fbpx
ARC PESTE TIMP - 9 MAI - ZI CU TRIPLĂ SEMNIFICAȚIE LA ROMÂNI

Centrul de Studii și Cercetări Danubiene în colaborare cu Centrul de Cercetări privind Dinamica Socio-Economică în Dezvoltarea Durabilă și Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale vă invită la simpozionul "ARC PESTE TIMP - 9 MAI - ZI CU TRIPLĂ SEMNIFICAȚIE LA ROMÂNI", care va avea loc în data de 9 mai 2024, începând cu ora 12:00.

Acest eveniment își propune să exploreze impactul acestor evenimente asupra societății românești și europene, analizând aspecte politice, sociale, economice și culturale și să celebreze importanța zilei de 9 mai în cultura și istoria românească, marcând o triplă semnificație: Independenţa României, a sfârșitul celui de-al doilea război mondial – Ziua Victoriei şi Ziua Europei.

Simpozionul este deschis tuturor celor interesați, inclusiv studenților, masteranzilor și cadrelor didactice. Va fi o oportunitate excelentă de a învăța, de a dezbate și de a întâlni colegi pasionați de studiul istoriei și culturii.

Vă așteptăm cu drag să vă alăturați discuțiilor noastre!

Pentru a vă conecta la eveniment, accesați link-ul următor: https://meetings.univ-danubius.ro/rooms/cis-lgy-gcl-f7f/join


LeoMUN 2024

Între 29 aprilie și 1 mai 2024, Universitatea Internațională Danubius a fost gazda Conferinței Modelul Națiunilor Unite - LeoMUN 2024.

Peste 100 de liceeni din Galați, Bacău, Buzău, Tecuci, Iaşi au participat la Ceremonia de deschidere a LeoMUN 2024 la sediul Universității Internaționale Danubius.

La ceremonia de deschidere, Dr. Steve O Michael, Rectorul Universității Internaționale Danubius li s-a adresat elevilor, subliniind rolul evenimentului în stimularea înțelegerii academice și culturale. El i-a încurajat pe participanți să îmbrățișeze diplomația și colaborarea pe parcursul conferinței, dând un ton de inspirație pentru zilele ce au urmat.

Model al Organizației Națiunilor Unite, cunoscut și sub numele de Model ONU sau MUN, este numele oficial dat simulărilor academice ale conferințelor Națiunilor Unite. Această activitate își propune să reunească tineri din diferite părți ale lumii, cu profiluri și aspirații diverse, pentru a-și dezvolta abilitățile de oratorie, vorbit în public și leadership, prin dezbateri în limba engleză. Scopul este de a oferi un forum de discuții privind relațiile internaționale printr-o simulare dinamică din punct de vedere academic a Organizației Națiunilor Unite.

Delegații obțin o perspectivă asupra funcționării interioare a Națiunilor Unite, prin asumarea rolurilor de lideri mondiali și de factori de decizie internaționali, în timp ce navighează prin complexitățile negocierilor internaționale.


Curs de limba italiană

Tip curs: ONLINE

Doriți să învățați o limbă cu o istorie impresionantă, în cadrul căreia și-au adus o majoră contribuție autori cu nume sonore în istoria literaturii universale? Ori aveți de gând să vizitați una dintre cele mai spectaculoase țări ale lumii, Italia?

Cursul de limba italiană acoperă limbajul de zi cu zi regăsit în diverse situații din viața reală: în familie, cu prietenii, la cină, la cumpărături, pe aeroport, pe stradă, în corespondența sau la telefon, etc.

Fiecare curs te ajută la dezvoltarea celor patru abilități esențiale: ascultare, citire, vorbire și scriere prin diverse activități interactive axate pe folosirea unor structuri gramaticale date, vocabular specific și exersarea pronunției.

În paralel cu asimilarea de noi expresii și vocabular specific, focusul este utilizarea acestora contextualizat și înțelegerea structurilor gramaticale prin suficientă repetiție.

 

Ce veți deprinde în urma parcurgerii cursului:

  • Noțiuni de gramatică elementară a limbii italiene
  • Reguli de dicție și pronunție
  • Cunoașterea și interpretarea celor mai comune fraze și expresii din limba italiană
  • Capacitatea de a exprima și de a înțelege formulele de salut
  • Capacitatea de a citi texte scurte și de a le înțelege, capacitatea de a exprima idei, cunoașterea limbii italiene la nivel conversațional

 

Documente necesare înscrierii:

  • Copie carte de identitate;
  • Copie certificat de naștere;
  • Copie după certificat de căsătorie (acolo unde e cazul);
  • Copie după cea mai recentă diplomă de studii;
  • Formular de înscriere disponibil aici;

 

Perioada transmitere documente necesare înscrierii: 10.05.2024- 26.05.2024

Înscrierea se face în baza formularului de înscriere completat cu majuscule, semnat, scanat și transmis prin e-mail în atenția d-lui Sorin Midoi, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Taxă curs: 700 lei, se va plăti integral in perioada: 27.05.2024- 31.05.2024

Perioada derulare curs: 05.06.2024 – 19.07.2024

 

Pentru informații suplimentare vă rugăm frumos să transmiteți un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Formulare de înscriere

 


Studenti si profesori de la Drept, prezenti la Conferința "Standarde ZEB: revizuirea EPBD și noi perspective asupra eficienței energetice în sectorul clădirilor” - ediția a VI-a

Conferința "Standarde ZEB: revizuirea EPBD și noi perspective asupra eficienței energetice în sectorul clădirilor” - ediția a VI-a, organizată de Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic, în colaborare cu Comisia pentru Industrii și Servicii, Comisia pentru Politică Externă și Subcomisia Dezvoltare Durabilă a Camerei Deputaților, coordonata de dna. Oana-Marciana Özmen, Secretar al Comisiei pentru Industrii și Servicii, in 22 aprilie, i-a avut ca invitati speciali pe studentii anului I ai Facultatii de Drept, impreuna cu Conf. univ. dr. Andy Pusca, Presedintele Consiliului de Administratie al Universitatii Internationale Danubius si cu Asist. univ. drd. Varvara Coman.

Evenimentul s-a desfasurat sub forma unei dezbaterii tema eficienței energetice din perspectiva celor mai recente reglementări din domeniu la nivel național și european, precum:

  • Revizuirea Directivei privind Eficiența Energetică în Sectorul Clădirilor (EPBD)
  • Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor aflată în prezent în dezbaterea Parlamentului României.

 


Știri recente

© 2024 Danubius University. All Rights Reserved.