Noutati

MINORITĂȚILE ÎN CONTEXTUL SECURITĂȚII INTERNAȚIONALE – WORKSHOP INTENSIV

MINORITATIUniversitatea ”Danubius” din Galați - Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Centrul de Studii și Cercetări Danubiene (CSCD), organizează workshopul intensiv cu tema „MINORITĂȚILE ÎN CONTEXTUL SECURITĂȚII INTERNAȚIONALE”, eveniment susținut de către domnul Dr. Gabriel MICU, miercuri, 3 mai, ora 14.00, în Aula Magna.

Keyspeaker: Dr. Gabriel MICU, cadru didactic titular al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, în cadrul căreia a elaborat și susține cursurile de Dreptul Internațional Public, Dreptul UE, Diplomație Publică, Drept Diplomatic și Consular, Politică Externă și Diplomație, Drepturile Omului.

În centrul dezbaterilor vor fi abordate aspecte referitoare la drepturile minorităților, parte integrantă a drepturilor omului; la minorități, parte integrantă a unei națiuni precum și la drepturile minorităților, ca drepturi specifice și nu speciale.

Participanții la acest workshop vor avea ocazia de a dezbate tematica amintită împreună cu invitatul special al evenimentului din perspectivă interdisciplinară, printr-o abordare juridică specifică problematicii minorităților plasate în dinamica noului context mondial.

Vor fi aprofundate chestiuni referitoare la raporturile existente între diverse minorități și populația majoritară, în scopul armonizării și optimizării interacțiunii sociale în toate segmentele comunității locale.

Participarea la workshop este gratuită, fiind așteptați studenți, specialiști aparținând mediului academic, juridic, domneiului administrației publice locale și centrale, domeniului sociologiei și psihologiei precum și asistenți sociali, medici, asistenți medicali, reprezentanții tuturor minorităților din județele Galați și Braila.


Înscrierile la workshop se fac la numaărul: 0721704207.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

Educație. Sexualitate. Cuplu. Spiritualitate – A treia ediție a conferinței naționale patronată de către renumitul psiholog și sexolog Conf. univ. dr. MD. Bebe MIHĂESCU

Afis Conferinta web1La sfârșitul săptămânii viitoare, în zilele de 5, 6, 7 mai, la Universitatea ”Danubius” din Galați, are loc cea de a treia ediție a Conferințeinaționale cu tema Educație. Sexualitate. Cuplu. Spiritualitate (vezi ediția a 2-a), un eveniment care a pregătit arena dezbaterilor pentru unele dintre cele mai interesante aspecte ale vieții cotidiene, provocări zilnice pentru care nu putem găsi, de cele mai multe ori, singuri, răspunsurile și soluțiail potrivite.

Cu această ocazie, specialiști de renume din domeniul psihologiei și psihoterapiei vor dezbate teme extraordinare, precum:

 

- Polaritate și Transfigurare în relatiile... pe ducă (Comunicare si workshop) - Conf. univ. dr. Bebe (Vasile) MIHAESCU;
- Sugestie si autosugestie cand ne credem imbecili (Comunicare si workshop) - Conf. univ. dr. Bebe (Vasile) MIHAESCU;
- Metafora in cuplu – (Comunicare), Conf. univ. dr. Odette DIMITRIU
- Terapia schemelor cognitive si emotionale integrate cu elemente de mindfulness;
- Interventii terapeutice integrate: tulburari de comportament alimentar (Workshop) - Prof. univ. dr. Cristian VASILE;

- Relatia senzitivism - homosexualitate. Proiectie si identificare proiectiva (Workshop) - Conf. univ. dr. Simona TRIFU;

- Sexualitatea din prisma celor 5 elemente (Comunicare) - dr. Vali ILIES;

- Qi-gong-ul celor 5 elemente ca modalitate de armonizare si evolutie (Workshop) - dr. Vali ILIES;

- Performantele sportive ale copiilor si parintii - (Comunicare), formator APEH Mona IVAN;

- Ritmurile sexualitatii Yin Yang - (Workshop) formator APEH Mona IVAN;

- Raspunsuri comunicationale ale infidelitatii - (Comunicare), Diana FILIMON - psiholog clinician si psihoterapeut;

   Workshop: Tehnici de distantare si patologice jucate intr-o relatie de cuplu;

    Workshop: Fanteziile sexuale si rolul lor intr-o relatie de cuplu;

- De la frustrari si compromisuri catre fericire si armonie in cuplu - (Workshop), Doinița DOBREA - psiholog clinician si psihoterapeut;

Energia inceputului – elixirul dragostei eterne - (Comunicare), Doinița DOBREA - psiholog clinician si psihoterapeut;

- Ce se intampla cu feminitatea? - (Comunicare) – Cristina ZAMFIR, Psihoterapeut;

   - Feminitatea si spiritualizarea ei - (workshop) - Cristina ZAMFIR, Psihoterapeut;

- Comunicarea in cuplu - (workshop) Elena BORZA – psiholog;

- Eu si Casa ce ma reprezinta. Reconstructie interioara- Eu si Casa mea - (workshop) Georgeta NEMCIU, psihoterapeut;

- Terapia prin muzica si influentele ei in starile emotionale, (workshop), Maria MACOVEI, psihoterapeut;

- Importanta energiei din mediul inconjurator, in tulburarile depresive, (Comunicare), Georgeta DEACONU – Psiholog;

  - Cum amelioram starile depresive cu ajutorul modelarii energiilor inconjuratoare? (workshop), Georgeta DEACONU – Psiholog;

- Comunicare: Semnificatia tatuajului in psihoterapie, (Comunicare), Ana-Luiza CHIRULESCU – psihoterapeut;

- Beneficiile exercitiului Kegel în psihoterapie, (Comunicare), Carmen Amalia CHETRONE, Psiholog clinician și psihoterapeut;

-     Tehnici terapeutice prin jocul de sah, (Comunicare), Iulian ZANFIR, Psihoterapeut;

- Sahul uman - 32 de piese de sah, (workshop), Iulian ZANFIR, Psihoterapeut;

- Iubirea vindecatoare, (Comunicare), Oana Gabriela BUNESCU LAZAR, psiholog clinician si psihoterapeut;

- Explorarea universului sexual - metode terapeutice, (Comunicare), Simona GIUSCA, psihoterapeut;

- Cuplul sub presiunea lumii virtuale, (Comunicare), Vasilica DRĂGAN, psihoterapeut

- Adolescenti, adictii, psihoterapie, (Comunicare), Manuela PAPADOPOL, psiholog clinician si psihoterapeut;

- Psihoterapia si ranile emotionale formate in copilarie, (workshop), Sanda DOCAN, psihoterapeut;

- Tehnici narative si centrate pe solutii, (Workshop), Psiholog dr. Neaga SUSANU;

- Trasaturile de personalitate specifice adolescentilor rromi, (Comunicare), Psiholog dr. Neaga SUSANU;

- Comunicare si conflict in cuplu, (Comunicare), Andreea Cristina IVAN, studenta.

În cadrul acestui eveniment va fi organizat și un vernisaj de pictură cu tema: Citadina urbana si aglomerata. Tablouri cu   nuduri

Conferința este creditată de către Colegiul Psihologilor din România pentru specializările: psihologie clinică, psihoterapie si psihologie educationala, astfel:

Participare – 7 credite; susţinere lucrare – 10 credite; Participare workshop plătit – 10 credite; Susţinere workshop – 12 credite

Această conferință, fiind concepută de către organizatori asemenea unei sărbători a spiritului, va fi întregită de prezența maestrului muzicii angelice, Gheorghe IOVU.

Organizatorii acestei ediții a conferinței sunt: Asociația de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie, Facultatea de Comunicare și Relații internaționale – specializarea Psihologie din cadrul Universității ”Danubius ”, Colegiul Psihologilor din România și European Federation of Psychologists Asociations.

Dacă doriți să participați:

1. Achitați taxa de participare!

Taxa pentru participare este de 400 de Ron (pentru membrii APEH, taxa este de 150 ron), taxă ce acoperă participarea cu sau fara lucrare, coffee break, acces gratuit la două workshop-uri – un workshop gratuit la alegere în prima zi a Conferinţei şi unul gratuit în ultima zi a Conferinţei; abstract, credite, publicare volum/revistă indexată BDI, cina festivă.

Comitetul științific: Conf. univ. dr. Vasile MIHĂESCU, Conf. univ. Dr. Andy PUȘCĂ, Prof. univ. dr. Irina HOLDEVICI, Conf. univ. dr. Odette DIMITRIU, Prof. univ. dr. Aurora FRUNZĂ, Conf. univ. dr. Elena ANGHEL, Prof. univ. dr. Cristian VASILE, Lect. univ. dr. Alina IONESCU DUMITRACHE, Lector univ. dr. Daniela TĂNASE POPA, Lector univ dr. Iulian NEGULESCU, Lector univ. dr. Lăcrămioara MOCANU.

Pentru participarea la alte workshop-uri, în afara celor gratuite, se percepe o taxă de 80 ron/workshop (pentru membrii APEH, taxa este de 40 ron/workshop).

Volumul cu lucrările prezentate vor fi plătite separat.

Taxa de participare se depune în contul APEH la Banca Transilvania RO49BTRL04101205W32873xx, ulterior chitanţa scanată se trimite la email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

MEMBRII COMUNITATII ACADEMICE ”DANUBIUS” POT PARTICIPA GRATUIT!

2. Completați formularul online de participare! www.apeh.ro/index.php/evenimente/inscriere

Pentru detalii, contactați:  Diana Filimon; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0748 413 728, Doinita Dobrea - tel. 0727 756 335, Simona Giusca - tel.0746 624 807.

Membrii Comitetului organizator: Conf. univ. dr. Vasile (Bebe) MIHĂESCU, Diana FILIMON, Andreea Roxana LINU, Doina DOBREA, Simona GIUSCA, Sebastian HOROMNEA, Gabriel ROMAN, Oana DRĂGĂNESCU, Ana Alina IONESCU DUMITRACHE.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

«IUBIRE PENTRU BUNICI. NU SUNTETI SINGURI», PROIECT INEDIT PENTRU BATRÂNII DIN GALAȚI

CSR DANUBIUS PT COMUNITATEA GALATEANAPaștele este prilejul de a ierta și de a fi iertați, de a învăța din înțelepciunea bătrânilor noștri pe care, din păcate, suntem prea ocupați să îi vizităm, prea grăbiți să îi ascultăm. Oamenii cu ”argint în păr și aur în inimă” merită mult mai mult iar studenții Facultății de Comunicare și Relații Internaționale din cadrul Universității ” Danubius”, coordonați de către doamna Lect. univ. dr. Alina Petra MARINESCU, se vor dedica în Săptămâna Mare bunicilor rămași singuri sau pe care boala i-a imobilizat ori îi împiedică să se deplaseze asemenea nouă.

Iubire pentru bunici. Nu sunteți singuri” este denumirea și sloganul acestui minunat proiect, activitățile propuse pentru cei 25 de bătrâni din Galați fiind personalizate în funcție de nevoile individuale ale bunicilor care au fost vizitați înainte de către echipa acestei campanii pentru a cunoaște exact ceea ce își doresc bătrânii, ce le lipsește.

Noi ne propusesem să le facem cumpărăturile pentru masa de Paști, să stăm la coadă la farmacie în locul lor și așa mai departe. Din păcate însă, s-a dovedit că majoritatea bătrânilor nu au posibilități financiare și au nevoie, în primul rând, de alimente, așa că, beneficiind de sprijinul partenerului nostru Galtour-Dunărea, le vom oferi mâncare gătită și produse tradiționale de Paști. De asemenea, studenții le vor ține companie bunicilor și îi vor ajuta cu mici treburi gospodărești. Aceste acțiuni reprezintă un proiect pilot pe care îl vom transforma, ulterior, într-o campanie pe termen lung. În această fază avem în vedere 25 de bătrâni din zonele Mazepa și Micro 40.”

Bătrânii nostri au nevoie de un asemenea tratament cu iubire mereu, indiferent de culoarea zilei din Calendar, ”Iubire pentru bunici. Nu sunteti singuri” fiind un proiect care își va justifica deplin sustenabilitatea prin aceste acțiuni de suflet pe care le vom face pentru bătrâni mereu, indiferent de religie, de oraș, de sărbătoare etc.

Deocamdată, ne vom concentra pe bătrânii din Galați. Nu ne referim la cei din azile deoarece, în perioada Sărbătorilor, se îndreaptă multă atenție înspre persoanele instituționalizate. Din păcate, nu și înainte și după Sărbători... ” , a declarat doamna Lect. univ. dr. Alina Petra Marinescu, coordonatorul acestui demers umanitar.

Felicităm echipa acestui proiect și așteptăm cu neăbdare cele 25 de povești ale bunicilor norocoși.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

EDUCATIE NON-FORMALĂ PRIN FILM DOCUMENTAR! JOI, 13 APRILIE, ORA 13.00!

pasaport de germania 6

One World Romania la Școală, proiectul educațional al Asociației One World Romania, în parteneriat cu Romanian American Foundation și sprijinit de CEZ Group, care inițiază evenimente pentru profesorii și elevii de liceu, propunând o nouă abordare educațională, cu ajutorul filmului documentar. Pe termen lung, programul își propune să creeze o comunitate implicată și o societate civilă puternică și să contribuie la promovarea culturii cinematografice în rândul publicului tânăr.

Filmele documentare din program atrag atenția asupra unor probleme actuale din realitatea locală și globală, iar dezbaterile și activitățile care le însoțesc stimulează gândirea și exprimarea liberă cu privire la aceste subiecte.

One World Romania la Școală pentru elevi are ca scop încurajarea și susținerea Cluburilor de film organizate de liceeni ca activitate extra-curriculară și implicarea lor în proiectele asociației, ca voluntari și în Juriul Liceenilor la festivalul One World Romania.

Joi, 13 aprilie, la ora 13.00, suntem asteptați la o asemenea demonstratie a puterii de a educa, în mod non-formal, a filmului documentar. După film, studenții și elevii pot interactiona cu domnul Răzvan Georgescu, invitat special al acestui eveniment.

Clubul de film One World Romania ne așteaptă, la data si ora mentionate, în Aula Magna a Universității ”Danubius”, cu filmul documentar Pașaport de Germania.

Intrarea este libera!

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

REZERVĂ-ȚI LOCUL LA CAREER TALKS!

CAREER TALKSO nouă oportunitate pentru studenții Universității ”Danubius” de a se întâlni cu potențiali viitori angajatori. Miercuri, 12 aprilie, la ora 14.00, în cadrul evenimentului CAREER TALKS, Orange Romania îi așteaptă în Amfiteatrul 1 al Universității pentru a discuta liber, împreună cu doamna Liudmila Climoc, CEO în cadrul Orange România, despre o eventuală carieră în cadrul acestei companii.

CAREER TALKS by cv30 este ocazia perfectă pentru studenți de a primi veritabile sfaturi de la specialiștii în carieră cu privire la forma și conținutul documentelor pentru angajare - CV și scrisoare de intenție, cât și cu privire la secretele unei atitudini convingătoare la interviul de angajare.

Nu va lipsi de la acest eveniment puterea exemplului redată în poveștile de succes ale reprezentanților companiei Orange.

Accesul este gratuit, dar locurile sunt limitate!

Inscrie-te la eveniment pentru a afla secretele unei cariere de succes alaturi de reprezentantii Orange & cv30! 

Link inscriere: https://www.cv30.co/evenimente/career-talks-orange-universitatea-danubius-galati/


Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

CURS ACREDITAT ANC - COMPETENTE ANTREPRENORIALE

afis agress 4UNIVERSITATEA DANUBIUS GALAȚI

prin Danubius International Business School,

organizează

programul de formare – SPECIALIZARE

COMPETENȚE ANTREPRENORIALE

Programul de specializare se va desfășura în perioada 26 aprilie - 10 mai a.c., cu începere de la orele 14.00, la sediul Universității Danubius (b-dul Galați nr. 3, sala B2, parter). Invitații acestui program sunt antreprenori de succes care vor împărtăși participanților experiența în inițierea și dezvoltarea propriei afaceri.

Printre invitați amintim:

dl. Ștefan Popa – fondator Agress Business SRL

dl. Aurelian Constantin – fondator Lexexpert Audit SRL

dl. Marian Filimon – Prim-Vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR),

dl. Corneliu-Andy Pușcă - Rector al Universității Danubius Galați

d-na Alina Beatrice Răileanu - Director Danubius International Business School

dl. Cătălin Mustață – consultant proiecte Danubius International Business School

dl. Cătălin Poalelungi – consultant marketing

d-na Florentina Pușcă – avocat, Casa de avocatură - Pușcă și Asociații

 

 

Programul de formare va avea ca lector pe

d-na Conf. Univ. Dr. Carmen Sîrbu

Doctor în contabilitate

Formator certificat ANC, specialist și practician

cu experiență relevantă în domeniul antreprenorial

Cui se adresează?

Cursul se adresează tuturor persoanelor care doresc să pornească o afacere dar și persoanelor care își desfășoară activitatea în cadrul unei organizații și sunt interesate să își îmbogățească cunoștințele cu privire la administrarea unei companii.

Cursul se adreseaza tuturor celor care vor sa aplice pentru Programul "Start-up Nation Romania (stimularea infiintarii intreprinderilor mici si mijlocii), asigurandu-le, astfel, obtinerea a 10 puncte suplimentare in procesul de evaluare a planului de afaceri.


De ce să particip la acest program?

La finalul programului de formare, participanții vor fi capabili:

  • să identifice oportunitățile existente pe piață și sursele de finanțare pentru dezvoltarea propriei afaceri;
  • să identifice prioritățile organizației, să planifice și să organizeze propria activitate, cât și a celor din subordine;
  • să întocmească un plan de afaceri;
  • să aibă capacitatea de a pune ideile în practică, urmărind rezultatele propuse inițial;
  • să-și însușească competențele antreprenoriale, atitudinile de lider și să conștientizeze valorile etice care susțin comportamentele de conducere.

De asemenea, se doreste conceperea unei platforme de business care sa faciliteze relationarea dintre viitorii antreprenori, antreprenori si mediul academic. Platforma va contine toate resursele necesare initierii unei afaceri sau dezvoltarii unei afaceri existente.

 

Durata de pregatire: 60 de ore

CERTIFICAT DE SPECIALIZARE A.N.C. pentru ocupatia - Competente antreprenoriale
Competente dobandite in domeniul antreprenorial

CERTIFICAT DE PARTICIPARE eliberat de UNIVERSITATEA "DANUBIUS"

 

Tarif de participare: 850 lei/ participant (inclusiv TVA) pentru 10 zile

Tariful cuprinde participarea la programul de formare, certificare ANC, materiale informative, pauză de cafea.

 

Pentru studenții sau absolvenții Universității Danubius Galați, tariful de participare va fi de 700 lei/participant (inclusiv TVA) pentru 10 zile.

 

Rezervarea locului se face în baza FORMULARULUI DE INSCRIERE,

transmis până cel mai târziu vineri, 21 aprilie 2017

la Secretariatul Universității Danubius,

fax 0372361292, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

(nr. telefon 0372361250, 0372361251)

Persoană de contact pentru detalii suplimentare:

Laura KOVÁCS, tel. 0372361173, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Purtator de cuvant - Universitatea "Danubius",

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

Citeşte mai departe ...

Conf. univ. dr. MD Bebe MIHĂESCU, amfitrion al ediției extraordinare a Conferinței naționale cu tema Educație. Sexualitate. Cuplu. Spiritualitate

CONFERINTA BEBEUniversitatea ”Danubius”, locul potrivit cu oameni care au orizonturi cosmice și nu locale, astfel cum a fost descrisă de către renumitul sexolog și psiholog domnul Conf. univ. dr. MD. Bebe MIHĂESCU cu ocazia unei conferințe de presă organizată la cea de-a doua ediție a Conferinței naționale cu tema Educație. Sexualitate. Cuplu. Spiritualitate, găzduiește, și anul acesta, ediția a treia a evenimentului menționat. Evenimentul, organizat de către Asociația de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie, Facultatea de Comunicare și Relații internaționale – specializarea Psihologie din cadrul Universității ”Danubius ”, Colegiul Psihologilor din România și European Federation of Psychologists Asociations va avea loc în zilele de 5, 6 și 7 mai.

Conferința din acest an, al cărei amfitrion va fi, din nou, domnul Conf. univ. dr. MD Bebe MIHĂESCU, Președinte al Asociației de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie (APEH), propune noi teme provocatoare pentru oameni deschiși și flexibili care îndrăznesc să înfrunte și să descopere provocările unor subiecte tabu.  Este continuarea unui eveniment a cărui reușită din anii anteriori se pare că impune tradiționalizarea sa.

Amintim cititorilor faptul că ediția de anul trecut, desfășurată la Universitatea ”Danubius”, s-a bucurat de un succes extraordinar dovedit prin participarea a sute de psihologi, psihoterapeuți, studenți și cadre didactice universitare.

Conferința este creditată de către Colegiul Psihologilor din România pentru specializările: psihologie clinică, psihoterapie si psihologie educationala, astfel: Participare – 7 credite; susţinere lucrare – 10 credite; Participare workshop plătit – 10 credite; Susţinere workshop – 12 credite

Această conferință, fiind concepută de către organizatori asemenea unei sărbători a spiritului, va fi întregită de prezența maestrului muzicii angelice, Gheorghe IOVU.

Dacă doriți să participați:

1. Achitați taxa de participare!

Taxa pentru participare este de 250 ron (pentru membrii APEH, taxa este de 150 ron), taxă ce acoperă participarea cu sau fara lucrare, coffee break, acces gratuit la două workshop-uri – un workshop gratuit la alegere în prima zi a Conferinţei şi unul gratuit în ultima zi a Conferinţei; abstract, credite, publicare volum/revistă indexată BDI, cina festivă.

Termenul limită pentru achitarea taxei de participare la Conferinţă este 24 aprilie2017. Dupa această dată, taxa este 400 ron, iar înmânarea diplomelor şi obţinerea creditelor vor fi întârziate.

Pentru participarea la alte workshop-uri, în afara celor gratuite, se percepe o taxă de 80 ron/workshop (pentru membrii APEH, taxa este de 40 ron/workshop).

Volumul cu lucrările prezentate vor fi plătite separat.

Taxa de participare se depune în contul APEH la Banca Transilvania RO49BTRL04101205W32873xx, ulterior chitanţa scanată se trimite la email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Membrii comunitatii academice ”Danubius” pot participa GRATUIT!

2. Completați formularul online de participare! www.apeh.ro/index.php/evenimente/inscriere

Pentru detalii, contactați:  Diana Filimon; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0748 413 728, Doinita Dobrea - tel. 0727 756 335, Simona Giusca - tel.0746 624 807.

 

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Stai Conectat

captcha  

neuvoojooble

Sus