Noutati

EXTRAORDINARY INTERNATIONAL CONFERENCE : 2017 EUROPEAN INTEGRATION. REALITIES AND PERSPECTIVES

POZA CONFERINTA

Danubius University invite you to join the upcoming EXTRAORDINARY INTERNATIONAL CONFERENCE hosted by Danubius University of Galati, Romania: 2017 EIRP International Conference!

It is a one-day conference that will bring together a diverse range of participants from universities, business sector, and public authorities. Around 100 participants from all over Europe, but also from the U.S.A., China, Thailand, The Philippines will jointly develop ideas and form creative collaborations.   

We hope you will be able to join us as a participant and to spread the word among your colleagues and other professional contacts.

The purpose of the Annual International Conference on European Integration - Realities and Perspectives is to provide a forum for exchange of ideas, research outcomes, business case, etc.

DEADLINES:

Preliminary Paper Submission: March 25th, 2017 on the website of the conference

Notification of acceptance: April 4th, 2017

Final paper Submission for the proceedings: April 18th, 2017 on the Proceedings website

Early bird registration and payment: April 11th, 2017

Deadline for registration and for paying the conference fee: April 25th, 2017

2017 EIRP International Conference: May 19th, 2017

PAPERS PUBLISHING:

All papers will be submitted to a scientific review process after which the accepted papers will be published in the EIRP Proceedings, under the ISSN reference 2067 – 9211, included in international databases (BDI).

THEMATIC AREAS:

Interested participants are invited to submit their original papers, previously unpublished, not currently under review by another conference or journal, addressing state-of-the-art research and development in the following areas:

1. Legal Sciences in the New Millennium;
Track Director: Professor Vasilica Negruţ, PhD

2. The Immigrant’s Legal Status in International Law;
Track Director: Associate Professor Andy Puşcă, PhD

3. The European Citizen and Public Administration;
Track Director: Senior Lecturer Iulian Savenco, PhD

4. Performance and Risks in the European Economy;
Track Director: Senior Lecturer Ştefan Gheorghe, PhD

5. Green Economy and Sustainable Development;
Track Director: Associate Professor Florian Nuţă, PhD

6. Modeling Growth – between Public Policy and Entrepreneurship;
Track Director: Associate Professor Alina Nuţă, PhD

7. The Entrepreneur, the Firm and the Markets in the National, European and International Context
Track Director: Senior Lecturer Rose Marie Puscaciu, PhD

8. International Relations in the Contemporary World. Geopolitics and Diplomacy
Track Director: Associate Professor Iftode Florin, PhD

9. Interdisciplinary Dimensions of Communication Science
Track Director: Associate Professor Mirela Arsith, PhD

10. New Trends in Psychology
Track Director: Senior Lecturer Iulian Negulescu, PhD

11. The Youth of Today - The Generation of the Global Development
Track Directors: Senior Lecturer Ana Alina Dumitrache Ionache, PhD
                       Senior Lecturer Daniela Popa, PhD
                       Senior Lecturer Madalina Balau, PhD

FEES AND REGISTRATION

AUTHOR'S GUIDELINES


On behalf of the hosting institution, we cordially welcome you to join our 2017 EIRP International Conference!

Best regards,
Daniela Monica Robu,
Conference Representative and Secretary
Tel:  +40 372361140
Mob.:+40 733180176
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citeşte mai departe ...

187 DE POSTURI DE CONSILIER DE PROBAȚIUNE, LA NIVEL NAȚIONAL! 4 POSTURI REPARTIZATE LA GALAȚI, 3 POSTURI REPARTIZATE LA BRĂILA!

PROBATIONAbsolvenții studiilor de licență în asistență socială, drept, psihologie, sociologie sau pedagogie se pot înscrie la concursul național organizat de Direcția Națională de Probațiune din cadrul Ministerului Justiției pentru ocuparea celor 187 de posturi vacante de consilier de probațiune din cadrul serviciilor de probațiune din țară. Galațiului i-au fost repartizate 4 posturi.

Depunerea dosarelor pentru înscrierea la concurs se poate face până pe data de 31 ianuarie, ora 15.00, la sediul tribunalului în raza căruia locuiește candidatul.

Candidații trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: - să aibă capacitate deplină de exercițiu; - să nu aibă antecedente penale și să nu aibă cazier fiscal; să cunoască limba română, scris și vorbit; - să fie apt din punct de vedere medical și psihologic pentru exercitarea funcției, fapt dovedit pe baza testării medicale și psihologice organizate în acest scop; - să se bucure de o bună reputație; - să fie licențiat în asistență socială, psihologie, sociologie, pedagogie sau drept; - să promoveze concursul organizat pentru ocuparea funcției pentru care candidează.

Informații complete referitoare la acest concurs, găsiți pe site-ul Ministerului Justiției. http://www.just.ro/category/posturi-vacante/.

Mult succes candidaților!

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Lect. univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

SELECTIE STUDENȚI CARE DORESC SĂ MUNCEASCĂ ÎN GERMANIA PE DURATA VACANȚEI DE VARA!

JOB GERMAN

 

Dragi studenți,

Aveti oportunitatea de a vă înscrie la selecția organizată de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă - Galați în vederea desfășurării unei activități cu scop lucrativ pe teritoriul Germaniei.

DESCĂRCAȚI CONDIȚIILE DE PARTICIPARE, INFORMATII REFERITOARE LA ADEVERINTA DE STUDENT SI CONDITIILE DE LUCRU ÎN GERMANIA.

Mult succes!

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

PROF. UNIV. DR. ION RUSU A PRIMIT PREMIUL VINTILĂ DONGOROZ DIN PARTEA UNIUNII JURIȘTILOR DIN ROMÂNIA

 

premiu RusuFacultatea de Drept a Universității ”Danubius” este onorată să redea o nouă poveste de succes academic a unuia dintre membrii săi, domnul Prof. univ. dr. Ion RUSU, avocat în cadrul Baroului Vrancea, specializat în domeniul dreptului penal. Luni, 19 decembrie, în cadrul celei de a 25 –a ediții aniversare a Uniunii Juriștilor din România i-a fost acordat Premiul Vintilă Dongoroz pentru contribuția pe care a avut-o la elaborarea cărții juridice Explicațiile Noului Cod penal, vol. IV, publicată sub egida Academiei Române, Institutul de Cercetări Juridice, la Ed. Universul Juridic.

O valoroasă lucrare științifică în care se regăsesc prețioase intervenții de cercetare completate de expertiza practică a unor personalități din domeniul juridic, carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca studenților și profesorilor facultăților de Drept, a practicienilor din domeniul juridic.

carti rusuComunitatea academică a Universității ”Danubius” a ”făcut cunoștință” oficial cu aceasta carte în urmă cu câteva luni, cu ocazia prezentării sale în cadrul ediției de mai a Salonului Academic Cultural Danubius, ediție în cadrul căreia a fost lansat Tratatul de Cooperare judiciară internaţională în materie penală: Prof. univ. dr. Alexandru BOROI – Coordonator; Prof. univ. dr. Ion RUSU şi Asist. univ. dr. Minodora Ioana RUSU, publicat la Ed. C.H. Beck.

Demersul științific a debutat la inițiativa regretatului Prof. univ. dr. George ANTONIU și a continuat sub coordonarea extraordinară a domnului Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rector al Universității ”Al. I. Cuza” din Iași, personalitate a domeniului juridic din România care onorează și istoria existenței Facultății de Drept a Universității ”Danubius”, domnia sa predând vreme de 9 ani, până în anul 2001, la catedra acestei facultăți.

Felicităm întreg colectivul de elaborare a cărții Explicațiile Noului Cod penal (autorii: Alexandru Boroi, Versavia Brutaru, Costică Bulai, Bogdan Nicolae Bulai, Ștefan Daneș, Constantin Duvac, Mirela Gorunescu, Ioan Griga, Nicolae Grofu, Mioara-Ketty Guiu, Ion Ifrim, Gheorghe Ivan, Daniela Iuliana Lămășanu, Constantin Mitrache, Ioan Molnar, Gavril Paraschiv, Ilie Pascu, Viorel Pașca, Vasile Păvăleanu, Ovidiu Predescu, Ion Ristea, Ion Rusu, Marieta Safta, Constantin Sima, Iancu Tănăsescu, Vasile Teodorescu, Tudorel Toader, Ioana Vasiu, Adina Vlășceanu), pentru această complexă analiză susținută prin cele mai actuale și controversate studii de caz din practica judiciară.

 

Purtător de cuvânt,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

CUM DEVENIM PSIHOLOGI? TREI ANI DE FACULTATE ȘI TREI TREPTE PROFESIONALE

PSIHO LEFTPsihologia este opțiunea numărul 1 pentru foarte mulți tineri și maturi din România fascinați de o eventuală asemenea profesie. O profesie aflată la granița cu psihiatria, psihologul fiind conectat, cu multă pricepere și finețe,   la sufletul și mintea oamenilor care au nevoie de o altfel de vindecare.

Numărul mare de candidați la specializarea Psihologie din cadrul Facultății de Comunicare și Relații InternaționaleUniversitatea ”Danubius” reconfirmă locul preferențial pe care îl ocupă acest domeniu în orientările profesionale actuale.

Treptele care trebuie parcurse de către un absolvent de psihologie pentru a putea obține avizul de liberă practică și pentru a putea putea profesa în propriul cabinet sau în cadrul unei anumite instituții au fost detaliate, săptămâna trecută, de către studenții Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, specializarea Psihologie, împreună cu invitatul lor special, domnul Psiholog clinician principal, expert în psihologie judiciară, Aurel LEFTER – Președinte al Colegiului Psihologilor din România filiala Galați.

Domnul psiholog a prezentat viitorilor profesiniști principalele trepte de specialitate pe care trebuie să le parcurgă ulterior absolvirii celor trei ani de facultate, în funcție de nișa de interes a fiecăruia: copii, adulți, mediul clinic sau organizațional etc.

Nu doar exemplele de bune practici ci și cele de rele practici, în special cu referire la încălcarea normelor codului etic de către unii psihologi, au fost prezentate viitorilor psihologi.

PSIH STUDDornici să profeseze cât mai repede, una dintre întrebările adresate de către studenți a fost cea referitoare la timpul scurs de la absolvirea facultății și până la momentul la care își pot deschide propriul cabinet. Activitatea poate începe și la trei luni de la absolvire dar sfatul invitatului special a fost ca proaspăt absolvenții să nu se grăbească, să țină aproape cu un psiholog cu experiență de la care să învețe anumite proceduri specifice diferitelor cazuri care vor ajunge la ei. Studenții de la Psihologie parcurg stagii de practică la diferite cabinete specializate ceea ce îi ajută foarte mult să înțeleagă noțiuni abstracte prezentate în manualele de studii.

Domnul Aurel LEFTER rămâne un colaborator apropiat al Universității ”Danubius”, domnia sa fiind promotorul unor acțiuni deosebit de interesante pentru studenții și profesorii danubieni. Amintim, în acest sens, seria workshopurilor organizate pentru psihologi și specialiști din domeniul juridic care l-au avut ca invitat special pe renumitul psiholog criminalist Tudorel BUTOI- SEVERIN.

Aceste întâlniri cu profesioniști din domeniul Psihologiei vor fi oganizate periodic pentru studenți care vor avea astfel ocazia de a găsi răspunsuri la orice întrebare cu privire la profesia pe care au ales-o.

PSIHO SALA

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Stai Conectat

captcha  

neuvoojooble

Sus