Portrete de profesori

Benone Pusca

Pentru mine, Danubius a fost la început un vis care a prins contur în anii generoși de după decembrie 1989. Într-o lume care își căuta repere noi, pentru mine și cei din preajmă mea, o universitate privată și nu de stat, era realizarea care ar fi încununat un efort anterior de devenire intelectuală. Orașul și țara aveau nevoie de încă o universitate la mal de Dunăre care să iradieze cultură și spiritualitate în contextul generos al timpului post decembrist. Am edificat-o cu dragoste și cu curaj în ciuda greutăților de care a trebuit să mă lovesc.
Astăzi, Danubius e o cetate a științei și a culturii care străjuiește falnic una din intrările în oraș și conferă acestuia o aură de noblețe și prestigiu cultural ce nu mai pot fi ignorate. Danubius trăiește prin oamenii ei de care sunt chiar mai mândru decât de edificiile ce bucură privirea.
În sufletul meu universitatea e realizarea cea mai dragă pe care o pun alături de familie și de carieră. Anii vor confirma că a meritat să-mi consacru o parte semnificativă din viață pentru a da strălucire și consistență unui gând îndrăzneț.

Prof. univ. dr. Benone Pușcă
Președinte Fondator Universitatea „Danubius"

Negrut Vasilica

Anii petrecuți în Danubius au însemnat și încă înseamnă o parte semnificativă a vieții mele mature. Aici am parcurs toate treptele ierarhice ale carierei didactice universitare. Tot aici m-am format ca cercetător și om al Cărții și mi-am conturat personalitatea în sens academic.
Contextul academic danubian e unul care potențează personalitatea și de aceea îl recomand cu căldură oricui își dorește o experiență umană și profesională de ținută.

Prof. univ. dr. Vasilica Negruț
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”
Profesor Emerit Universitatea „Danubius”

Constantin frosin

Experiența danubiană a însemnat, pentru mine, un nou început. O Renaștere, de tipul celei Franceze sau Italiene, ceea ce a însemnat un salt în cunoaștere și în dezvoltarea personală, un salt calitativ extraordinar, pe un fond de liniște sufletească și de împăcare cu sine. Concret, nu am simțit niciun fel de presiune, caci atmosfera este aici una propice cercetării și învățământului de calitate. Deși este un sistem privat de învățământ, nu m-am simțit privat de niciunul din drepturile mele de a evolua si de a mă împlini plenar în plan profesional, si nici eu nu m-am privat de plăcerea de a efectua cercetări în domeniile mele de referință și de aplicație. Faptul că am putut traduce peste 200 cărți (printre care și șase cărți propuse la Premiul Nobel pentru Literatura), că am putut publica 43 de cărți de autor (jumătate de literatură, jumătate cu caracter științific), că am putut publica în zeci și sute de reviste și de antologii, a însemnat o extraordinară libertate de mișcare – exact ceea ce trebuie unui profesor universitar !
Parafrazând un vechi proverb românesc, pot spune cu mâna pe inimă:
NICAIERI NU E MAI BINE CA LA DANUBIUS!!!

Prof. univ. dr. Constantin Frosin
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”
Profesor Emerit Universitatea „Danubius”

RUSU ION

Pentru mine, Universitatea „Danubius” din Galați a reprezentat o nouă provocare, diferită și totodată specială în raport cu cele anterioare.
Am găsit aici un colectiv de cadre didactice de excepție, care m-a primit cu multă căldură și înțelegere. Domnul Prof.univ.dr. Benone Pușcă este omul care, pe lângă multe alte merite incontestabile, a știut să adune și să formeze în jurul său o familie academică unită, familia Danubius.

Prof.univ.dr. Ion Rusu
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”

Jana Maftei

Mare parte din evoluția mea profesională s-a realizat în climatul academic favorabil activităților didactice și de cercetare pe care îl promovează Universitatea „Danubius”. Trăiesc experiența danubiană cu sentimentul de apartenență la o comunitate academică în care performanța și excelența se completează în mod fericit cu șansa de a-ți afirma propria identitate profesională, cu privilegiul de a contribui la procesul de maturizare intelectuală al studenților noștri.

