Evenimente

Calendarul evenimentelor EURES este disponibil aici.

Workshop intensiv: De vorbă cu înțeleptul interior

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră are plăcerea să vă invite în data de 23 octombrie 2019, ora 14:00 în Biblioteca Universității "Danubius", la un workshop de excepție în care veți descoperi soluții la problemele voastre, soluții despre care nici nu credeați că există. Ne vom „juca” cu mai multe tipuri de carduri metaforice și ne vom familiariza cu tehnici specifice meseriei de psiholog.

Orice danubian interesat să își acceseze resursele interioare prin intermediul cardurilor metaforice este așteptat să se înscrie la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și noi vă vom anunța data următorului workshop. Ne vom bucura împreună de înțelepciunea interioară a fiecăruia dintre noi și ne vom distra cu poveștile năstrușnice ce pot ieși dintr-o poză.

Informații găsiți aici.

Vă așteptăm cu drag!

 

 

Informare

Pe parcursul zilei de miercuri, 09.10.2019, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, Biblioteca Universității “Danubius”, Liga Studenților “Danubius”, au fost gazde primitoare pentru un grup de elevi de liceu, coordonați dra Mădălina Condrea – coordonator regional la The Social Incubator, București.

Tinerii au primit informații despre departamentele și serviciile de care pot beneficia ca studenți danubieni în cadrul facultăților universității sau ca elevi la Colegiul Danubius, despre programele de studii oferite de universitate, li s-a răspuns la întrebări, au discutat cu profesori. O parte din discuțiile cu consilierul de orientare în carieră și cadrele didactice au fost axate pe dezvoltare personală, planuri de viitor, inserție pe piața muncii.

Cu ocazia turului în care elevii au vizitat universitatea, domnul profesor Cătălin Angelo Ioan a discutat personal cu ei, ocazie cu care le-a transmis invitația să participe la pregătirea gratuită pentru bacalaureat, oportunitate oferită tinerilor de Universitatea “Danubius” prin activitatea Bacalaureat 2020.

 

Deschiderea anului universitar 2019-2020

Dragi studenți, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea “Danubius” vă invită să participați la festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020.

Evenimentul se va desfășura vineri, 30 septembrie 2019, începând cu ora 11:00 în Aula Magna.

În completarea informațiilor și a sprijinului oferit la admitere, pentru anul universitar care începe curând, Centrul pregătește o activitate diversificată în care este alături de boboci și colegii lor din ani mai mari cu prezență activă în campus, informații utile studenției privind serviciile Universității, dezvoltarea personală, oportunități de joburi, formare, evenimente utile dezvoltării carierei, cu consiliere în carieră și psihologică.

Vă așteptăm cu drag! 

 

Cursuri gratuite pentru pregătirea examenului de bacalaureat 2020

Universitatea “Danubius” din Galați organizează de 8 ani cursuri gratuite de pregătire pentru bacalaureat, sprijinind tinerii în promovarea acestui examen. Rezultatele educației de calitate, centrate pe elev, sunt frumoase: peste 45% din cursanți obțin note peste 9, peste 75 % obțin note peste 8 și 99,37% promovabilitate între elevii care au participat regulat la cursurile de pregătire.

Puteți beneficia de cursuri gratuite de pregătire pentru Bacalaureat 2020 începând cu 10 octombrie 2019, dacă trimiteți un email cu numele dumneavoastră, liceul la care sunteți înscriși și opțiunea: matematică/limba română.

Subiectul emailului să fie: VREAU SĂ CONTINUI TRADIȚIA!

Persoană de contact: Conf. univ. dr. Cătălin Angelo Ioanan, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Detalii găsiți aici.

Vă așteptăm! 

 

Cursuri CECCAR

Facultatea de Științe Economice și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea Danubius din Galați invită studenții și masteranzii Facultății de Științe Economice la cursurile organizate de CECCAR Filiala Galați în zilele de 27 septembrie 2019 și 28 septembrie 2019, Amfiteatrul 1 (Corp A), Universitatea Danubius.

Programarea este următoarea:

Curs 1: Contabilitatea și fiscalitatea impozitului pe profit. noutăți contabile și fiscale pentru anul 2019, Data: 27 septembrie 2019, ora 16:00

Curs 2: Contabilitatea și fiscalitatea lichidării societăților comerciale și ong-urilor. retragerea și excluderea asociaților, Data: 28 septembrie 2019, ora 09:00

 

 

Admitere 2019 - PROGRAME DE FORMARE PSIHOPEDAGOGICĂ

Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic (DPPD) din cadrul Universitaţii Danubius din Galati este o structura de invaţamant abilitata sa ofere programe de pregatira psihopedagogica in vederea exercitarii profesiei didactice.

Informații privind admiterea la PROGRAME DE FORMARE PSIHOPEDAGOGICA găsiți aici.
Misiunea DPPD este de a crea, valorifica şi disemina cunoştinţe psihopedagogice, precum şi de a crea competenţe psihopedagogice, prin programe speciale de pregatire şi dezvoltarea unui mediu de invaţamant şi de cercetare pentru membrii comunitaţii preuniversitare şi universitare. Fundamentul acestor performanţe il constituie formarea unei puternice comunitaţi academice, in care atragerea, dezvoltarea şi promovarea valorilor ştiinţifice şi didactice primeaza, impreuna cu preponderenţa unei culturi organizaţionale bazate pe excelenţa. Prin programele de invaţamant de nivel universitar, DPPD asigura societaţii romaneşti profesori specialişti, in conformitate cu cerinţele invaţamantului romanesc contemporan.

Metodologia de admitere la DPPD este diponibilă aici

  

ANUNȚ IMPORTANT

În perioada 2-25 septembrie 2019 la Universitatea „Danubius” se desfăşoară a doua perioadă de admitere.

Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră invită persoanele interesate să solicite informații sau să se programeze pentriu consiliere la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Informații privind admiterea puteți studia aici.

Anterior venirii la universitate vă invităm să studiați informaţii privind oferta educaţională pentru:

Facultatea de Drept:

program de licenţă în domeniul drept ,

programe de master,

cursuri postuniversitare.

Facultatea de Științe Economice:

programe de licență,

programe de master,

cursuri postuniversitare.

Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale:

programe de licență,

programe de master.

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD)

Informaţii necesare privind Departamentul pentru Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţă Redusă găsiţi aici.

Vă aşteptăm!

 

Apel pentru inițiative în cadrul Forumului mondial pentru democrație

Forumul mondial pentru democrație va reuni lideri, factori de decizie, activiști din societatea civilă, reprezentanți ai mediului de afaceri, inovatori în domeniul social, reprezentanți din mediul academic și din media și este dedicat dezbaterilor privind principalele provocări cu care se confruntă democrațiile din întreaga lume. Sunt invitate să participe organizații/instituții din întreaga lume și să prezinte inițiative care vizează schimbarea modului în care oamenii primesc și procesează informația.

Ediția din 2019 va avea loc în perioada 7-8 noiembrie, la Strasbourg și se va concentra pe informare și democrație.

Laboratoarele reprezintă punctul central al Forumului și le permit participanților să se familiarizeze cu inițiative inovatoare care oferă raspunsuri la probleme cheie legate de consumul de informație și impactul acestora.

Inițiativele trebuie să contribuie la înțelegerea modului în care democrația și instituțiile democratice pot combate fenomenul știrilor false și dezinformării, precum și a modului în care inteligența artificială și noile tehnologii pot deveni un factor de democrație.

Înscrierea se face răspunzând la întrebările din chestionar. Răspunsurile trebuie să fie trimise la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la data de 24 mai 2019.

Detalii găsești aici.

  

CARIERA TA. DE LA DORINȚĂ LA REALITATE - MASĂ ROTUNDĂ CU ANGAJATOR DE TOP DIN GALAȚI

      Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale din Universitatea "Danubius" vă invită joi, 23 mai 2019, ora 11:00 în Sala Senatului, la Masa Rotundă “ Cariera ta. De la dorință la realitate". Evenimentul este susţinut de invitatul special Constantin Nistor – Director Rent A Car.

      Sunt invitați să participe studenți de la toate facultățile universității.

Vă așteptăm!

Actualizare: Album foto

  

Carieră în Finanțe-Contabilitate : Seminar online gratuit

      Doi directori financiari cu experiență îți împărtășesc în cadrul seminariilor online ce poți face pentru a-ți dezvolta cariera în finanțe-contabilitate și a-ți face CV-ul mai atractiv.

      Pe 28 mai si 4 iunie 2019 ei vor susține câte un seminar online gratuit în care veți afla:

- cum să vă stabiliți și atingeți obiectivele în carieră, 
- lucrurile care i-au ajutat să evolueze profesional, 
- cum să obțineți o poziție de top în finanțe-contabilitate, 
- sfaturi din experiența lor de angajator de specialiști în finante-contabilitate. 
      Seminariile vor avea loc online și vor putea fi accesate de la orice pc, mobil sau tabletă cu acces la internet.

Participarea este gratuită dar necesită înregistrare pe link-urile următoare: 
Înregistrare gratuită seminar online 28 mai 2019, Eduard Grigore - Head of Center of Excellence in FP&A, Micro Focus;
Înregistrare gratuită seminar online 4 iunie 2019, Vitalie Corniciuc - Chief Financial Officer, Victoriabank (parte din Grupul Financiar Banca Transilvania).

Seminariile sunt organizat de ACCA - cea mai mare asociație internațională pentru profesioniștii din domeniul financiar-contabil cu aproximativ 700.000 de studenți și membri la nivel internațional.

Informații suplimentare găsești aici

 

CURS DE FISCALITATE

      Facultatea de Științe Economice și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea Danubius din Galați invită studenții și masteranzii Facultății de Științe Economice la Cursul de Fiscalitate organizat de CECCAR Filiala Galați în zilele de 17 mai la ora 17:00 și 18 mai la ora 09:00, Amfiteatrul 3, Universitatea Danubius.

Vă așteptăm!

    

CURS DE FISCALITATE

      Facultatea de Științe Economice și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea Danubius din Galați invită studenții și masteranzii Facultății de Științe Economice la Cursul de Fiscalitate organizat de CECCAR Filiala Galați în zilele de 8 și 9 mai 2019, ora 17:00, Amfiteatrul 3, Universitatea Danubius.

Vă așteptăm!

 

 Workshop – CINE SUNTEM NOI? CUM NE FORMĂM?

      Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea "Danubius" vă invită miercuri, 8 mai 2019, ora 11,00 în Sala A 38, la Workshopul “Cine suntem noi? Cum ne formăm?”, susţinut de psiholog & psihoterapeut Sanda Docan.

Tematica abordată va viza:

- Comportamente,

- Atitudini,

- Credințe,

- Nevoi,

- Dorințe,

- Realizări/Eșecuri.

Vă aşteptăm cu drag!

Eveniment pe social-media creat de Danubius University

Actualizare: Album foto

 

 Campanii Hipo Boot Camps

      Campaniile Hipo Boot sunt evenimente dedicate studenților de vârf și absolvenților interesați de dezvoltarea unei cariere în domeniul Finanțelor, HR, Vânzări & Marketing.

      Evenimentele reprezintă oportunitatea perfectă pentru studenți și absolvenți de a intra pe shortlistul companiilor pentru programele lor de internship sau pentru pozițiile entry-level din departamentele respective, oportunități de carieră pe care aceștia le au deschise în următoarea perioadă.

Locurile sunt limitate, iar accesul la eveniment se face pe bază de preselecție.

Finance Boot Camp – 15 – 16 martie 2019

Evenimentul este pentru tine dacă:

- Ești student, masterand sau proaspăt absolvent al unei facultăți cu profil economic sau ai maxim 2 ani de experiență în domeniul financiar;

- Ai obținut rezultate academice remarcabile în timpul anilor de studiu;

- Te-ai implicat în activități extracurriculare, precum: ONG-uri studențești/voluntariat, programe de internship sau management-trainee.

- Te-ai bucurat de o experiență internațională, prin intermediul unor programe sau studii.

- Îndeplinești cel putin unul dintre criteriile de mai sus? Ești persoana perfectă pentru Finance Boot Camp!

* Sales & Marketing Boot Camp – 16 aprilie 2019

Te vei întâlni cu tineri, la fel ca și tine:

- Ești student, masterand, proaspăt absolvent al unei facultăți cu profil economic, sau ai maxim 2 ani de experiență în Sales sau Marketing;

- Ai obținut rezultate academice remarcabile în timpul anilor de studiu;

- Te-ai implicat în activități extracurriculare, precum: ONG-uri studențești/voluntariat, programe de internship sau management-trainee;

- Te-ai bucurat de o experiență internațională, prin intermediul unor programe sau studii;

- Sau pur si simplu ești interesat de unul dintre cele două domenii.

* Digital HR Boot Camp – 16 mai 2019

 

WORKSHOP SUSȚINUT DE PSIHOLOG&PSIHOTERAPEUT SANDA DOCAN: “VALORI ȘI PRINCIPII PENTRU O CARIERĂ DE SUCCES”

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea "Danubius" vă invită miercuri, 20 februarie 2019, ora 11,00 în Clubul Seniorilor la Workshopul “Valori și principii pentru o carieră de succes”.

Gazdă a evenimentului este doamna psiholog & psihoterapeut doamna Sanda Docan.

Invitat special este domnul Constantin Nistor – Director Autonom Rent-A-Car.

Vă aşteptăm cu drag!

Update: Album foto

  

În atenția studenților danubieni!

Vă puteți înscrie pentru selecția de participanți în exercițiu de politici publice pentru educație și tineret.

Informații necesare pentru înscrierea candidaților găsiți în evenimentul creat pe social-media Exerciții de politică publică în educație și tineret și un video de prezentare.

Atenție la termenul limită pentru înscriere!

Succes!

 

7 abilități esențiale pentru o carieră în Finanțe-Contabilitate în 2019 - seminar online gratuit

      Domeniul finanțe-contabilitate s-a plasat în mod constant în topul industriilor cu cele mai multe anunțuri de angajare active pe hipo.ro în 2018.

      ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) a realizat o cercetare amplă la nivel global pentru a identifica care vor fi abilitățile necesare pentru a lucra în finanțe-contabilitate în următorii ani.

Un manager de top din echipa de cercetare a ACCA UK îți va împartăși concluziile studiului și îți va oferi sfaturi practice despre ce poți să faci pentru a-ți dezvolta competențele necesare dorite de angajatori.

Seminariile vor avea loc online și vor putea fi accesate de la orice calculator, mobil sau tabletă cu acces la internet.

Participarea este gratuită dar necesită înregistrare pe link-urile urmatoare: 
Înregistrare gratuită Seminar 1, 22 ianuarie 2019 
Înregistrare gratuită Seminar 2, 30 ianuarie 2019

Mai multe informații găsiți aici.

 

 

Masă rotundă: Delincvența juvenilă. Infracțiuni contra persoanei

    Facultatea de Drept - Cercul Științific Studențesc de Drept Public "Nicolae Titulescu" în parteneriat cu Centrul de Detenție Tichilești, Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale - specializarea Psihologie, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră și Liga Studenților Danubius, organizează în data de 14 decembrie 2018, ora 10:30, Sala Senatului, Masa rotundă - „Delincvența juvenilă. Infracțiuni contra persoanei”.

    Invitați speciali la eveniment sunt dr. Didi Miller – fost director – Serviciul de Reintegrare socială la Penitenciarul Brăila și doamna Comisar-Șef Adriana Brânzea – Director adjunct – Serviciul de Reintegrare Socială la Centrul de Detenție Tichilești, Brăila.

    Keynote Speaker este doamna lect. univ. dr. Ana Alina Ionescu Dumitrache - Decan al Facultăţii de Drept.

    Studenții și absolvenții danubieni sunt așteptați să participe la discuții.

Update - Danubius News: VIITORII JURIȘTI ȘI PSIHOLOGI, ACCES LA CĂRȚI VII: FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU TINERI INFRACTORI AFLAȚI ÎN EXECUTAREA PEDEPSELOR 

 

Curs de expertiză contabilă organizat de CECCAR - Filiala Galați - invitație pentru studenții economiști

    Universitatea „Danubius” prin Facultatea de Științe Economice și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră invită studenții Facultății de Științe Economice să participe gratuit la cursul de expertiză contabilă organizat de CECCAR - Filiala Galați. Oportunitatea vine în întâmpinarea nevoilor studenților pentru orientare în carieră și interacțiune cu profesioniști în domeniu.

    Evenimentul se va desfășura la Universitatea „Danubius”, sâmbătă, 15 decembrie 2018, ora 09:00, Amfiteatrul 1, Corp A.

    Vă aşteptăm cu drag!

Update - Danubius News: EXPERTIZA CONTABILA JUDICIARA, CURS INEDIT PENTRU STUDENTII FACULTATII DE ȘTIINȚE ECONOMICE

 

 

 Proiectul "Bookurie fără etichetă"

    Rotaract Galaţi alături de trei facultăți ale Universității "Danubius" (Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale și Facultatea de Drept) precum și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră și Liga Studenților Danubius te invită să participi într-o acțiune caritabilă: dotarea unui centru pentru îngrijirea copiilor cu dizabilități neuromotorii.

    Prin proiectul "Bookurie fără etichetă", te provocăm să alegi o carte fără să îi cunoști titlul, genul sau autorul, pentru o donație de minim 10 lei. Bineînțeles, poți lua mai multe cărți, pentru a împărți bookuria cu persoanele dragi!

    Fii pe fază şi vino la universitate în Corpul A, parter.

Album foto.

 

Workshop „Trezirea potențialului psiho-emotional pentru cariera ta"

    Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră şi Liga Studenţilor Danubius au plăcerea să vă invite la Workshopul „Trezirea potenţialului psiho-emotional pentru cariera ta” care va avea loc miercuri, 12 decembrie, ora 10, în Clubul Seniorilor.

    Speaker la eveniment este doamna psiholog & astrolog Elena Angheloiu care vă va ajuta în găsirea celor mai bune răspunsuri la întrebarile ,,Cum să ai succes în cariera ta? / Ce profesie ţi se potriveste cel mai bine?".

    Mai multe informaţii găsiţi aici.

    Vă aşteptăm cu drag! 

 

Masă rotundă cu tema „OPORTUNITĂŢI ALE PROFESIEI JURIDICE”

     În data de 26 noiembrie 2018, ora 12:00, sala A12, Facultatea de Drept şi Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din Universitatea „Danubius” au organizat Masa rotundă cu tema „OPORTUNITĂŢI ALE PROFESIEI JURIDICE”, cu invitat special: Absolvent Crina LUPU – Inspector de specialitate în cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.), Centrul Regional Galaţi.

     Scopul evenimentului a fost facilitarea comunicării deschise şi a contactului studenţilor cu absolvenţi care au carieră şi vine ca urmare firească a evenimentului din 15 noiembrie 2018 – Masa rotundă cu tema ”CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE! RESPECTĂ-ȚI OBLIGAȚIILE!" .

     Moderatori au fost doamna Lect. univ. dr. Ana Alina Ionescu Dumitrache - Decan al Facultăţii de Drept şi doamna Antoneta Glod - Consilier orientare în carieră.

 

 Workshop Extraordinar - Inteligenţa emoţională

      Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea "Danubius" vă invită miercuri, 21 noiembrie 2018, ora 11,00 în Clubul Danubius (corp A, etajul 3) la Workshopul “Inteligenţa emoţională”, susţinut de psiholog & psihoterapeut Sanda Docan.

      Tematica abordată va viza:

- Conştientizarea propriilor emoţii,

- Gestionarea emoţiilor,

- Motivare personală,

- Empatie,

- Gestionarea relaţiilor interpersonale

      Vă aşteptăm cu drag!

Actualizare: Albumul foto realizat la eveniment este disponibil aici.  

 

CAMPANIA NAȚIONALĂ DE PREVENIRE A TRAFICULUI DE PERSOANE ÎN SCOPUL EXPLOATĂRII PRIN MUNCĂ

”CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE! RESPECTĂ-ȚI OBLIGAȚIILE!"

      Facultatea de Drept a Universității ”Danubius” și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al acestei universități, în calitate de organizatori, vă invită joi, 15 noiembrie, începând cu ora 10.00, în Sala Senatului, la masa rotundă dedicată diseminării informațiilor a două sesiuni subsumate campaniei naționale de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă ,,Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ți obligațiile!".

       Agenda evenimentului cuprinde o întâlnire cu specialiști din instituțiile publice și ong-uri locale care pot intra în contact cu victimele traficului de persoane și o întâlnire cu studenții facultăților Universității ”Danubius”.

      Campania este implementată de Agenția Națională Impotriva Traficului de Persoane în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Pentru Românii de Pretudindeni, Asociatia Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom, Asociatia eLiberare, Fundația World Vision România.

       Mai multe informații găsiți aici.

Album foto de la eveniment este disponibil aici.

 

Workshop-ul cu tema: Oportunități în carieră

     Luni, 12 noiembrie 2018 , ora 9:30, sala A38 la Universitatea “Danubius” va avea loc Workshop-ul cu tema: Oportunități în carieră. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Științe Economice și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră în colaborare cu Job Trust Team, Grecia. Gazde și moderatori vor fi conf. univ. dr. Necșulescu Ecaterina - decan al Facultății de Științe Economice și doamna Glod Antoneta – consilier orientare în carieră.

Update: Articolul OPORTUNITĂŢI ÎN CARIERĂ PENTRU STUDENŢII FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ECONOMICE. LOCURI DE MUNCĂ ÎN GRECIA

Albumul foto realizat la eveniment este disponibil aici.

 

Conferința națională "Cariera în secolul XXI. Centrele de consiliere la nivel preuniversitar şi universitar și piața muncii"

       Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea "Danubius" din Galați a participat în perioada 6-9 noiembrie 2018, în București, la Conferința națională "Cariera în secolul XXI. Centrele de consiliere la nivel preuniversitar şi universitar și piața muncii". Evenimentul este la a IV-a ediţie. Evenimentul a fost organizat de Departamentul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din București cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei şi Asociaţiei Consilierilor Români.

      La conferință au participat reprezentanți ai Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Culturii, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Centrelor de carieră din universități, precum și ai Centrelor Județene de Asistență Psihopedagogică și Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educaţională din mediul preuniversitar. De asemenea, la eveniment au participat angajatori, studenții şi cadre didactice din facultățile Universității din București.

       În cadrul conferinței au avut loc dezbateri, workshop-uri şi activități practice cu studenții, consilierii, angajatorii, precum şi cu reprezentanţii ONG-urilor participante.

Aici găsiţi albumul foto realizat la eveniment.

 

Conferință studențească în Indonezia

      Conferința internațională The Bali Democracy Students Conference (BDSC) este dedicată studenților preocupați de problemele democrației. Tema conferinței de anul acesta este: Democracy for Prosperity: Youth”s Perspective.

Organizatorii acoperă costurile doar pentru cazare, transport local și mese.

Perioada desfășurării: 6-7 decembrie 2018.

Locul desfășurării: Bali, Indonezia

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 22 octombrie 2018.

Mai multe detalii aici.

 

Call for Applications to the October School in Philosophy, Economics and Politics 2018: The Minimal State Solution for Romania

The Center for Institutional Analysis and Development – Eleutheria (CADI), The Atlas Network, The Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF), the Institute for Economic Studies Europe (IES - Europe) and the Society for Individual Freedom (SoLib) welcome you to the 2018 edition of the October School in Philosophy, Economics and Politics entitled „The Minimal State Solution for Romania”. The event will take place between October 23rd – 27th, at the National Museum of Contemporary Art in Bucharest, Romania.

Location of Event: National Museum of Contemporary Art, Auditorium Room in the Palace of the Parliament, Str. Izvor 2-4 (entrance through Calea 13 Septembrie), 4th floor, Bucharest, Romania.

Accommodation & Dinner: Hotel Ibis Palatul Parlamentului, Strada Izvor 82-84, București;

Tel: 004 021 401 1000/ Bliss Residence - Parliament, Strada Liveni 22, București,

Tel: 004 0744 223 223

Language: English/Romanian

Who can apply?

They say that you don’t pay close attention to politics. That you care little to nothing about what’s happening in the world today. We know that’s not true! You are part of an ever-increasing cohort of freedom lovers eager to both listen to ideas and share the values of liberty. If so, then you are a perfect match, as we are brewing something really interesting for you this autumn.

How to apply or register:

Please send your application or registration to Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. and make sure it contains the following:

A. Application. If you apply for a fully sponsored place (event, board and accommodation):

1 Your resume in English including your name, contacts, birthdate, citizenship and eventual institutional affiliation.

2. A letter of motivation no longer than 500 words.

Application deadline October 7 for Romanians. Acceptance letters will be sent October 9.

B. Registration. If you don’t need accommodation:

1. Your resume in English including your name, contacts, birthdate, citizenship and eventual institutional affiliation.

Registration deadline is Monday, Oct. 15 and will be confirmed by Oct. 17.

Please pass this call to anyone you think may be interested. For further inquiries feel free to write to Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. and Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. or call 004 021 316 0252. Please find attached the draft program; follow www.cadi.ro homepage and CADI Facebook page for the latest program updates.

Fundația Centrul pentru Analiză și Dezvoltare Instituțională “Eleutheria”

Tel: +400213160252

Fax: 0213160251

Good luck!

 

Anunţ!

În perioada 3-26 septembrie 2018 la Universitatea „Danubius” se desfăşoară a doua perioadă de admitere.

Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră vă aşteaptă în incinta Bibliotecii Universităţii (Corp C) pentru consiliere şi sprijin la înscriere.

Informații privind admiterea puteți studia aici.

Anterior venirii la universitate puteţi consulta informaţii privind oferta educaţională pentru:

* Facultatea de Drept:

- program de licenţă în domeniul drept,

programe de master,

- cursuri postuniversitare.

* Facultatea de Științe Economice:

- programe de licență

- programe de master.

* Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale:

- programe de licență

- programe de master.

Informaţii necesare privind Departamentul pentru Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţă Redusă găsiţi aici.

Vă aşteptăm!

 

Festivalul Internațional al Cărții AXIS LIBRI

În perioada 13-17 iunie 2018, Universitatea “Danubius” din Galati va participa cu stand la Festivalul Internațional al Cărții AXIS LIBRI. Colegi de la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, Editură și Bibliotecă vă așteaptă vizita la stand.

Ediția a X-a a evenimentului este dedicată Centenarului Marii Uniri și este organizată de Biblioteca Județeană “V.A. Urechea” Galati.

Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 13 iunie 2018, ora 11,00. Vă așteaptă un complex expozițional cu aproximativ 55-60 standuri mobile outdoor și două caravane de carte, cuprinzând produsele a cca 230-250 de edituri românești și străine.

Invităm comunitatea danubiană să viziteze și să participe la activitățile culturale din cadrul festivalului.

Vă așteptăm alături de noi, pe Aleea “Axis Libri” (Zona “P”-urilor spre Elice). 

Danubius University a postat album ce este disponibil aici.

Album foto creat de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră găsiți aici.

Clip video de la eveniment poate fi vizionat aici.

 

Workshop intensiv de consiliere și orientare în carieră cu absolvenți de succes ai Facultății de Științe Economice - Universitatea "Danubius" din Galați

Marți, 29 mai 2018, ora 17.00, absolvenți cu carieră de succes în domeniul studiilor universitare urmate în cadrul Facultății de Științe Economice din Universitatea “Danubius”, se reunesc în incinta Sălii Senatului cu membri ai comunității danubiene pentru workshopul interactiv cu tema consilierii și orientării în carieră.

Așteptăm cu drag să participe la eveniment atât studenți și masteranzii danubieni, cât și viitori studenți.

Actualizare: Aici este disponibil albumul foto realizat la eveniment.

 

Întâlnire cu angajatori de top - SC SELIR SRL, 23 mai 2018

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea “Danubius” te invită miercuri, 23 mai 2018, ora 10.00, sala A21, la o întâlnire cu reprezentanți ai Companiei SC Selir SRL - vor face o prezentare generală a firmei, alături de descrierea joburilor disponibile, cerințe și beneficiile de care beneficiază angajații companiei.

Nu uitați să vă aduceți CV-urile, pentru cazul în care doriți să aplicați la unul din posturile vacante disponibile la SC Selir SRL.

Informații suplimentare utile găsiți în evenimentul creat pe social-media.

Reprezentanții SELIR care vor discuta cu participanții la eveniment și vor răspunde la întrebări sunt:

- Istrati Adrian –   Specialist Resurse Umane

- Diana Mocanu –   Specialist Comunicare

Detalii puteți citi aici.

Actualizare: Aici este disponibil albumul foto realizat la eveniment.

 

Workshop intensiv - Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră te invită miercuri23 mai 2018ora 13.00 în Clubul Seniorilor (Corp B, et. 3) la workshopul intensiv“ Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine”.

Informații suplimentare privind workshopul intensiv susținut de doamna Sanda Docan, psiholog în cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea "Danubius".

"Vei ști că ești pe calea vindecării atunci când devii conștient că o rană s-a activat, când ești capabil să observi durerea rănii și când îți permiți să fii uman.

Poți verifica dacă ai trecut prin aceste etape atunci când nu mai simți nevoia să porți masca asociată rănii, când nu mai ai nici o reacție asociată acesteia.

Acceptarea aduce ușurare, face să dispară durerea treptat și te readuce în momentul prezent. Poți vedea ansamblul situației ca pe o lecție de viață."

La eveniment Marius OLTEANU - vicepreședinte AIESEC Galați pe aria Internshipuri plătite în companii și neplătite în start-upuri, va participa cu o prezentare a ONG-ului pe care îl reprezintă și a oportunităților de practică și internship de care pot beneficia studenții și masteranzii danubieni prin rețeaua internațională AIESEC.

Vrem să auzim ce are de spus pentru că AIESEC este o organizație internațională, independentă, condusă de studenți. Rețeaua este extinsă în peste 120 de țări și teritorii, cu peste 60.000 de membri activi în 1150 de filiale.

Evenimentul creat pe social-media este disponibil aici.

Actualizare: 

Aici este disponibil albumul foto realizat la eveniment;

- pentru informații suplimentare privind participarea la program de schimburi internaționale prin AIESEC Galați, îl puteți contacta pe Cătălin Cristea - președinte AIESEC Galați - telefon: 0756 350 528.

 

 Întâlnirea studenților cu angajatorul SC Dunărea SA, 14 mai 2018

Luni, 14 mai 2017, ora 10.00 în sala A15, Centrul de Consiliere si Orientare în Carieră îi invită pe studentii danubieni la discuții privind cariera și posibilități de recrutare în cadrul grupului de firme GALTOUR-DUNAREA S.A.

Invitată la discuții cu studenții este doamna Simona OBREJA, specialist resurse umane în cadrul GALTOUR DUNAREA S.A. Vor fi prezentate profilul angajatului acestei companii și posibile traiectorii ale carierei în turism și industria ospitalității, în cadrul acestei companii.

Detalii găsiți aici.

Actualizare: Aici este disponibil albumul foto realizat la eveniment.

 

Comunicare prin wireless, spre viitor la Colegiul Tehnic “Paul Dimo”

Joi, 26 aprilie 2018, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea ”Danubius” a participat la inaugurarea unui cabinet wireless în cadrul Colegiului Tehnic “Paul Dimo” Galați, ocazie cu care a felicitat conducerea instituției pentru frumoasa reușită.

Colegiului Tehnic “Paul Dimo” Galația câștigat un proiect cu care a participat la Competiția “Idei din Țara lui Andrei”, domeniul “Educație profesională”, 2017, sponsorizat de OMV Petrom.

Colaborarea Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității “Danubius” cu Colegiul Tehnic “Paul Dimo” Galați este îndelungată și are la activ evenimente frumoase: Album 1, Album 2, Album 3Album 4Album 5.

Detalii sunt prezentate aici.

 

Proiectului “DREAM – Dezvoltare Regională prin Expertiză Antreprenorială Multisectorială”

Universitatea ”Danubius” – Facultatea de Științe Economice, în calitate de partener al Camerei Consultanților Fiscali, va găzdui, pe data de 7 martie 2018, sala B5, ora 11.00, workshopul cu tema DREAM – Dezvoltare Regională pentru Expertiza Antreprenorială Multisectorială, eveniment organizat în cadrul proiectului cu același titlu organizat de Camera consultanților Fiscali în parteneriat cu Universitatea din București.

Prin acest proiect, românii care vor să-și deschidă mici afaceri în zona de sud-est a țării vor putea să obțină fonduri europene de maximum 160.000 de lei (circa 34.000 de euro) fiecare, cu înscriere on-line.

Înscrierile sunt deschise în perioada 15 ianuarie – 15 martie 2018, pe site-ul oficial al proiectului “DREAM – Dezvoltare Regională prin Expertiză Antreprenorială Multisectorială”.

Viitorii antreprenori ar urma să-și deschidă mici afaceri în domeniul non-agricol în mediul urban, în Regiunea de Dezvoltare Sud Est, adică în județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați,Tulcea, Vrancea.

Alte informații găsești aici.

Actualizare: Aici este disponibil albumul foto realizat la eveniment.

Notiță Career4u cu oportunități privind oportunități de finanțare pentru start-up-uri.

 

Workshop interactiv "Tu știi ce pași ai de urmat în cariera de Psiholog-Psihoterapeut?"

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră vă invită miercuri, 29.11.2018, ora 14.00 la workshopul cu tema Repere practice în profesia de psiholog, susținut invitata Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, doamna psiholog Sanda Docan.

Evenimentul va avea loc în incinta Bibliotecii Universității “Danubius”.

Actualizare: Album foto de la eveniment este disponibil aici.

 

Conferința națională "Cariera în secolul XXI"6-9 noiembrie 2017

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea "Danubius" din Galați participă în perioada 6-9 noiembrie 2017, în Sinaia, la Conferința națională "Cariera în secolul XXI. Centrele de Consiliere de Carieră și Piața Muncii", ediția a III-a.

Evenimentul este organizat de Universitatea din București, Departamentul de Consiliere și Orientare în Carieră, cu aportul financiar și logistic al Agenției Universitare a Francofoniei.

Actualizare: Album foto de la eveniment găsiți aici.

 

În atenția studenților și absolvenților

În 13 decembrie 2017 Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea "Danubius" din Galați are deosebita plăcere să invite studenții și absolvenții danubieni la discuții cu reprezentanta HR a firmei Webhelp, doamna Uliana Pîrlea, privitor la ofertele de angajare disponibile și la oportunitățile de dezvoltare profesională în echipa Webhelp Romania.

Discuțiile se vor purta în Corpul A, parter.

Succes!

Actualizare: Fotografii găsiți aici și aici.

 

Eveniment caritabil “Generozitatea vindecă inimi”

Studenții Facultății de Comunicare și Relații Internaționale, specializarea Psihologie, în colaborare cu Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității „Danubius”, inițiază seria de campanii umanitare destinate copiilor din zone defavorizate, în cadrul căreia vor fi oferite donații de haine, rechizite, jucării, cărți și dulciuri.

În această primă campanie sunt vizați copii cu vârste cuprinse în intervalul 3-8 ani, din cadrul Școalii Speciale nr. 2 „Constantin Pufan”, din Galați, și Grădiniței nr. 49⁄19 „Do Re Mi⁄Step by Step”, din Brăila.

Perioada în care se primesc donațiile este 30 Noiembrie - 17 Decembrie 2017, la sediul Universității „Danubius”.

Este important ca persoanele dornice să contribuie, să contacteze una din următoarele persoane: 

Lector univ. dr. Iulian Negulescu - 0721704207; 
Antoneta Glod - 0740096806; 
Alina Ciocoiu - 0746896952; 
Manea Cosmina - 0724512394.

Actualizare: Video postat de Partener Media - TV Galați - Orasul Meu cu IULIAN NEGULESCU, 29-11-2017 este disponibil aici. La dialog participă domnișoara Ciocoiu Alina, studentă anul I învățământ cu frecvență, Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, specializarea Psihologie.

 

Sus