCH 2020

Anual, Univeristatea ”Danubius”, împreună cu Enformation, editurile academice și companiile partenere, cu susținerea Asociaţiei Universităţilor, Institutelor de Cercetare - Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România - „Anelis Plus”, organizează online, în perioada 27- 29 octombrie 2020,  ediția a VIII-a a Conferinței cu tema:  “Acces la literatura științifică: Romanian International Conference for Education and Research”.

 

La eveniment participă speakeri de renume internațional care vor aborda subiecte de actualitate și de interes general, precum:

  • Transdisciplinaritate în Educație și Cercetare ;
  • Importanța Comunităților Educaționale;
  • Open-Science;
  • Eșecul în Cercetare ;
  • Motivația în Educație și Cercetare.

 

Participanții la acest eveniment  au  posibilitatea de a interacționa cu reprezentanții editurilor partenere ale Asociației Anelis Plus dar și cu alte edituri de renume mondial, cu speakeri de talie internațională, fiind ocazia extraordinară de a afla tendințele pe plan internațional privind documentarea știintifică, soluțiile destinate documentării multidisciplinare și de a participa la diferite seminarii susținute de către edituri pe diverse teme de actualitate.

 

Descrierea evenimentului, temele abordate, speakeri, locații, agenda,  formularul de înregistrare la Conferință sunt accesibile la adresa: https://conferinta.e-nformation.ro/

Studentii beneficiază de acces gratuit la Conferința Enformation daca accesează Profilul Instituțional de pe platforma Enformation și completează formularul de înregistrare!

 

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


Apel deschis: European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021

 

Este deschisă competiția pentru Premiile pentru patrimoniul european / Premiile Europa Nostra 2021!

Acum este șansa ca cei mai inspirați arhitecți, meșteri, experți în patrimoniu cultural, profesioniști, voluntari, instituții publice și private precum și comunități locale din Europa să fie recunoscute pentru realizările lor!

Mai multe detalii în acest Video!

Premiile pentru patrimoniu european / Premiile Europa Nostra 2021 – reprezintă cea mai înaltă distincție acordată la nivel european în domeniul patrimoniului cultural. Aceste premii anuale identifică și promovează cele mai bune practici în conservarea și îmbunătățirea patrimoniului cultural tangibil și intangibil, stimulează schimbului transfrontalier de cunoștințe în întreaga Europă, contribuie la creșterea gradului de conștientizare și de apreciere publică a patrimoniului cultural al Europei și încurajează, prin puterea exemplului, dezvoltarea inițiativelor excelente în acest domeniu.

Premiile se acordă proiectelor remarcabile de conservare și de cercetare inovatoare a patrimoniului cultural european, profesioniștilor și voluntarilor care și-au dedicat întreaga activitate conservării și promovării patrimoniului cultural european, precum și inițiativelor excepționale de sensibilizare, formare și educare a publicului larg în acest domeniu.

30 de premii vor fi acordate în anul 2021 pentru realizări remarcabile privind patrimoniul european. Dintre acestea, 4 câștigători vor primi marele premiu „Grand Prix” în valoare de 10.000 de euro și un câștigător va primi premiului „Premiul Public Choice”, în urma unui vot online realizat de Europa Nostra (vocea europeană a societății civile consacrată patrimoniului cultural).  

Suplimentar, două premii speciale ILUCIDARE vor fi acordate pentru excelență în domeniul patrimoniului ca rezultat al inovării și relațiilor internaționale.

Lansate în anul 2002 și acordate de Europa Nostra, Premiile pentru conservarea patrimoniului european/Premiile Europa Nostra, sunt sprijinite financiar de programul „Europa creativă” al Uniunii Europene. Premiile speciale ILUCIDARE sunt susținute de Uniunea Europeană prin Programul de cercetare și inovare „Orizont 2020”.

Premiile pentru patrimoniul european/Premiile Europa Nostra au adus beneficii majore câștigătorilor, precum expunerea (inter)națională mai mare, un număr ridicat de vizitatori dar și finanțare ulterioară.

Participați la concurs și împărtășiți poveștile dvs. de succes în întreaga Europă!

 

Formulare de înscriere și condițiile de participare sunt disponibile la: https://www.google.com/url?q=http://www.europeanheritageawards.eu&source=gmail&ust=1593676627821000&usg=AFQjCNFkfdmYVWWGH7E59XrSyjmELTGEZw">www.europeanheritageawards.eu

 

Data limită pentru înscriere: 1 octombrie 2020 (data expedierii)

Europa Nostra organizează  joi, 9 iulie, între orele 17:00 și 18:00, un webinar despre pregătirea unei aplicații de succes pentru aceste premii. Înregistrarea la webinar se face prin intermediul acestui link. 

 

Purtător de cuvânt- Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


DANUBIUS ONLINE – MEETINGS A ASIGURAT DESFĂȘURAREA OPTIMĂ A CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE EIRP 2020

Cea de-a 15-a ediție a Conferinței Internaționale “Integrare Europeană Realități și Perspective” se desfășoară în zilele de 15 și 16 mai 2020, pe platforma Danubius Online, site-ul eEIRP2020 – MEETINGS.

EIRP 2020 a reunit, și la această ediție, teme deosebit de interesante care au abordat aspecte de noutate specifice tematicii acestei conferințe, respectiv:

  • Științe juridice și administrative în noul mileniu,
  • Risc și performanță în economia europeană și transfrontalieră,
  • Științe ale comunicării - Globalizarea diversității culturale,
  • Tineretul de astăzi – Generația dezvoltării globale.

Rectorul Universității ”Danubius din Galați”, Conf. Univ. Dr. Andy Corneliu PUȘCĂ, a deschis lucrările conferinței prin prezentarea unei cercetări deosebit de interesante referitoare la inteligența artificială, la potențiala atribuire de drepturi și asumare de obligații de către roboți priviți ca entități care dețin personalitate juridică.

Din nou, tehnologia a sprijinit eforturile Universității ”Danubius” din Galați  de a desfășura în condiții de calitate evenimente științifice de tradiție, dând posibilitatea tuturor participanților de a-și prezenta rezultatele valoroase ale studiilor științifice. Secțiunea MEETING a oferit spațiul virtual dotat cu toate instrumentele de lucru necesare interacțiunii dintre participanții diferitelor paneluri care au putut prezenta lucrările științifice în cele mai bune condiții.

Au fost înregistrare foarte multe intervenții ale tinerilor cercetători, studenți și doctoranzi, care și-au prezentat lucrările științifice în cadrul secțiunilor dedicate acestora.

Lucrările conferinței vor fi accesibile la sfârșitul lunii iunie pe site-ul conferinței în volumul online EIRP PROCEEDINGS.

Conferința EIRP2020 a fost organizată de Universitatea ”Danubius din Galați” în parteneriat cu: Universitatea din Camerino Italia, Universitatea Tehnologică Czetochowa din Polonia, Universitatea din Ruse ”Angel Kanchev” – Bulgaria, Universitatea de Economie Națională și Internațională din Bulgaria, Universitatea Națională de Cultură și Arte Kiev-Ucraina, Colegiul Academic de Inginerie Azrieli din Israel și Universitatea Aleksander Moisiu din Durres-Albania.

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.