Prof. univ. dr. Jana Maftei
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”

Ana Alina Dumitrache Ionescu

Parcursul meu profesional în cadrul Facultății de Drept a Universității „Danubius" începe în urmă cu mulți ani, odată cu admiterea la această facultate și a continuat cu o carieră didactică ce m-a onorat și m-a solicitat din plin.
Recent, Universitatea m-a onorat cu funcția de decan al Facultății de Drept pe care o consider o provocare suplimentară în devenirea mea umană si profesională.

Lect. univ. dr. Ana Alina Ionescu Dumitrache
Decan Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius"

Daniela Popa

Universitatea „Danubius” este spațiul în care am crescut și m-am format ca student și cadru didactic. Este locul în care am găsit modele de urmat, oameni pe care îi admir, personalități deosebite, profesioniști și studenți talentați. Aici am trăit experiențe nenumărate, de la emoția studentului examinat până la concursurile de promovare în grad didactic și în funcția de decan.  
Mulţumesc Universității „Danubius” pentru toate realizările mele profesionale!

Lect. univ. dr. Daniela Tănase Popa
Decan Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale

Anca Gabriela Turtureanu

Universitatea „Danubius" înseamnă o mare parte din viața mea, familia mea danubiană și cariera mea. Mi-am început cariera ca absolventă a Universității București și doctor în științe a Academiei Romane, dar mi-am definitivat studiile ca student și masterand al Universității „Danubius". Pe tot parcursul studiilor în cadrul Universității „Danubius" am simțit susținerea pentru perfecționarea profesională. Aici am simțit constant sprijinul pentru parcurgerea pașilor din carieră (lector, conferențiar, profesor), dar și susținerea pentru dezvoltarea activității de cercetare științifică.

Prof. univ. dr. Anca - Gabriela Turtureanu
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Constantin Tanase

Universitatea „Danubius” din Galați mi-a dat posibilitatea să pătrund în  fascinanta lume academică. Aici am cunoscut oameni deosebiți, cu multă știință de carte și experiență în domeniu, îl exemplific cu toată admirația pe domnul prof.univ.dr. Benone Pușcă, un om cu o vastă experiență în domeniul administrației, cu pasiune pentru formarea viitorilor specialiști. Pentru mine Universitatea a constituit și un nou început, întrucât am venit dintr-un alt domeniu în care lucrasem 30 de ani. Am avut, astfel, prilejul să valorific la catedră o parte din experiența acumulată. Nu pot să nu menționez atmosfera din cadrul colectivului, coeziunea și spiritul danubian și, de ce nu, mândria că fac parte din această comunitate academică.

Lect.univ.dr. Constantin Tănase
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”

Nicu Duret

Universitatea „Danubius” este o entitate academică și profesională abilitată să asigure pregătirea studenților la cel mai înalt nivel, iar pragmatismul învățământului se reflectă și în faptul că absolvenții Universității se bucură de aprecieri deosebite din partea angajatorilor.
Sunt fericit că există o asemenea instituție de cultură și învățământ și sunt mândru că fac parte din echipa instituției. Am întâlnit aici oameni calificați și serioși și studenți doritori să schimbe soarta țării în bine.
Sfatul meu pentru studenții acestei instituții este să nu uite să fie danubieni.

Lect. univ. dr. Nicu Duret
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius”

Angelica Daniela Chirila

Universitatea ,,Danubius" din Galați reprezintă locul unde, pe perioada studenției, am întâlnit mari profesori, care mi-au format gândirea juridică și cu ajutorul cărora am descoperit ceea ce reprezintă domeniul dreptului.
Mulțumesc Domnilor Profesori și Universității ,,Danubius" din Galați pentru modelele de competență și conduită care mi-au devenit călăuză în viață.

Lect. univ. dr. Angelica Daniela Chirilă
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius"

Gabriela Vladimirescu

Relația mea cu Danubius nu s-a rezumat doar la anii studenției, ci s-a arătat benefică și pentru formarea mea profesională.
Evenimentele personale s-au intersectat cu cariera mea universitară, astfel încât nici n-aș putea face o demarcație între acestea. În concluzie, Danubius e parte din viața mea!

Asist. univ. dr. Gabriela Duret
Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea Danubius

Modiga Georgeta

După mai multe tipuri de experiențe umane și profesionale constat că Danubius a devenit pentru mine spațiul predilect al unui nou tip de carieră. Experiența academică m-a fascinat și continuă s-o facă pentru că aici am întâlnit climatul propice pentru colaborare științifică, pentru comunicare academică și pentru un nou status social. Danubius este exact experiența care-mi lipsea și de aceea îi rămân atașat pentru lungă durată.

Conf. univ. dr. Georgeta Modiga
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius"

Gina Ioan

Absolvirea Universității „Danubius" din Galați, Facultatea de Științe Economice în anul 2004, a însemnat pentru mine începutul unei solicitante cariere profesionale. Calitatea profesorilor, cărora astăzi le sunt colegă, m-a ghidat în devenirea mea, și m-a ajutat să înțeleg rosturile unei universități internaționale, antreprenoriale și deschise.

Lect. univ. dr. Gina Ioan
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Gina Livioara Goga

În cadrul Universității „Danubius" am cunoscut profesori de drept de o mare valoare, ale căror lecturi și pledoarii pentru știință m-au călăuzit din studenție în alegerea celei mai frumoase profesii.
Excelența și rigoarea academică a profesorilor de drept care mi-au transmis cunoștințe, m-au impresionat și au statornicit convingeri, prin caracterul și valorile umane de care au dat dovadă.
Apreciez că viața de studentă, în cadrul Universității „Danubius", a reprezentat o perioadă de devenire profesională și umană, modelul universitar danubian constituind pentru mine o etapă și un factor determinant în consolidarea vocației.

Lect. univ. dr. Gina Goga
Facultatea de Drept, Universitatea „Danubius"

Iulian Georgel Savenco

Experiența danubiană petrecută într-un moment fast al Universității, care mi-a deschis cărările vieții, a însemnat mai mult decât un simplu popas academic. Am întâlnit oameni deosebiți, o altă abordare a actului didactic și ceea ce-și dorește orice student, învățământ focalizat pe interesele acestuia. Toate acestea m-au determinat să-mi gândesc o carieră în acest cadru benefic pentru dezvoltarea mea personală și pentru misiunea socială a universității. Prin Danubius m-am realizat și-l recomand ca for formativ oricui își dorește un succes în carieră.

Lect. univ. dr. Iulian Savenco
Director Departament Drept Public și Drept Privat

Manuela Panaitescu

Cariera mea profesională a debutat înainte de întâlnirea benefică cu Danubius. Anii petrecuți în această Universitate de prestigiu m-au marcat profund, mi-am descoperit abilități noi și m-am implicat în angrenajul formării viitorilor specialiști în economie. Pot spune că am renăscut de-a dreptul după această întâmplare fericită.

Lect. univ. dr. Manuela Panaitescu
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Nicoleta Constandache

Întâlnirea mea cu Danubius a fost doar aparent întâmplare, căci am conștientizat imediat că destinul meu e să mă formez și să mă realizez profesional și, dacă se poate și uman, în acest cadru benefic al performanțelor și al excelenței.

Lect. univ. dr. Nicoleta Constandache
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Rose Marie Puscaciu

Prestigiul de care se bucură Universitatea „Danubius" în spațiul academic românesc m-au determinat să devin studenta acestei prestigioase instituții academice. Ulterior am devenit cadru didactic și am descoperit din interior mecanismele performanței care aici este omniprezentă în gândirea oamenilor și în actul didactic de excelență.

Lect. univ. dr. Rose-Marie Pușcaciu
Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Danubius"

Stai Conectat

captcha  

neuvoojooble

Sus