fbpx
Gabriela Mustață-Wilson și-a spus povestea de succes alături de zeci de eleve fenomenale

Gabriela Mustață-Wilson și-a spus povestea de succes alături de zeci de eleve fenomenale

Foto de la stanga la dreapta:

Conf. univ. dr. Alina Chesca, Oana Draganescu, Prof. Dr. Gabriela Mustata-Wilson, Simona Giusca, Niculina Iurcu, Ion Iurcu, Prof. dr. Geta Prada, Asist. drd. Victoria Onofrei

Această serie de evenimente dedicate celebrării femeilor fenomenale și-a propus să umple Aula Magna a Universității Danubius cu persoane care au drept scop în viață să își îndeplinească nu numai visurile din copilărie, ci și toate planurile profesionale care prind contur, mai ales în perioada adolescenței. Dr. Gabriela Mustață-Wilson și-a asumat un rol foarte important pentru studenții săi de peste tot din lume, și anume, acela de a împărtăși public de cât curaj este nevoie pentru a te lăsa transformată, de viață, de societate, de oamenii din jur, de propria familie, chiar, pentru a exclama, într-o bună zi:DA! Am reușit, fraților!

Prezentarea oferită audienței de către Dna. Wilson a fost ca o călătorie imaginară prin viața ei, slideurile au fost pline de amintiri care i-au făcut pe părinții invitatei, prezenți în primele rânduri din Aula Magna, să se șteargă de mai multe ori la ochi! Nu e ușor să îți rememorezi trecutul din perioada comunistă, dar, poate fi un îndemn pentru oricine să înceapă să asculte istoria, așa cum e ea, pentru a înțelege. Visul din copilarie al Gabrielei Mustață-Wilson a fost clar:America! Și, cu multă perseverență, entuziasm, curaj, dorință de transformare, bucurie, forță și tărie de caracter, a reușit! A învățat. A studiat. A pătruns tainele chimiei. Apoi, în Belgia, biologia moleculară, timp de doi ani. Universitatea din Houston a acceptat-o să își ducă mai departe visul: doctoratul în biochimie. Restul e poveste, deja! Industria farmacologică, apoi, farmainformatică, specializări care au scos la iveală forța ei de a reuși în orice domeniu. Acum, acasa înseamnă statul Texas, la Universitatea din Arlington, unde îi inspiră pe studenții săi de toate națiunile în calitatea sa de profesor si co-director al Multi-Interprofessional Center for Health Informatics (MICHI).

Îndemnul acestei femei fenomenale pentru noi toți este pe cât de simplu, pe atât de profund: ,,Trust in your abilities more than anybody else. Life is full of challenges and hardships, and you will always have people around you who will try to slow you down or even stop you,,.

Lecția pe care a învățat-o și pe care o împărtășește cu generozitate tuturor studenților săi este inspirată de fosta Prima-Doamnă a SUA,  Michelle Obama: ,,Succesul nu este despre câți bani câștigi. Succesul înseamnă diferența pe care o faci în viețile oamenilor,,.

Chapeau-bas, Gabriela! Pe data viitoare!

 

Oana Draganescu,

PR&MEDIA Director


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.