Noutăţi

La TINEri este puterea! Workshopuri organizate de Asociația The Social Incubator

POZA LATINERIÎn perioada 29-31 mai 2019, Universitatea ”Danubius” din Galati a găzduit seria de workshopuri dedicate tinerilor din programul “La TINEri este puterea”.

Acest program local, „La TINEri este Puterea”, se desfășoară în România ca parte a inițiativei #YOUthEmpowered, lansată de Grupul Coca-Cola HBC și urmărește să crească șansele tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, din categoria NEET (Not Employed, in Education or Training), de a deveni activi pe piața muncii.

Potrivit EUROSTAT, în 2017, procentul de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani din categoria NEET din România era de 21,5%, comparativ cu totalul la nivel european de 17,2%. Asemenea programe sunt extrem de utile comunităţii, iar Universitatea ”Danubius” din Galaţi, se implică activ în comunitate şi sprijină din toate punctele de vedere iniţiativele de acest gen.

Din agenda evenimentului, menţionăm sesiunile tematice dedicate abilităţilor de viaţă („Eu şi comunicarea”, „Managementul de proiect”), abilităţilor profesionale („Hai să negociem”, „Învaţă de vinzi”, „Cum să fii propriul tău şef”) precum şi managementului personal („Mă inţeleg şi mă dezvolt”, „Managementul timpului”).

„Ne bucurăm mult că am avut ocazia să desfășurăm cele trei zile de ateliere din cadrul programului intensiv de formare „La TINEri este Puterea”, la Universitatea ”Danubius” din Galați. Tinerii participanți au avut ocazia de a-și dezvolta abilitățile de viață și de antreprenoriat precum și de a lua contact pentru prima dată cu mediul academic. Astfel, credem că această colaborare a contribuit la creșterea încrederii și motivației tinerilor de a-și continua studiile, oferindu-le noi perspective de viitor.”, a declarat domnul Ștefan COMAN, Project Manager „La TINEri este Puterea”, Asociația The Social Incubator.

„Universitatea ”Danubius” a fost mereu un actor important în comunitatea gălăţeană şi va continua să se implice pentru binele general. Le suntem recunoscători partenerilor noştri de la The Social Incubator pentru energia cu care desfăşoară astfel de programe atât de utile tinerilor. Îi mulţumim domnului Rector Andy PUŞCĂ, pentru sprijinul acordat şi pentru aplecarea permanentă spre nevoile comunităţii”, a declarat domnul Prorector Florian NUŢĂ, cel care a facilitat parteneriatul şi a sprijinit desfăşurarea evenimentului.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

RECTORUL UNIVERSITĂȚII ”DANUBIUS”, AMBASADOR AL EDUCAȚIEI SUPERIOARE ROMÂNEȘTI ÎN CHINA

 

1

În perioada 23- 25 mai 2019, Rectorul Universității ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, și-a îndeplinit onoranta misiune de ambasador al educației superioare în România, fiind prezent la un eveniment extraordinar dedicat învățământului superior international: Conferința mixtă internațională AUAP- IAUP (Asociația Universităților din Asia și din Pacific) 2019, eveniment desfășurat la Universitatea SIAS din China, universitate care a sărbătorit, cu acest prilej, 20 de ani de existență.

Acest eveniment reunește, anual, sute de lideri din domeniul educației superioare din lume, care împărtășesc cele mai bune practici înregistrate în diferite arii specifice. Ediția din anul 2019 a adus în centrul dezbaterilor inteligența artificială. Așasar, au fost dezbătute oportunitățile și provocările erei inteligenței artificiale, liderii educației superioare internaționale explorând modalitățile existente de colaborare în această direcție, în special cu privire la beneficiile pe care le poate aduce educația superioară mediului științific, mediului de afaceri, pieței muncii, prin abordarea inteligenței artificiale și implicit a noilor tehnologii și adaptarea curriculei academice în acest sens.

Evenimentul a fost deschis de către actualul Președinte al AUAP, Prof. dr. Shawn S. CHEN, un prieten vechi alUniversității ”Danubius”, Fondator al Universității internaționale Sias din China. Domnia sa a primit, pe data de 28 mai 2015, Titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea ”Danubius” cu ocazia Conferinței internaționale Integrarea Europeană: Realități și Perspective.

Membru al consiliului director al AUAP, Rectorul Universității ”Danubius”, reiterând nevoia adaptării permanente a universităţilor la piaţa globală,  a prezentat o serie de aspecte de actualitate cu privire la stadiul internaționalizării învățământului din România și la modul de asigurare a calității în învățământul European.
Peste 300 de delegați ai universităților din lume participante la acest eveniment au avut șansa de a explora exponatele oferite de VEX, lider mondial în domeniul STEM Education, cea mai mare companie în domeniul roboticii care promovează competiții robotice în lume.

Reamintim faptul că Asociaţia Universităţilor din Asia şi din Pacific (AUAP) este o organizație non-guvernamentală, înființată în urmă cu 24 de ani cu scopul de a deveni o platformă valoroasă de interacțiune și colaborare între membrii săi în vederea dezbaterii și găsirii de soluții  problemelor cu care se confruntă educația superioară într-o lume globalizată.

Domnia sa a subliniat nevoia adaptării permanente a universităţilor la piaţa globală, rolul de liant pe care trebuie să îl îndeplinească o universitate antreprenorială între diferitele companii precum şi necesitatea programelor de studii de antreprenoriat.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

EIRP 2019: O NOUĂ EXPERIENȚĂ DE EXCELENȚĂ PENTRU CERCETAREA ȘTIINȚIFICĂ INTERNAȚIONALĂ

POZA GRUP

Eveniment științific extraordinar, Conferința internațională: Integrarea Europeană : Realități și Perspective (EIRP), s-a bucurat, și la cea de-a a paisprezecea ediție, de participarea și prezența unor personalități științifice de renume mondial, din centre universitare prestigioase din S.U.A., Rusia, China, Thailanda, Albania, Israel, Republica Moldova etc., precum:

PERSONALITATI

Steve O. MICHAEL, Președinte al Asociaţiei Internaţionale pentru Dezvoltarea Globală a Universităţilor şi Colegiilor (AGAUC) - USA;

ANDY STEVEOK

Gheorghe ZAMAN, membru corespondent al Academiei Române, Presedinte AGER si Director of the Institutului de Economie Națională ;

ACADEMICIAN ZAMAN

Florin ȘARI –  Federația Română de Fotbal;

 

 Michael MIZRAHI, Azrieli College of Engineering, Israel;

ISRAEL PLACHETA

Joseph S. GORDON - National Intelligence University, USA ; 

GORDON PLACHETA copy

RECTOR SALA FATA copy

Rectorul Universității ”Danubius”, Conf. Univ. Dr. Andy PUȘCĂ, a avut plăcuta misiune de a deschide oficial Conferința EIRP: ”Doamnelor şi domnilor, suntem mândri şi bucuroşi că organizăm şi desfăşurăm această conferinţă internaţională cu tematică europeană, EIRP 2019, chiar în perioada în care România deţine şi exercită Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Este o perioadă dificilă, în care Europa se confruntă cu diverse frământări interne, politice şi sociale.

RECTOR 1În unele medii, există, din păcate, o stare de confuzie şi de instabilitate. Însă oamenii au nevoie de certitudine şi de siguranţă. Au nevoie de echilibru. Universitatea „Danubius” din Galaţi a înţeles şi înţelege foarte bine acest lucru. Ea îşi cunoaşte misiunea. La fel ca şi România în ansamblul său, ea va continua să fie europeană nu doar geografic, nu doar formal, ci în mod sincer, din convingere, prin împărtăşirea şi cultivarea valorilor europene fundamentale.” DISCURS

OTROCOL PREFECT

 

Conferința a debutat cu alocuțiunile reprezentanților administrației publice locale și centrale, ai mediului de afaceri:   Dorin OTROCOL, Prefect;

Ionuț PUCHEANU, Primar al municipiului Galați;

PRIMAR GALATI

Costel FOTEA, Președintele Consiliului Județean Galați reprezentat de către doamna Doina CUCU – County Manager Galați ,

DOINA CUCU COUNTY MANAGER

 

Marian FILIMON – Președinte al Patronatului Intreprinderilor Mici și Mijlocii Galați,

FILIMON

Florin JIANU, președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România;

Victor Paul DOBRE – Deputat etc.

VICTOR PAUL DOBRE

 

STEVE SCENA

Rezultate ale cercetărilor științifice valoroase ale invitaților speciali au fost prezentate în cadrul Secțiunii plenare a EIRP 2019, astfel:

Cerere de profesioniști în domeniul sănătății în California. Răspunsul CDU, Steve O. MICHAEL, Președinte al Asociaţiei Internaţionale pentru Dezvoltarea Globală a Universităţilor şi Colegiilor (AGAUC) - USA

Impactul pre și post aderării la Uniunea Europeană asupra economiei românești - Gheorghe ZAMAN, membru corespondent al Academiei Române, Presedinte AGER si Director al Institutului de Economie Națională

Cultura organizațională orientate către performanță în sport. Studiu de caz al Federației Române de Fotbal, Florin ȘARI – Federația Română de Fotbal

Sfârșitul istoriei și Unitatea Europeană, Joseph S. GORDON - National Intelligence University, USA

Ecosistemul Startup din Israel și povestea acceleratorului AtoBe Startup, Michael MIZRAHI, Azrieli College of Engineering, Israel

Libertate și libertinism în cultură. De la José Ortega y Gasset până la Eugenio Coseriu, Cristinel MUNTEANU – Universitatea ”Danubius ” din Galați

SALA RESTRANS 2

Secțiunile Conferinței EIRP 2019- Științe Juridice și Administrative în Noul Mileniu; Performanță și Riscuri în Economia Europeană; Științe ale Comunicării: Globalizarea Diversității Culturale și Tineretul de astăzi: Generația Dezvoltării Globale, au oferit oportunitatea prezentării și dezbaterii unor subiecte științifice de maximă actualitate.

 

 SALA SUS

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

LANSĂM ULTIMA TENDINȚĂ ÎN TERAPIA EXPRESIVĂ A TINERILOR: TOOLKIT-UL LOVE, LIFE & DANCE


poza festival

Universitatea ”Danubius” din Galați vă invită să vă petreceți Duminica de 19 mai 2019 în Iași pentru a participa la evenimentul Gamma Dance Festival de lansare a toolkit-ului de terapie expresivă LOVE, LIFE & DANCE dezvoltat în cadrul proiectului: “LOVE Life and Dance: Expressive therapy for empowering youth”, ID2017-1-RO01-KA205-036251.

Evenimentul este organizat de Asociația Institutul de Cercetare și Studiul Conștiinței Cuantice – GAMMA INSTITUTE din Iași, în calitate de coordonator al proiectului, alături de Universitatea ”Danubius” din Galați și în colaborare cu partenerii din cadrul proiectului CEIPES – Centro Internazionale per la Promozione dell Educazione e lo Sviluppo din Palermo, Italia și ASPAYM Castilla y Leon din Valladolid, Spania.

Locația evenimentului este Universitatea Mihail Kogălniceanu, Strada Bălușescu 2, Iași, unde vă așteptăm pentru activități de diseminare a metodelor non-formale de terapie prin dans, cu rezultate semnificative în cazul tulburărilor de anxietate, depresie, atacuri de panică, stimă de sine scazută, izolare socială etc. Începând cu ora 09.00 puteți participa la un workshop de dezvoltare personală prin mișcare și dans în care se vor aplica demonstrativ exerciții din conținutul instrumentului de interventie prin dans-terapie și alte tehnici terapeutice expresive.

Evenimentul Gamma Dance Festivalse adreseazătuturorspecialiștilor și lucrătorilor de tineret interesați să integreze în activitățile cu tinerii dans-terapia și exercițiile practice de exprimare sănătoasă a emoțiilor: furnizori de servicii terapeutice, psihologi, psihoterapeuți, școli de artă, dans și cultură, școli și licee, universități, inspectorate școlare, ONG-uri și tuturor furnizorilor de servicii adresate tinerilor etc.

Fii susținător al art-terapiei și ajută-ne să devină o practică curentă standardizată și demonstrată științific în domeniul tineretului! Dacă vei fi alături de noi îți vom oferi gratuit kit-ul complet de lucru dezvoltat în cadrul proiectului.

Programul de duminică 19 mai 2019 poate fi consultat aici https://www.gamma-conference.com/noutati/agenda-conferintei-weekend-ul-exploratorilor-de-sine?utm_campaign=5c113e2b-dda9-4dd2-8e1f-4e7a8bdfcde9&utm_source=so

Pentru înscrieri accesați următorul link https://www.gamma-conference.com/events/weekend-ul-exploratorilor-de-sine

Vă așteptăm!

Persoană de contact:

Daniela Tănase Popa, Manager proiect Universitatea ”Danubius” din Galați

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Telefon: 0745935670

Citeşte mai departe ...

Conferinta European Integration Realities and Perspectives 2019

afis eirp 2019 bun

 

 

14th International Conference on European Integration - Realities and Perspectives

Danubius University May 17, 2019 – May 18, 2019

PLENARY SESSION

Chair: Associate Professor Andy Pusca, PhD

Venue: Danubius University, Aula Magna, B building, 2nd floor

Demand for Health Professionals in California, USA. The CDU Response
Steve O. Michael, President, Association for the Global Advancement of
Universities and Colleges (AGAUC), USA
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Stai Conectat

captcha  

Sus