Noutati

ULTIMA SIMULARE DE PROCES PENTRU STUDENȚII DIN ANUL TERMINAL DIN CADRUL FACULTĂȚII DE DREPT

Afis procese simulateMâine, vineri, 8 aprilie 2016, studenții Facultății de Drept din ultimul an de studiu, repetă o ultimă scenă în Laboratorul de Clinică Judiciară.

Sub coordonarea domnului Prof. univ. dr. Ion RUSU, vor simula un proces penal care are ca obiect tentativa la infracțiunea de omor.

Disciplina Clinică judiciară este studiată în anul IV de studii iar obiectivul general al acestei discipline este de a pregăti studenții cu temeinice cunoștințe, atât la nivel teoretic dar, mai ales practic, cu privire la desfășurarea procesului penal, avându-se în vedere procedura de urmat în fața instanțelor de judecată.

Colegii din anii anteriori sunt invitați să participe la acest proces simulat, o experiență extraordinară prin care ar trebui să treacă toți studenții acestei facultăți pentru a înțelege mai bine, prin jocul de rol, procedura de judecată în primă instanță, modul în care este susținută acuzarea sau apărarea în fața instanței etc.

Dincolo de aceste aspecte pur procesuale, studenții, prin participarea la asemenea activități, își dezvoltă capacitatea de a susține un discurs logic și coerent; capacitatea de a argumenta opiniile, de a formula concluzii și de a utiliza corect limbajul juridic specific fazei de judecată.

Felicităm coordonatorul acestui demers și așteptăm cu nerăbdare evenimentul de mâine.

 Studenții Facultății de Drept din cadrul Universității ”Danubius” sunt frecvent implicați în asemenea activități practice, aceștia obținând premii la concursurile de procese simulate.

ALTE PROCESE SIMULATE:

INFRACȚIUNEA DE FURT

CONCURSUL DE PROCESE SIMULATE - DREPT CIVIL

CONCURSUL DE PROCESE SIMULATE CU TEMA GENERICĂ ”DREPTURILE OMULUI”

 

Lect. univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus