Noutăţi

SUSȚINERE PENTRU STUDENȚII ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE

Universitatea ”Danubius” și Liga Studenților Români din Străinătate au încheiat un acord strategic de colaborare

 

international students

Străinătatea este destinația multor studenți și absolvenți ai facultăților din România. În scopul de a promova și de a motiva ”întoarcerea acasă” a celor care aleg să stdudieze în străinătate, Universitatea ”Danubius” și Liga Studenților Români din Străinătate reprezentată de către Cristina BLEORŢU, Consilier de Comunicare şi Informare, Filiala Spania, au încheiat un acord strategic de colaborare care vizează, în principal, susținerea studenților români care studiază în străinătate în vederea efectuării stagiilor de practică și de pregătire la Universitatea ”Danubius” din Galați.

Domnul Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, Rector al Universității ”Danubius”, domnul Conf. univ. dr. Florian NUȚĂ – Prorector cu cercetarea științifică și domnul Lect. univ. dr. Cristinel MUNTEANU - coordonator al Grupului de Cercetare „Tradiţii şi Inovaţii în Comunicare” din cadrul Centrului de Studii şi Cercetări Danubiene au reprezentat Universitatea ”Danubius” la semnarea acestui parteneriat.

„Calitatea unei universități este dată de calitatea studenților săi şi a serviciilor prestate. «Danubius» este un spaţiu de dezvoltare personală şi organizaţională pentru cei care o frecventează. Este un centru de excelenţă propice pentru inițiativele culturale şi profesionale ale studenților, un mediu competitiv pentru inițiativele studenților şi ale asociațiilor acestora. Bun venit, LSRS, în mediul academic primitor şi stimulativ al Universităţii «Danubius»!” - Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, Rector al Universității ”Danubius”.

Demersul nostru se înscrie nu doar în strategia naţională privind încurajarea întoarcerii în ţară a tinerilor de valoare cu studii în străinătate, ci şi în obiectivele strategice afirmate de universitatea noastră cu privire la internaţionalizare şi deschidere. Ne exprimăm întreaga susţinere pentru proiectele Ligii şi suntem convinşi de rezultatele pozitive care vor veni din colaborarea noastră” – Conf. univ. dr. Florian NUȚĂ, Prorector cu cercetarea științifică.

„Sunt încântat de perspectivele unui asemenea parteneriat, cu atât mai mult cu cât acesta prevede printre obiectivele sale şi organizarea în comun a unor evenimente ştiinţifice şi/sau culturale, menite să contribuie la creşterea vizibilităţii naţionale şi internaţionale a celor două entităţi”. Lect. univ. dr. Cristinel MUNTEANU, coordonator al Grupului de Cercetare „Tradiţii şi Inovaţii în Comunicare” din cadrul Centrului de Studii şi Cercetări Danubiene.

Reprezentanții Ligii Studenților Români din Străinătate prezenți la semnarea acestui acord sunt încrezători în puterea acestor acorduri de a naște inițiative puternice și cu impact real asupra comunității de studenți români din străinătate și a societății românești.

“Acordul cu Universitatea ”Danubius” ne întăreşte speranţa că propunerile SMART Diaspora (Strategia de Atragere în România a Tinerilor din Diaspora) vor deveni realitate şi vor fi parte a unei strategii naţionale care să recunoască importantă studenţilor şi absolvenţilor români de la cele mai prestigioase universităţi ale lumii. Acest parteneriat de colaborare reprezintă un pas esenţial în această direcţie şi suntem convinşi că va fi de bun augur atât pentru comunitatea de studenţi din Diaspora cât şi pentru mediul academic din ţară.”

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus