22.12.2017

Anunt Selectie Staff Academic KA103

Stimati Colegi,

Universitatea „Danubius” organizează o noua selecție a membrilor personalului academic care vor beneficia de burse Erasmus+ de Predare în anul universitar 2017-2018.

Prin intermediul programului Erasmus+, participantii selectați pot preda la unele din universitatile din tarile membre ale Programului Erasmus+.

Beneficiile unei experiențe Erasmus+

Experiența dobândită facilitează dezvoltarea carierei, oferă posibilitatea aprofundării și a învățării unei limbi străine, stimulează dobândirea unor competențe interculturale și acumularea de informații de specialitate, permite contactul cu un nou mediu academic, cu profesorii și cu studentii din universitatea-gazdă cât și descoperirea unui nou spațiu cultural.

Profesorii Erasmus+ sunt “ambasadori” ai universității și țării lor și au posibilitatea de a împărtăși din experiența academică și de a face schimb de bune practici cu omologii lor din străinătate.

Depunerea dosarului de candidatura: Marti, 17 ianuarie 2018, la biroul Erasmus+, sala A3

 Documentele pe care candidații trebuie să le depună la dosar sunt următoarele:

  • CV-ul (în limba engleză).
  • Teaching Program, pentru mobilitățile de predare, document care trebuie să conțină un plan al activităților propuse de către candidat pentru a fi desfășurate pe perioada mobilității.

Modelul de formular Teaching Program poate fi procurat pe email de la echipa Erasmus+ a Universităţii Danubius (sau la Biroul Erasmus+, sala A3, program luni-vineri 08:00 - 16:00).

Numărul estimat de mobilităţi de predare disponibile este de 20.

Numărul total estimat de zile disponibile pentru mobilităţile de predare este de 80.

Suma estimată a fi disponibila pentru aceste mobilităţi este de 16.560 euro.

Universităţile cu care Danubius are contracte inter-instituţionale pentru mobilităţile Erasmus+ de Predare KA103 sunt:

Bulgaria – Universitatea din Ruse “Angel Kanchev”

Macedonia - Goce Delchev University - Stip

Cehia – Mendel University in Brno

Croația – University of Zagreb

Franţa – Universitatea “Jean Monnet” – Saint-Etienne
Italia – 
Universitatea din Camerino

Italia – Universitatea din Macerata

Italia – University of Cassino and Southern Lazio

Italia- University of Messina
Grecia – 
Universitatea din Piraeus

Grecia - National Technical University of Athens N.T.U.A.

Letonia – Riga Stradins University

Letonia - Information Systems Management Institute (ISMA)

Lituania - Alytaus Kolegija University of Applied Sciences

Norvegia - University of Tromsø, The Arctic University of Norway, Campus Alta
Polonia – 
Cardinal Stefan Wyszynski University in Warsaw
Polonia – Philological School of Higher Education in Wroclaw
Polonia – 
Adam Mickiewicz University, Poznan 
Polonia – Opole University
Polonia – 
University of Lodz
Polonia – 
Radom Academy of Economics

Polonia – Janusz Korczak University of Pedagogy in Warsaw

Spania – Universitat Rovira I Virgili

Spania - Universidad Rey Juan Carlos
Slovenia Faculty of Commercial and Business Sciences

Ungaria – University of Szeged

Atentie ! Aceasta lista nu este exclusiva. In cazul in care doriti sa participati la selectie si sa efectuati mobilitatea in cadrul unui alt centru universitar, acest lucru ar putea fi posibil. Vom lua legatura cu universitatea respectiva si vom face toate demersurile pentru a va sprijini.

Criterii generale de eligibilitate pentru mobilităţile de predare Erasmus+:

  1. Pot participa la selecție: cadrele didactice titulare sau asociate în cadrul Universității ”Danubius” care desfășoară activități de predare, de seminar sau de laborator.
  2. Pot participa la selecție toate cadrele didactice din cadrul Universității ”Danubius”, indiferent de gradul/funcția didactică, respectiv: asistenți doctoranzi sau doctori, lectori doctoranzi sau doctori, conferențiari doctori, profesori doctori;
  3. Cadrele didactice trebuie să fie cetăţeni români, cetățeni ai unor țări participante la Programul Erasmus+ sau cetățeni ai altor țări. Candidații trebuie să fie angajați ai Universității ”Danubius”;
  4. Cunoașterea unei limbi străine (limba străină necesară pentru mobilitatea dorită: engleză, franceză, italiană etc.).

Concursul de selecţie constă în două etape:

- etapa 1: interviu oral, în limba engleză, în cadrul căruia candidaţii vor argumenta importanţa planului de activităţi propus pentru nevoile de dezvoltare instituţională ale Universităţii Danubius; această etapă se va susţine în prezenţa Comisiei pentru susţinerea interviului de argumentare a planului de activităţi şi competenţă lingvistică; interviul se va nota cu ADMIS/RESPINS;

- dosarele candidaţilor admişi ca urmare a interviului vor fi înaintate Comisiei de selecţie;

- etapa 2: dosarele candidaţilor admişi ca urmare a interviului, vor fi analizate de către Comisia de selecţie.

Criteriile în funcție de care se va realiza selecția candidaţilor pentru derularea de mobilităţi de predare şi de formare sunt următoarele (maximum 100 de puncte):

  • CV: maximum 20 puncte (se vor urmări pentru acordarea punctajului maxim următoarele elemente: pregătirea de specialitate, distincții/premii, apartenența la organizații profesionale
  • Teaching Program: maximum 70 puncte (se va urmări pentru acordarea punctajului maxim relevanța următoarelor aspecte: obiectivele mobilității, rezultatele așteptate, activitățile propuse a se derula în cadrul mobilității, beneficiile mobilității pentru candidat și universitate).
  • 10 puncte se vor acorda persoanelor care s-au implicat şi au oferit sprijin în derularea activităţilor de formare şi/sau predare ale studenţilor şi staff-ului INCOMING în anul universitar anterior. Coordonatorul instituţional Erasmus va înainta Rectorului universităţii la începutul fiecărui an universitar, înaintea demarării procedurilor de selecţie, o scrisoare de recomandare în care va nominaliza persoanele care s-au implicat şi au oferit sprijin în derularea activităţilor de formare şi/sau predare ale studenţilor şi staff-ului INCOMING în anul universitar anterior. La momentul selecţiei, Rectorul universităţii va pune la dispoziţia Comisiei de selecţie această scrisoare de recomandare.    

Modalitatea de contestaţie:

Se pot contesta rezultatele etapei a doua a concursului de selecţie, şi anume punctajul acordat de către Comisia de selecţie.

Candidaţii respinşi pot contesta acest lucru, în scris, aducând argumente, în maximum 3 zile lucrătoare de la afișarea rezultatelor. Contestaţia motivată și semnată se va depune la Compartimentul Erasmus+ din cadrul DRI, utilizând formularul de contestație care poate fi procurat pe email de la echipa Erasmus+ a Universităţii Danubius (sau la Biroul Erasmus+, sala A3, program luni-vineri 08:00 - 16:00). Candidatul care a contestat va primi un răspuns prin email în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la trimiterea contestaţiei.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati echipa Erasmus+ a Universităţii Danubius:

Biroul Erasmus+, sala A3, program luni-vineri 08:00 - 16:00

Tel: +40757 028 428

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Succes tuturor candidaților!

Sus