Noutăţi

15 FEBRUARIE. ZIUA UNUI DESTIN PUS ÎN FAPTĂ!

z prima tort15 Februarie. Aşa va fi mereu, o zi de mare sărbătoare pentru noi, cei care am păşit pragul unui vis, al unui destin pus în faptă: Universitatea „Danubius” .

Este ziua în care nu s-a ridicat o clădire ci s-a născut un om, Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ, un om care a avut visul de a realiza ceva măreţ, de a schimba istoria unui Galaţi muncitoresc transformându-l într-un oraş universitar. Dar pentru aceasta a trebuit să lupte neobosit din clipa în care a deschis ochii în coroana nucului bătrân din familia lui Ştefan PUŞCĂ, în localitatea Panciu, judeţul Vrancea şi până astăzi când, încă neobosit, continuă să investească totul în oamenii pe care a ştiut cum să îi crească, prin puterea exemplului.

Această zi a fost ocazia perfectă pentru domnul Preşedinte Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ pentru a mulţumi, oferind diplome de excelenţă şi plachete aniversare atât colegilor care i-au fost alături încă de la înfiinţarea universităţii cât şi celor care s-au implicat în mod deosebit în rezultatele extraordinare ale acestei instituţii de învăţământ superior. Fondatorul Universităţii „Danubius” a dorit să mulţumească, în egală măsură, şi reprezentanţilor administraţiei publice locale din Galaţi şi din Brăila.

z rectorOptimismul mesajului domnului Preşedinte a fost întărit de energia şi determinarea domnul Rector, Conf. univ. dr. Andy PUŞCĂ, fiul care a fost şi este alături de tatăl său, de „omul căruia îi datorează nu doar un parcurs minunat, ci întreaga sa viață, un om cu care a rezonat ceas de ceas la bucuriile și tristețile sale”.

z primarLa aniversarea acestei instituţii de învăţământ superior – un real câştig pentru viaţa universitară a Galaţiului la care a găsit o altfel de atitudine a oamenilor faţă de felul în care ar trebui abordată educaţia din România, a participat şi domnul Primar al municipiului Galaţi, Ionuţ PUCHEANU. Domnia sa a remarcat calitatea absolvenţilor Universităţii „Danubius”, profesionişti care ocupă funcţii importante în administraţia publică.

z foteaCel mai relevant exemplu de absolvent de succes al unuia dintre programele de master ale Universităţii „Danubius” a fost chiar domnul Costel FOTEA, Preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, care a onorat invitaţia de a participa la aniversarea unui sfert de veac a acestei universităţi. Domnul Costel FOTEA a declarat că trăieşte aceleaşi emoţii pe care le-a simţit în urmă cu 16 ani când a păşit pentru prima dată pe scările acestei universităţi pe care o consideră un important ambasador al oraşului Galaţi.

z stavireDoamna Av. Lăcrămioara STAVIRE, absolvent al primei promoţii a Facultăţii de Drept şi Preşedinte al ALUMNI Danubus, a fost prezentă, ca în fiecare an, la această sărbătoare.

z simionescuAu onorat invitaţia la acest eveniment: domnul Aurel SIMIONESCU, fostul primar al municipiului Brăila şi domnul Cezar NĂSTASE, Director executiv al AJOFM Galaţi.

z parapiruUnul dintre invitaţii de suflet ai domnului Preşedinte Prof. univ. dr Benone PUŞCĂ a fost renumitul scriitor gălăţean, Prof. Teodor PARAPIRU, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Privesc oamenii ca pe nişte texte pe care le interpretez ca atare. În cei 45 de ani de când îl cunosc (pe dl. Benone PUŞCĂ) s-a constituit într-un text plin de conţinut de idei care a dat măsura acestei activităţi laborioase ai cărei martori sunteţi. Merită respectul dumneavoastră!

A fost o sărbătoare pentru un vizionar al revigorării culturii Gălăţene care, cu „simţul omului”, a ştiut să se înconjoare de colegi buni şi valoroşi care să se alăture împlinirii visului său, să întreţină focul viu pentru cel mai valoros bun al omului, cultura. Sunt oameni cărora nu conteneşte să le mulţumească şi să le arate respect pentru ceea ce au făcut, ce fac dar mai ales ce vor face pentru Universitatea „Danubius”.

z negrut

Premiile oferite în cadrul acestui eveniment au fost:

Diploma de Excelenta pentru activitatea didactica si de cercetare – Prof. univ. dr. Vasilica Negrut

z latesDiploma de EXCELENTA pentru intreaga activitate didactica si de cercetare – Conf. univ. dr. Gheorghe Lates

z angeloDiploma de EXCELENTA în activitatea de cercetare stiintifica – Conf. univ. dr. Catalin Angelo Ioan

z frosinDiploma de PROFESOR EMERIT pentru promovarea literaturii romane in lume – Prof. univ. dr. Constantin Frosin

Diploma de PROFESOR EMERIT pentru intreaga activitate stiintifica si literara – Prof. univ. dr. Benone Pusca (Diploma si placheta au fost oferite de catre dl. Prorector pentru activitatea de cercetare stiintifica, Conf. univ. dr. Florian Nuta)

z paunescuDiploma de EXCELENTA pentru Opera Magna in literatura – Conf. univ. dr. Coriolan Paunescu

Diploma de EXCELENTA pentru dezvoltarea relatiilor international ale UDG – Conf. univ. dr. Andy Pusca(Diploma si placheta au fost oferite de către Prorectorul pentru activitatea de cercetare, Conf. univ. dr. Florian NUTA).

z florianDiploma de EXCELENTA pentru activitatea de cercetare – Conf. univ. dr. Florian Nuta

z iulianaDiploma de EXCELENTA pentru promovarea cercetarii stiintifice a Universitatii Danubius in mediul international – Ana Iuliana Mihai,

z danaDiploma de EXCELENTA pentru promovarea activitatii editorial a Universitatii Danubius – Dana Robu, Director Danubius University Press

z alinaDiploma de EXCELENTA pentru activitatea didactica si literara – Alina Chesca

Diploma de EXCELENTA pentru Opera Magna in literatura – Profesor Teodor Parapiru.

z fetite steagAnita Fulga si Gunay Cilenti, două fetiţe minunate şi talentate ale şcolii de muzică PianoArt, însoţite de doamna profesor Laura Doniga, au încântat auditoriul cu momente muzicale interpretate excepţional la pian.

La împlinirea unui sfert de veac, ne-am adus aminte de unde am plecat, suntem conştienţi unde suntem şi ştim unde vom fi, datorită dumneavoastră, domnule Preşedinte- fondator, Prof. univ. dr. Benone PUŞCĂ.

z sala

 

z sala 1

La multi ani, Universitate “Danubius”!

Purtător de cuvânt,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus